wijnliefhebbers
Diebolt-Vallois - Cramant - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Bubbelbabbels (/forum-58.html)
+--- Forum: Champagne/schuimwijnen (/forum-6.html)
+--- Discussie: Diebolt-Vallois - Cramant (/thread-6743.html)


Diebolt-Vallois - Cramant - Thierry Debaisieux - 29-12-2019 11:51 AM

http://www.diebolt-vallois.com/

Cuvée Prestige:

De bubbel is fijn en elegant in een zeer lichtgele jurk.
De neus is fris met aroma's van citrus, appel, koekje en krijt.
De mond heeft een overvloedige bubbel, een mooie materie die volume geeft en een aangenaam zuurgraad met citroen- en appelsmaken wat een gevoel van spanning geeft.
Deze uitgebalanceerde champagne heeft een lange minerale afdronk.

Het is erg goed en erg fris


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - FRANCISPICCART - 29-12-2019 06:01 PM

(29-12-2019 11:51 AM)Thierry Debaisieux schreef:  http://www.diebolt-vallois.com/

Cuvée Prestige:

De bubbel is fijn en elegant in een zeer lichtgele jurk.
De neus is fris met aroma's van citrus, appel, koekje en krijt.
De mond heeft een overvloedige bubbel, een mooie materie die volume geeft en een aangenaam zuurgraad met citroen- en appelsmaken wat een gevoel van spanning geeft.
Deze uitgebalanceerde champagne heeft een lange minerale afdronk.

Het is erg goed en erg fris

Ik denk dat onze smaken in champagnes goed matchen Thierry. Het is nu wel even geleden maar ik ben ook enige keren bij Diebolt in Cramant geweest. En inderdaad hun Cuvée Prestige was steeds van uitmuntende kwaliteit met een opvallende frisheid en de karakteristieken die jij uitstekend beschrijft. Ze maken daar heel mooie champagnes.


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - FRANCISPICCART - 23-02-2020 06:43 PM

Blanc de Blancs - Champagne Diebolt-Vallois in Cramant
Diebolt-Vallois is een huis in Cramant dat zeer mooie producten maakt met de nadruk op de chardonnay uiteraard. Thierry heeft hier onlangs de Cuvée Prestige besproken, een uitzonderlijk mooie champagne. Deze basis Blanc de Blancs haalt misschien dit niveau niet, maar mag er anders ook best wezen. Assemblage van chardonnay druiven uit Cuis en Epernay met Cramant en Chouilly.
Dosage rond de 6 à 7 g/l. Dit is een zeer frisse, elegante aperitiefchampagne met een romige kraag en ultrafijne bubbels. Aroma's van citrus, mandarijn, appel en brioche. Beetje mineraliteit. Proeft zeer vlot weg, aangenaam en accuraat gedoseerd, complex en spannend op de tong.


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - Thierry Debaisieux - 26-02-2020 02:33 PM

Ik maak een kritiek: er is geen informatie over de datum van disgorgement, noch over de dosering. Ik besloot geen Champagne meer te kopen van huizen die geen informatie gaven, zoals Diebolt-Vallois of Larmandier-Bernier


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - FRANCISPICCART - 27-02-2020 12:02 AM

(26-02-2020 02:33 PM)Thierry Debaisieux schreef:  Ik maak een kritiek: er is geen informatie over de datum van disgorgement, noch over de dosering. Ik besloot geen Champagne meer te kopen van huizen die geen informatie gaven, zoals Diebolt-Vallois of Larmandier-Bernier

Ja, in zekere zin heb je gelijk Thierry. Ik pleit ook voor een duidelijk rugetiket met alle informatie op, maar het is nu eenmaal nog steeds niet ingeburgerd. Nu in bepaalde huizen zoals dit, Diebolt-Vallois, heb ik geen enkele twijfel over hun nauwgezetheid van werken. Ze wijken weinig af van hun vertrouwde dosage. Hier geen non-dosés, extra-bruts of demi-secs. Gewoon steeds voor alle cuvées 6 à 7 g/l. Dat heeft Jacques Diebolt me vroeger zelf gezegd. En over datum dégorgering heb ik in dit geval geen probleem want ze kunnen o zo goed bewaard worden. Bij Diebolt is het toch altijd wel in orde hoor!


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - wvd - 27-02-2020 06:53 PM

(27-02-2020 12:02 AM)FRANCISPICCART schreef:  
(26-02-2020 02:33 PM)Thierry Debaisieux schreef:  Ik maak een kritiek: er is geen informatie over de datum van disgorgement, noch over de dosering. Ik besloot geen Champagne meer te kopen van huizen die geen informatie gaven, zoals Diebolt-Vallois of Larmandier-Bernier

Ja, in zekere zin heb je gelijk Thierry. Ik pleit ook voor een duidelijk rugetiket met alle informatie op, maar het is nu eenmaal nog steeds niet ingeburgerd. Nu in bepaalde huizen zoals dit, Diebolt-Vallois, heb ik geen enkele twijfel over hun nauwgezetheid van werken. Ze wijken weinig af van hun vertrouwde dosage. Hier geen non-dosés, extra-bruts of demi-secs. Gewoon steeds voor alle cuvées 6 à 7 g/l. Dat heeft Jacques Diebolt me vroeger zelf gezegd. En over datum dégorgering heb ik in dit geval geen probleem want ze kunnen o zo goed bewaard worden. Bij Diebolt is het toch altijd wel in orde hoor!

Ik weet het niet hoor. Alle (wat is alle?) info meegeven heeft ook wat nadelen. De meesten interesseert het niet en vele die er wel naar kijken laten zich door allerlei modes ("geen dosage") afleiden van waar het om gaat nl een mooi glas wijn, Champagne in dit geval. Sommige van de mooiste Champagnes zijn rond de 10gr/l en het is niet omdat Bollinger een RD op de markt brengt dat je je Champagne zo snel mogelijk na die dégorgement moet gaan drinken, meestal zelfs integendeel. Sommige Champagnes ontwikkelen namelijk nog jaren en zelfs decennia na die dégorgement.


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - FRANCISPICCART - 27-02-2020 09:58 PM

(27-02-2020 06:53 PM)wvd schreef:  
(27-02-2020 12:02 AM)FRANCISPICCART schreef:  
(26-02-2020 02:33 PM)Thierry Debaisieux schreef:  Ik maak een kritiek: er is geen informatie over de datum van disgorgement, noch over de dosering. Ik besloot geen Champagne meer te kopen van huizen die geen informatie gaven, zoals Diebolt-Vallois of Larmandier-Bernier

Ja, in zekere zin heb je gelijk Thierry. Ik pleit ook voor een duidelijk rugetiket met alle informatie op, maar het is nu eenmaal nog steeds niet ingeburgerd. Nu in bepaalde huizen zoals dit, Diebolt-Vallois, heb ik geen enkele twijfel over hun nauwgezetheid van werken. Ze wijken weinig af van hun vertrouwde dosage. Hier geen non-dosés, extra-bruts of demi-secs. Gewoon steeds voor alle cuvées 6 à 7 g/l. Dat heeft Jacques Diebolt me vroeger zelf gezegd. En over datum dégorgering heb ik in dit geval geen probleem want ze kunnen o zo goed bewaard worden. Bij Diebolt is het toch altijd wel in orde hoor!

Ik weet het niet hoor. Alle (wat is alle?) info meegeven heeft ook wat nadelen. De meesten interesseert het niet en vele die er wel naar kijken laten zich door allerlei modes ("geen dosage") afleiden van waar het om gaat nl een mooi glas wijn, Champagne in dit geval. Sommige van de mooiste Champagnes zijn rond de 10gr/l en het is niet omdat Bollinger een RD op de markt brengt dat je je Champagne zo snel mogelijk na die dégorgement moet gaan drinken, meestal zelfs integendeel. Sommige Champagnes ontwikkelen namelijk nog jaren en zelfs decennia na die dégorgement.

Info meegeven op het rugetiket van een fles champagne, een nadeel? Die verklaring die jij hier geeft houdt totaal geen steek. Klare taal spreken kan toch nooit een nadeel zijn? Of zit jij in de politiek? Dan kan dat natuurlijk wel.
Neen, het is wel degelijk zo dat de echte champagneliefhebber wel degelijk gebaat is met een duidelijk rugetiket. Ik begrijp Thierry volledig.
Wij willen echt wel weten wat we in ons glas hebben. Allé kom, het is toch enorm interessant van welke terroirs de druiven van mijn champagne komen. Van een Bourgognewijn kan jij, Werner, heel erg lyrisch doen over deze of gene 1er Cru of Grand Cru, lieu-dit zus of zo omwille van terroir, ligging en gerichtheid. Maar in de Champagne moet er altijd een mysterie rond de cuvée bestaan omdat de consument afgeleid zou worden. Begrijp ik niet!


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - Thierry Debaisieux - 28-02-2020 02:57 PM

Het is moeilijk voor mij om deel te nemen aan een discussie.
Ik denk dat er twee soorten Champagne-liefhebbers zijn,
degenen die van jaar tot jaar een goede wijn met identieke kwaliteiten willen en die van de grote huizen houden
en degenen die houden van de Champagne van wijnbouwers die de verschillen in streek en wijnoogsten benadrukken, zoals in Bourgondië. Voor deze amateurs is het tegenetiket essentieel.


RE: Diebolt-Vallois - Cramant - wvd - 28-02-2020 04:24 PM

(27-02-2020 09:58 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(27-02-2020 06:53 PM)wvd schreef:  
(27-02-2020 12:02 AM)FRANCISPICCART schreef:  
(26-02-2020 02:33 PM)Thierry Debaisieux schreef:  Ik maak een kritiek: er is geen informatie over de datum van disgorgement, noch over de dosering. Ik besloot geen Champagne meer te kopen van huizen die geen informatie gaven, zoals Diebolt-Vallois of Larmandier-Bernier

Ja, in zekere zin heb je gelijk Thierry. Ik pleit ook voor een duidelijk rugetiket met alle informatie op, maar het is nu eenmaal nog steeds niet ingeburgerd. Nu in bepaalde huizen zoals dit, Diebolt-Vallois, heb ik geen enkele twijfel over hun nauwgezetheid van werken. Ze wijken weinig af van hun vertrouwde dosage. Hier geen non-dosés, extra-bruts of demi-secs. Gewoon steeds voor alle cuvées 6 à 7 g/l. Dat heeft Jacques Diebolt me vroeger zelf gezegd. En over datum dégorgering heb ik in dit geval geen probleem want ze kunnen o zo goed bewaard worden. Bij Diebolt is het toch altijd wel in orde hoor!

Ik weet het niet hoor. Alle (wat is alle?) info meegeven heeft ook wat nadelen. De meesten interesseert het niet en vele die er wel naar kijken laten zich door allerlei modes ("geen dosage") afleiden van waar het om gaat nl een mooi glas wijn, Champagne in dit geval. Sommige van de mooiste Champagnes zijn rond de 10gr/l en het is niet omdat Bollinger een RD op de markt brengt dat je je Champagne zo snel mogelijk na die dégorgement moet gaan drinken, meestal zelfs integendeel. Sommige Champagnes ontwikkelen namelijk nog jaren en zelfs decennia na die dégorgement.

Info meegeven op het rugetiket van een fles champagne, een nadeel? Die verklaring die jij hier geeft houdt totaal geen steek. Klare taal spreken kan toch nooit een nadeel zijn? Of zit jij in de politiek? Dan kan dat natuurlijk wel.
Neen, het is wel degelijk zo dat de echte champagneliefhebber wel degelijk gebaat is met een duidelijk rugetiket. Ik begrijp Thierry volledig.
Wij willen echt wel weten wat we in ons glas hebben. Allé kom, het is toch enorm interessant van welke terroirs de druiven van mijn champagne komen. Van een Bourgognewijn kan jij, Werner, heel erg lyrisch doen over deze of gene 1er Cru of Grand Cru, lieu-dit zus of zo omwille van terroir, ligging en gerichtheid. Maar in de Champagne moet er altijd een mysterie rond de cuvée bestaan omdat de consument afgeleid zou worden. Begrijp ik niet!

Ja, uiteraard, we zitten hier op een forum voor wijnliefhebbers en die hebben graag zoveel mogelijk info, dat is vrij evident.
Ik bedoelde in het algemeen, want hoeveel % van wie Champagne drinkt zit er op een forum of leest blogs / tijdschriften over wijn? Dat gaan amper een paar percenten zijn. Maar je hebt een punt, die gaan de fles misschien niet omdraaien...
Klare taal en politiek. Breek me de mond niet open....!