wijnliefhebbers
Castello del Terriccio - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italiƫ (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italiƫ (/forum-17.html)
+--- Discussie: Castello del Terriccio (/thread-7030.html)


Castello del Terriccio - wvd - 28-09-2020 05:30 PM

Blijkbaar nog geen discussie over dit kasteel, hierbij rechtgezet. Deze producent maakte voorheen wat meer wijnen dan nu, maar de laatste jaren zou er een strengere selectie zijn en worden enkel nog de betere wijnen gemaakt.
Wij dronken een Tassinaia van 2010. Het is een wijn uit Bolgheri, maar om een of andere reden gebotteld als IGT, misschien vanwege de 10% Syrah, de rest is CS en Merlot, elk 45%. Wijn rijpt in houten vaten van 2e passage. Eerste indruk is wat ontgoocheldend. Wel mooi diepe donkere kleur zonder blauw, maar nogal timide, gesloten neus en de Bx ernaast gaf meer boeket. Later aan tafel echter bloeit hij wat op en toch, kwam niet zo dadelijk open en eerlijk gezegd had ik een voorkeur voor de Bordeaux die we er naast openden (veel volk). In de mond niet zo dadelijk het zalvende mollige dat je verwacht van een 10 jaar oude Bolgheri, misschien de Syrah...?Wel intens genoeg, structuur in overvloed, komt veel jonger over dan de Bx van 2009 (straf vind ik dat) en wel zeer mooie, lange afdronk. Zoals het een Italiaanse wijn betaamt, verandert het wel aan tafel. Terwijl de Bordeaux steeds verhardde en zijn molligheid verloor, bloeide deze verder open, werd zachter met meer boeket en was nu wel duidelijk de betere wijn. Vandaag nog een bodempje in de karaf. Benieuwd!
[attachment=5154]


RE: Castello del Terriccio - wvd - 29-09-2020 06:10 PM

Dit is andere koek: zeer mooie, verfijnde neus, suave (!) smaak, zacht en pittig tegelijk, volmondig met het mondgevoel van een top-Pomerol, mooie, lange afdronk. Helaas vrij duur....
[attachment=5156]