Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antinori, Toscana
15-06-2011, 10:01 AM
Bericht: #1
Antinori, Toscana
We hebben de Tignanello 1995 van dit domein gedronken, één van hun topwijnen (na Solaia). 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc. Wordt alleen in de goede jaren gemaakt (lees enkel niet in barslechte jaren Wink ).
Carl:
22. Antinori Tignarello 1995 (IGT) : vegetaal, gekookte groente, grafiet, bos
Jo:
22. Antinori Tignanello 1995 (IGT) : Ik dacht aan toplinkeroever, heb nogmaals die vergissing gemaakt bij de Masseto (die naam zocht ik mannen) - en idd, leek wel een topcru uit de Medoc...
Koen:
22. Antinori Tignanello 1995 (IGT Toscana) : hier zitten we op een ander niveau ... enkelen zeiden onmiddellijk gekookte groentjes maar dit doet de wijn toch geen eer aan. Grafiet, sousbois, donker fruit en iets aangenaam vegetaals. Straalt nog steeds, concentratie, fraicheur, lengte zo moet het. De tannines zijn nog niet helemaal versmolten maar deze knaap kan nog makkelijk 5 jaar verbeteren.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
17-06-2011, 12:50 AM
Bericht: #2
RE: Antinori, Toscana
Heb al verschillende keren op het punt gestaan die wijn te kopen, en dan toch telkens net niet gedaan. Weet niet wat me tegenhield ... Wel altijd goede commentaren gehoord, maar nooit flabbergasted... Misschien moet ik toch eens een fleske proberen? Enkele jaren geleden kon je die nog vinden rond de 42 €, dat is nu ook al lang gene waar meer ...
17-06-2011, 09:53 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-06-2011 om 09:58 AM door koen.)
Bericht: #3
RE: Antinori, Toscana
In Duitsland vind je ze rond de 55€ (2007, 2008) zelfde prijs bij onze Jonge Charly ... per 120 flessen dan banghead. Maar ja dat is nog even wachten vooraleer ze op dronk zijn hé. Could have been there... Cool was top maar ook niet de supertop (solaia misschien Wink ) voor mij een 92 misschien binnen een paar jaren 93

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
17-06-2011, 10:15 AM
Bericht: #4
RE: Antinori, Toscana
Uit mijn notities klinkt niet altijd de juiste toon door maar ik vond deze wijn ook wel zeer mooi. Het evenwicht dat deze wijn bereikt had na 16 jaar was van een onaardse schoonheid.

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
17-06-2011, 10:42 AM
Bericht: #5
RE: Antinori, Toscana
Ik heb eens een bod gedaan op sylvies, zonder succes. Voor 3 flessen was het toen 130 + 17,5%. Ik had 80 geboden Smile (range was 80-120).

Op sylvies kun je soms nog wel koopjes doen als het om Italiaanse wijn gaat, maar Tignanello is net iets te bekend vrees ik.
17-06-2011, 11:30 AM
Bericht: #6
RE: Antinori, Toscana
Onlangs op ebay ging de 2007 aan 57€

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
01-12-2011, 10:53 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-12-2011 om 10:53 AM door Mt.)
Bericht: #7
RE: Antinori, Toscana
Hier nog enkele euro's goedkoper: http://www.wijnhuismario.be/files/prijsl...r_2011.pdf

Was onlangs op een proeverij van zijn wijnen en kon Tignanello '07 als laatste fles proeven. Zonder enige twijfel (jong maar al toegankelijk) top.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
01-12-2011, 02:34 PM
Bericht: #8
RE: Antinori, Toscana
(01-12-2011 10:53 AM)Matten schreef:  Hier nog enkele euro's goedkoper: http://www.wijnhuismario.be/files/prijsl...r_2011.pdf

Was onlangs op een proeverij van zijn wijnen en kon Tignanello '07 als laatste fles proeven. Zonder enige twijfel (jong maar al toegankelijk) top.

die prijzen vallen precies nog redelijk mee, wel wat aan de verre kant natuurlijk Sad

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
01-12-2011, 02:36 PM
Bericht: #9
RE: Antinori, Toscana
We kunnen altijd iets regelen Wink.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
01-12-2011, 02:45 PM
Bericht: #10
RE: Antinori, Toscana
(01-12-2011 02:36 PM)Matten schreef:  We kunnen altijd iets regelen Wink.

thumbsup

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
12-12-2011, 07:52 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-12-2011 om 07:54 PM door Mt.)
Bericht: #11
RE: Antinori, Toscana
Hmmm zou wel graag enkele flesjes van de '07 kopen Confused.
Bob: Antinori’s 2007 Tignanello is wonderfully ripe and seductive in its dark cherries, flowers, spices, tobacco, sage, cedar, mint and minerals. This is as opulent a Tignanello as I have ever tasted but there is just enough acidity and structure from the Sangiovese to keep things from going over the top. The wine’s richness and warmth are such that in a blind tasting I mistook the 2007 Tignanello for a wine from Maremma! The dense, muscular fruit follows through to an impeccable finish with no hard edges and impossibly fine, silky tannins. Simply put, the 2007 is a magnificent Tignanello. The 2007 Tignanello is 80% Sangiovese aged in 300-liter French oak barrels (1/3 new), 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc, both aged in 100% new 225-liter French oak barriques. Anticipated maturity: 2012-2027. (95)

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
12-12-2011, 09:38 PM
Bericht: #12
RE: Antinori, Toscana
(12-12-2011 07:52 PM)Matten schreef:  Hmmm zou wel graag enkele flesjes van de '07 kopen Confused.
Bob: Antinori’s 2007 Tignanello is wonderfully ripe and seductive in its dark cherries, flowers, spices, tobacco, sage, cedar, mint and minerals. This is as opulent a Tignanello as I have ever tasted but there is just enough acidity and structure from the Sangiovese to keep things from going over the top. The wine’s richness and warmth are such that in a blind tasting I mistook the 2007 Tignanello for a wine from Maremma! The dense, muscular fruit follows through to an impeccable finish with no hard edges and impossibly fine, silky tannins. Simply put, the 2007 is a magnificent Tignanello. The 2007 Tignanello is 80% Sangiovese aged in 300-liter French oak barrels (1/3 new), 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc, both aged in 100% new 225-liter French oak barriques. Anticipated maturity: 2012-2027. (95)

same here Smile

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
13-12-2011, 10:34 AM
Bericht: #13
RE: Antinori, Toscana
Ze verkopen die ook bij ISPC in Gent, de juiste prijs ken ik niet.
Filip

Filip R
13-12-2011, 01:14 PM
Bericht: #14
RE: Antinori, Toscana
Als er een groepsaankoop komt: ik ben kandidaat voor drie flessen.

Heb dit WE de Tignanello 1995 opnieuw gedronken en die was er knal op. En ja Jo: ook deze keer hadden mijn gasten als eerste reactie "nen topbordeaux" (en 't zijn nochtans grote Bordeaux en Italie liefhebbers). Het reetje was goed vergezeld Big Grin

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
13-12-2011, 03:08 PM
Bericht: #15
RE: Antinori, Toscana
(13-12-2011 01:14 PM)koen schreef:  Het reetje was goed vergezeld Big Grin

Hmm, ik wil de omstandigheden niet kennen waarin jij wijn degusteert. Smile
Maar idd, ik denk dat die Tignanello één van de beste Italiaanders is die ik ooit dronk...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
06-02-2012, 04:05 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-02-2012 om 04:05 PM door koen.)
Bericht: #16
RE: Antinori, Toscana
Badia a Passignano 2001, Chianti Classico Riserva 100% Sangiovese

Licht aardse aroma's, donker rijp fruit, beetje pruim, cacao. Zeer zacht, vol rond, fluweel. Alles zit erin en is verweven. De wijn blijft mooi hangen in het middenpallet en ook de afdronk is zalvend. Dit is op voordat je het beseft. Knap 92

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
16-04-2012, 10:22 AM
Bericht: #17
RE: Antinori, Toscana
Badia a Passignano 2001. Line-up bij de tagliata samen met de Radici van Mastroberardina en de Summus van Castello Banfi. Deze was duidelijk de betere en de schenktemperatuur is van groot belang (rond de 18° het beste).

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
30-09-2012, 11:45 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-09-2012 om 11:51 AM door doc.)
Bericht: #18
RE: Antinori, Toscana
Chianti Clas Badia a Passignano 2007

Zwarte kersjes en bramen (rijp zwart fruit) met wat tabak en ceder. Opstuivende kruidigheid. Heel mooi afgerijpt en op dronk. Sommige Sangioveses doen wat misleidend Bordelees aan in de neus, ook deze slaagde daarin.

Buvez du vin et vivez joyeux !
30-09-2012, 12:27 PM
Bericht: #19
RE: Antinori, Toscana
Blush dat overkomt iedereen... er bestaan grotere blunders zoals missen tussen bourgogne en bordeaux... zolang het maar plezant blijft en voor de rest, deze was zeker mooi
30-09-2012, 01:24 PM
Bericht: #20
RE: Antinori, Toscana
(30-09-2012 12:27 PM)vincent schreef:  Blush dat overkomt iedereen... er bestaan grotere blunders zoals missen tussen bourgogne en bordeaux... zolang het maar plezant blijft en voor de rest, deze was zeker mooi

Al dikwijls mezelf op betrapt, te ontstuimig denken aan Bdx en m'n onmiddellijke reflex is dan, man, toch weer geen Sangiovese...Sad

Buvez du vin et vivez joyeux !


Ga naar locatie: