Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vega Sicilia
30-07-2020, 10:47 PM
Bericht: #21
RE: Vega Sicilia
Ik weet wat te doen. Smile Tx
30-07-2020, 11:48 PM
Bericht: #22
RE: Vega Sicilia
(30-07-2020 10:17 PM)Vinoco schreef:  (..)
Logisch, ik heb niks met Vega Sicilia. Gelukkig weer een fles minder.

Voordat je de rest van je VS collectie door de gootsteen gooit...ff een belletje, dan gooi ik het hier wel door de gootsteen voor je Tongue
31-07-2020, 08:09 AM
Bericht: #23
RE: Vega Sicilia
(30-07-2020 11:48 PM)Vmk schreef:  
(30-07-2020 10:17 PM)Vinoco schreef:  (..)
Logisch, ik heb niks met Vega Sicilia. Gelukkig weer een fles minder.

Voordat je de rest van je VS collectie door de gootsteen gooit...ff een belletje, dan gooi ik het hier wel door de gootsteen voor je Tongue

Haha, ik hou het in gedachten Daan.
Heb jij als liefhebber van Spaanse wijnen al eens een Valbuena of Unico gedronken?

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
31-07-2020, 08:53 AM
Bericht: #24
RE: Vega Sicilia
1 x Vega Unico gedronken (Erik werd grootvader..). Op dezelfde avond de Alion. We vonden allen deze laatste groter. Unico was de 1998, een totale houtbom. Ontgoocheling toen we t etiket zagen. Maar gezien we m dronken in 2010 was hij dus waarschijnlijk veel te jong (nog maar net op de markt toen dacht ik).

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-07-2020, 01:17 PM
Bericht: #25
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 08:09 AM)Vinoco schreef:  
(30-07-2020 11:48 PM)Vmk schreef:  
(30-07-2020 10:17 PM)Vinoco schreef:  (..)
Logisch, ik heb niks met Vega Sicilia. Gelukkig weer een fles minder.

Voordat je de rest van je VS collectie door de gootsteen gooit...ff een belletje, dan gooi ik het hier wel door de gootsteen voor je Tongue

Haha, ik hou het in gedachten Daan.
Heb jij als liefhebber van Spaanse wijnen al eens een Valbuena of Unico gedronken?

Het korte antwoord is nee.

Het iets langere antwoord en wat breder genomen: ik heb een paar flessen Pintia 2008 op en heb nog liggen Alion 2014, Macan Clasico 2013, Macan 2012 en een Valbuena 2010.

Daarnaast houd ik mijn ogen wel open voor een goede jaargang Unico, al ligt dat eigenlijk ver boven mijn budget. Maar ik vind dat ik er wel een keer een fles van moet hebben. Laatst naast gegrepen toen een online shop dus al tijden niet meer up to date was.
31-07-2020, 01:50 PM
Bericht: #26
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 01:17 PM)Vmk schreef:  Het korte antwoord is nee.

Het iets langere antwoord en wat breder genomen: ik heb een paar flessen Pintia 2008 op en heb nog liggen Alion 2014, Macan Clasico 2013, Macan 2012 en een Valbuena 2010.

Daarnaast houd ik mijn ogen wel open voor een goede jaargang Unico, al ligt dat eigenlijk ver boven mijn budget. Maar ik vind dat ik er wel een keer een fles van moet hebben. Laatst naast gegrepen toen een online shop dus al tijden niet meer up to date was.

Ik vroeg niet voor niets Valbuena of Unico en niet de wijnen die jij hierboven noemt. Macan, Pintia en Alion zijn in stijl niet te vergelijken met Valbuena en Unico. Om het simpel te zeggen: De 1e 3 zijn typisch Spaans, namelijk zoet, veel hout, in your face, weelderig, rond en romig. Kortom: datgene waar Spaanse wijnen om bekend staan. (al valt Alion nog wel mee). Valbuena en Unico hebben niets van dat en zijn a-typisch Spaans. Zijn zeer ingetogen, elegant en niet gemaakt op extractie en weelderigheid. Echt vreemde eenden in de bijt en zou voor jou ook erg kunnen tegenvallen. Zeker als de verwachtingen hoog gespannen zijn. Misschien wel goed dat je er naast greep... Wink
Puristen en Bourgogne liefhebbers zijn doorgaans grote fans van Valbuena en Unico.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
31-07-2020, 02:02 PM
Bericht: #27
RE: Vega Sicilia
Ik weet uiteraard dat de genoemde wijnen totaal anders zijn. Maar behoren wel tot VS.

En ik probeer alles, want de tempranillo, garnacha , monastrell, listan negro en mencia zijn ook niet te vergelijken. Maar van alles heb ik wel mooie exemplaren op.

En dat vind ik altijd lastig met dure dranken, je komt er nooit achter of het lekker is totdat je het drinkt. Daarom zie je in de whiskywereld ook zo veel samples.

Maar dank voor je toelichting. Maar ik was op de hoogte van de grote verschillen binnen het VS portfolio.
31-07-2020, 02:19 PM
Bericht: #28
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 02:02 PM)Vmk schreef:  Ik weet uiteraard dat de genoemde wijnen totaal anders zijn. Maar behoren wel tot VS.

En ik probeer alles, want de tempranillo, garnacha , monastrell, listan negro en mencia zijn ook niet te vergelijken. Maar van alles heb ik wel mooie exemplaren op.

En dat vind ik altijd lastig met dure dranken, je komt er nooit achter of het lekker is totdat je het drinkt. Daarom zie je in de whiskywereld ook zo veel samples.

Maar dank voor je toelichting. Maar ik was op de hoogte van de grote verschillen binnen het VS portfolio.

Ik zeg ook niet dat je ze niet moet drinken. Ik gun bijna iedereen alle wijnen van de wereld Wink. Goed dat je dit al wist. Excuses dan voor de compleet overbodige informatie haha.
Je hebt helemaal gelijk dat de genoemde druiven compleet andere wijnen maken en niet te vergelijken zijn. En toch ken ik niet 1 Spaanse wijn die qua stijl te vergelijken is met Vega Sicilia Valbuena en Unico. Dat gezegd hebbende corrigeeer ik mezelf meteen want de buurman Perez Pascuas maakt met de Gran Seleccion Gran Reserva ook zo'n stijl wijn.

Afijn, ik lees graag jouw bevindingen als ze ooit in je glas zijn belandt. De Valbuena 2010 heb je in ieder geval al liggen. cheers

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
31-07-2020, 02:42 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-07-2020 om 02:44 PM door wvd.)
Bericht: #29
RE: Vega Sicilia
Eén van de mooiste wijnen en zeker de mooiste Spaanse wijn die ik tot dan proefde was Vega Sicilia Unico 1970 toen die begin jaren 90 op de markt kwam. Ik proefde die op Vinexpo bij Christopher Cannan en was er nogal van onder de indruk.
Dit schreef Neal Martin erover een 10-tal jaren later:
"For many years, the 1970 Unico was the greatest Spanish wine that I had ever tasted, and although this was not the same caliber as the previous perfect example, it remains a fabulous wine. It is a blend of 70% Tinto Fino, 20% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot and Malbec and aged for ten years in barriques. It has a thrilling Bordeaux-like personality on the nose that is more aloof than other vintages. The Cabernet component in the blend is pronounced, forming the backbone and austerity of this wine. However, you cannot deny its power and its breeding, or indeed its obdurate, masculine finish that demands respect. This is a Unico you have to look up to, perhaps the sister of Chateau Latour in this same year. 94,500 bottles produced. Drink now-2030+." Hij gaf aan deze fles een score van 97/100.
Nog steeds online te koop voor +/- € 750 (een prikje vergeleken met sommige andere...)

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
31-07-2020, 02:52 PM
Bericht: #30
RE: Vega Sicilia
Tja, heel mooi. Wellicht kan ik nog ooit wat van dat oude spul drinken, je moet altijd nog wat te wensen houden Smile

Het enige 'oude' wat ik tot op heden op heb is de Vina Tondonia 1970. John kan wel gokken waar dat is geweest Wink
31-07-2020, 03:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-07-2020 om 03:24 PM door Vinoco.)
Bericht: #31
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 02:42 PM)wvd schreef:  Eén van de mooiste wijnen en zeker de mooiste Spaanse wijn die ik tot dan proefde was Vega Sicilia Unico 1970 toen die begin jaren 90 op de markt kwam. Ik proefde die op Vinexpo bij Christopher Cannan en was er nogal van onder de indruk.
Dit schreef Neal Martin erover een 10-tal jaren later:
"For many years, the 1970 Unico was the greatest Spanish wine that I had ever tasted, and although this was not the same caliber as the previous perfect example, it remains a fabulous wine. It is a blend of 70% Tinto Fino, 20% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot and Malbec and aged for ten years in barriques. It has a thrilling Bordeaux-like personality on the nose that is more aloof than other vintages. The Cabernet component in the blend is pronounced, forming the backbone and austerity of this wine. However, you cannot deny its power and its breeding, or indeed its obdurate, masculine finish that demands respect. This is a Unico you have to look up to, perhaps the sister of Chateau Latour in this same year. 94,500 bottles produced. Drink now-2030+." Hij gaf aan deze fles een score van 97/100.
Nog steeds online te koop voor +/- € 750 (een prikje vergeleken met sommige andere...)

Volledig logisch Werner jouw smaakvoorkeur kennende! Het zou mij enorm verbazen als dit geen spek voor jouw bek is. Ik heb nog een fles of 9 van die 1970 en sowieso 1 magnum. Ruk er graag 1 open voor de liefhebbers. Of 2 Smile. Fre zal dit ook kunnen waarderen vermoed ik.
(31-07-2020 02:52 PM)Vmk schreef:  Het enige 'oude' wat ik tot op heden op heb is de Vina Tondonia 1970. John kan wel gokken waar dat is geweest Wink

Mag jij raden wie hem geleverd heeft....Wink

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
31-07-2020, 03:47 PM
Bericht: #32
RE: Vega Sicilia
Dat vermoeden had ik al haha.

En als je die een keer open wil trekken met enkelen, count me in!
Je weet inmiddels hoe je me een factuur moet sturen Wink
31-07-2020, 04:12 PM
Bericht: #33
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 03:23 PM)Vinoco schreef:  Volledig logisch Werner jouw smaakvoorkeur kennende! Het zou mij enorm verbazen als dit geen spek voor jouw bek is. Ik heb nog een fles of 9 van die 1970 en sowieso 1 magnum. Ruk er graag 1 open voor de liefhebbers. Of 2 Smile. Fre zal dit ook kunnen waarderen vermoed ik.

Mjaaah, dat is wel + 25 jaar geleden, mijn smaak zat toen toch ook nog meer in het wat steviger werk.
Neal Martin vergelijkt hem trouwens met Latour en dat is toch één van je favorieten. Zie jij daar overeenkomsten?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
31-07-2020, 09:05 PM
Bericht: #34
RE: Vega Sicilia
Nooit Unico geproefd (denk ik toch), maar we Valbueno 5°. Iemand enig idee hoe het ene zich tot het ander verhoudt?

We hebben dat gedronken in onze Spanje-zoveel (1?) en het besluit was wel dat het wel degeijk de wijn van de avond (met niet echt veel afstand), maar toen de kous van de fles ging was het besluit wel: ja, dat mag ook wel.
01-08-2020, 12:41 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-08-2020 om 12:42 AM door Vinoco.)
Bericht: #35
RE: Vega Sicilia
(31-07-2020 04:12 PM)wvd schreef:  
(31-07-2020 03:23 PM)Vinoco schreef:  Volledig logisch Werner jouw smaakvoorkeur kennende! Het zou mij enorm verbazen als dit geen spek voor jouw bek is. Ik heb nog een fles of 9 van die 1970 en sowieso 1 magnum. Ruk er graag 1 open voor de liefhebbers. Of 2 Smile. Fre zal dit ook kunnen waarderen vermoed ik.

Mjaaah, dat is wel + 25 jaar geleden, mijn smaak zat toen toch ook nog meer in het wat steviger werk.
Neal Martin vergelijkt hem trouwens met Latour en dat is toch één van je favorieten. Zie jij daar overeenkomsten?

0,0 overeenkomsten
(31-07-2020 09:05 PM)Rik Martens schreef:  Nooit Unico geproefd (denk ik toch), maar we Valbueno 5°. Iemand enig idee hoe het ene zich tot het ander verhoudt?

We hebben dat gedronken in onze Spanje-zoveel (1?) en het besluit was wel dat het wel degeijk de wijn van de avond (met niet echt veel afstand), maar toen de kous van de fles ging was het besluit wel: ja, dat mag ook wel.

Rik, beiden hebben dezelfde stijl maar de Unico in alles wat dieper

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
01-08-2020, 10:57 AM
Bericht: #36
RE: Vega Sicilia
(01-08-2020 12:41 AM)Vinoco schreef:  
(31-07-2020 04:12 PM)wvd schreef:  
(31-07-2020 03:23 PM)Vinoco schreef:  Volledig logisch Werner jouw smaakvoorkeur kennende! Het zou mij enorm verbazen als dit geen spek voor jouw bek is. Ik heb nog een fles of 9 van die 1970 en sowieso 1 magnum. Ruk er graag 1 open voor de liefhebbers. Of 2 Smile. Fre zal dit ook kunnen waarderen vermoed ik.

Mjaaah, dat is wel + 25 jaar geleden, mijn smaak zat toen toch ook nog meer in het wat steviger werk.
Neal Martin vergelijkt hem trouwens met Latour en dat is toch één van je favorieten. Zie jij daar overeenkomsten?

0,0 overeenkomsten
Haha, dat had ik zien aankomen... Niet altijd eens met je vriend Neal...? ang-el

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
01-08-2020, 11:15 AM
Bericht: #37
RE: Vega Sicilia
Haha, dat had ik zien aankomen... Niet altijd eens met je vriend Neal...? ang-el
[/quote]

Nee hoor Werner. Heb geen enkel probleem met Neal. We hebben volgende week weer een proeverij samen.
Ik zie alleen geen enkele overeenkomst tussen deze 2 wijnen of het moeten de A en de L zijn in de naam.
De Vega Sicilia lijkt in niets op een Bordeaux en de Latour heeft niets in zich wat ik kan rijmen met de Vega.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
01-08-2020, 11:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-08-2020 om 11:30 AM door wvd.)
Bericht: #38
RE: Vega Sicilia
(01-08-2020 11:15 AM)Vinoco schreef:  
(01-08-2020 10:57 AM)wvd schreef:  Haha, dat had ik zien aankomen... Niet altijd eens met je vriend Neal...? ang-el

Nee hoor Werner. Heb geen enkel probleem met Neal. We hebben volgende week weer een proeverij samen.
Ik zie alleen geen enkele overeenkomst tussen deze 2 wijnen of het moeten de A en de L zijn in de naam.
De Vega Sicilia lijkt in niets op een Bordeaux en de Latour heeft niets in zich wat ik kan rijmen met de Vega.

Als ik diep in mijn geheugen graaf, herinner ik me toch ook zeer verschillende stijlen, maar nooit Latour 1970 geproefd, dus is dat niet erg relevant. Het verbaasde me dat Neal schreef: "This is a Unico you have to look up to, perhaps the sister of Chateau Latour in this same year. " , misschien moet je hem daar eens mee confronteren want dit dateert van 2012.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
06-08-2020, 09:47 AM
Bericht: #39
RE: Vega Sicilia
(01-08-2020 12:41 AM)Vinoco schreef:  (..)
Rik, beiden hebben dezelfde stijl maar de Unico in alles wat dieper

Je hoort wel eens dat een topjaar van de Valbuena kan winnen van een mindere jaargang Unico. Herken je dat John?
Dat de topjaren van de Unico altijd zal winnen van de Valbuena lijkt me an sich logisch.
06-08-2020, 10:08 AM
Bericht: #40
RE: Vega Sicilia
(06-08-2020 09:47 AM)Vmk schreef:  
(01-08-2020 12:41 AM)Vinoco schreef:  (..)
Rik, beiden hebben dezelfde stijl maar de Unico in alles wat dieper

Je hoort wel eens dat een topjaar van de Valbuena kan winnen van een mindere jaargang Unico. Herken je dat John?
Dat de topjaren van de Unico altijd zal winnen van de Valbuena lijkt me an sich logisch.

Ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen Daan. Ik vind sowieso dat er niet hele grote verschillen tussen de jaargangen zitten in Spanje. Het is er warm of iets minder warm, maar warm is het. Buiten dat wordt er geen Unico gemaakt als men de kwaliteit van de druiven niet goed genoeg vindt. Dan gaat alles in de Valbuena zoals de 2001. Wat dan weer een Excellent jaar is in Spanje dus was die actie nooit te begrijpen.

Vanmiddag gaat er trouwens een 3 liter Alion 2001 open bij de BBQ. Dat zal wel smaken denk ik.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: