Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinessens Sein
02-11-2011, 12:29 PM
Bericht: #1
Vinessens Sein
Vinessens Sein (Alicante), 2008

Een blend van 60% Monastrell en 40% Syray. Stevige wijn met rood/zwart fruit, mooie kruidigheid en, zeker de eerste dag, opvallende vanilletoets (zonder echt te storen). Mooi bittertje op het einde en genoeg fraicheur. Op dag 2 bekoorde hij me nog meer, zuurstof had deze wijn duidelijk goed gedaan en als was nu mooi versmolten (met de vanille veel meer op de achtergrond).

Ik had hier één proefflesje van; zeker wat bijkopen in de toekomst!

Wijnen Jacqueline, 9.95 Euro.
21-04-2012, 05:28 PM
Bericht: #2
RE: Vinessens Sein
Ter info : Vinessens heeft een topcuvee uitgebracht, El Telar 2009.
het gaat hier om een assemblage van 90% monastrell ( meer dan 60 jaar oud ) en 10% Cabernet Sauvignon, gemaakt met een rendement van 9HL/ha.
Momenteel enkel te genieten na minstens 24 uren karaf...
12-09-2012, 11:33 AM
Bericht: #3
RE: Vinessens Sein
Ondertussen bijgekocht (zie hierboven) en ook de 2009 ontgoochelt niet!

Rijp qua stijl zonder "erover" te gaan. Initieel wat gesloten maar kwam mooi open in het glas. Gedronken bij de BBQ en dat was een bijzonder mooie match (waarmee ik niet wil gezegd hebben dat het een pure BBQ wijn is).

Blend van 60% monastrell en 40% Syrah

91/100 Guide Penin

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
05-03-2013, 12:36 PM
Bericht: #4
RE: Vinessens Sein
(21-04-2012 05:28 PM)winelover schreef:  Ter info : Vinessens heeft een topcuvee uitgebracht, El Telar 2009.
het gaat hier om een assemblage van 90% monastrell ( meer dan 60 jaar oud ) en 10% Cabernet Sauvignon, gemaakt met een rendement van 9HL/ha.
Momenteel enkel te genieten na minstens 24 uren karaf...

Deze Spaanse bom voor de eerste keer gedronken. Zoals geadviseerd hierboven, 24 uur op voorhand gekarafeerd maar nog steeds way too young. Niettemin als je op dag 1 door de tannines wist te proeven, voelde je al heel veel structuur en diepte. Veelbelovend. Fles was nog niet leeg op zaterdag en gisteren nog eens geproefd (intussen met stop in de frigo gezeten). Tannines zijn nog meer gaan liggen en nu proefde je echt al tot wat deze wijn in staat is. Mondvullend, sappig, genoeg fraicheur, ...dit wordt zeer mooi in een paar jaar. Enig minpuntje: zeker niet te warm serveren want anders komt de alcohol er door (zeker in de afdronk) wat niet abnormaal is want 15% of zo... Benieuwd hoe dit evolueert met de jaren..

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)


Ga naar locatie: