Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clos Mogador, Priorat
03-10-2018, 11:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-10-2018 om 11:18 PM door fleer.)
Bericht: #21
RE: Clos Mogador, Priorat
Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.

Grtz

In blind, we trust Cool
04-10-2018, 11:08 AM
Bericht: #22
RE: Clos Mogador, Priorat
(03-10-2018 11:18 PM)fleer schreef:  Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.

Grtz
Vinden ze die weg niet allemaal? Triestig...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
29-04-2019, 09:35 AM
Bericht: #23
RE: Clos Mogador, Priorat
Clos Mogador 'Solertia' Vinyes de Manyetes 2008

Deze heeft zich op een hoger niveau gezet, vol, aards, complex, op zijn kunnen, goed dat ik dit nog even heb laten liggen. 91p


Bijlagen Afbeeldingen
   

In blind, we trust Cool
06-05-2019, 08:01 PM
Bericht: #24
RE: Clos Mogador, Priorat
Clos Mogador 'Manyetes' Vi de Vila Gratallops, Priorat 2009

De Manyetes, een stapje hoger dan de Solertia van vorige week denk je dan maar het mocht niet zijn, de Manyetes zijn ontwikkeling staat t.o.v. de Solertia 2008 jaren achter.
Manyetes 2009 is nog veel te jong met storende zuren! 91+

Grtz

In blind, we trust Cool
12-12-2019, 06:27 PM
Bericht: #25
RE: Clos Mogador, Priorat
Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.

Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!

In blind, we trust Cool
13-12-2019, 05:48 PM
Bericht: #26
RE: Clos Mogador, Priorat
(12-12-2019 06:27 PM)fleer schreef:  Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.

Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!

Inderdaad lichtjes verbazend. Super Tuscans, dat waren toch die 100% Sangiovese wijnen? En zover ik weet heeft die druif ook wel een enigszins zuur imago.Huh

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
13-12-2019, 07:58 PM
Bericht: #27
RE: Clos Mogador, Priorat
Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.
13-12-2019, 10:55 PM
Bericht: #28
RE: Clos Mogador, Priorat
(13-12-2019 07:58 PM)WilD schreef:  Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.

Inderdaad WilD Wink - wvd heeft een fout drankje op denk ik Confused

In blind, we trust Cool
14-12-2019, 12:39 PM
Bericht: #29
RE: Clos Mogador, Priorat
Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...
14-12-2019, 04:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-12-2019 om 04:05 PM door wvd.)
Bericht: #30
RE: Clos Mogador, Priorat
(14-12-2019 12:39 PM)Thomas schreef:  Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...

Ter herinnering: de eerste "super Tuscan" was Tignanello in 1971, 100% Sangioves op barrique, de eerste Toscaanse wijn op barrique. De meeste wijnen van dit type waren een antwoord op de toenmalige verplichting in Chianti om een percentage witte druiven in de blend te doen. Enkele voorbeelden: Flaccianello, Coltassala, Pergole Torte, Avvoltore, Anfitteatro, Sangioveto,... quasi alle 100% Sangiovese.
Bij mijn weten was de eerste Cabernet wijn uit CC de Sammarco van Rampolla in 1980, toen nog ongeveer de helft Sangiovese trouwens, later steeds meer Cabernet en sinds 2003 zit er ook Merlot in.
Sassicaia is Bolgheri, Masseto ook.

Niks fout drankje gelukkig, vorige dagen integendeel heel wat wat moois geproefd (gedronken): witte en rode uit Libanon, Barbera del Monferrato, Rioja die we alle misschien binnenkort kunnen aanbieden!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
15-12-2019, 11:17 AM
Bericht: #31
RE: Clos Mogador, Priorat
Weer veel klokken maar weinig klepels hier

- Tignanello is nooit 100% sangiovese geweest - zie bv https://www.wine-searcher.com/m/2016/07/...tignanello punt 6

- Sammarco was ook niet de 1e in zijn "soort", dat was Solaia in 1978; zie de uitleg over Solaia bij bv https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antinori

Dank aan Thomas voor de pertinente tussenkomst
15-12-2019, 11:32 AM
Bericht: #32
RE: Clos Mogador, Priorat
(14-12-2019 04:04 PM)wvd schreef:  
(14-12-2019 12:39 PM)Thomas schreef:  Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...

Ter herinnering: de eerste "super Tuscan" was Tignanello in 1971, 100% Sangioves op barrique, de eerste Toscaanse wijn op barrique. De meeste wijnen van dit type waren een antwoord op de toenmalige verplichting in Chianti om een percentage witte druiven in de blend te doen. Enkele voorbeelden: Flaccianello, Coltassala, Pergole Torte, Avvoltore, Anfitteatro, Sangioveto,... quasi alle 100% Sangiovese.
Bij mijn weten was de eerste Cabernet wijn uit CC de Sammarco van Rampolla in 1980, toen nog ongeveer de helft Sangiovese trouwens, later steeds meer Cabernet en sinds 2003 zit er ook Merlot in.
Sassicaia is Bolgheri, Masseto ook.

Niks fout drankje gelukkig, vorige dagen integendeel heel wat wat moois geproefd (gedronken): witte en rode uit Libanon, Barbera del Monferrato, Rioja die we alle misschien binnenkort kunnen aanbieden!
Toch opvallend hoe jij de geschiedenis herschrijft.
En zo worden toevallig weer de wijnen die jij aanbiedt in een aantrekkelijker jasje voorgesteld.
Black Friday is al even voorbij hoor Werner.
Je reclame wordt wel subtieler.

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
15-12-2019, 12:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2019 om 11:38 AM door wvd.)
Bericht: #33
RE: Clos Mogador, Priorat
@Vinogans: in dat vermeldde artikel staat: "However, it was not until 1975, that Cabernet Sauvignon was incorporated into Tignanello."
Ik vond de 1971 toen in 1979 een mooie wijn, dacht toen ook helemaal Sangiovese. Maar je hebt een punt, ik had niet "100% Sangiovese" maar eerder "van voornamelijk Sangiovese" moeten schrijven, dat was inderdaad correcter geweest. Van Solaia was indertijd geen sprake hier te lande en ook in de boekskes van toen amper iets het vermelden waard. Alceo di Napoli was in de jaren zeventig een vooruitziend man die ipv zijn druiven te verkopen aan Antinori, wat toen zowat iedereen deed, besloot ze zelf gaan te verwerken. Hij zocht contact met Giacomo Tachis, ook een ziener. Hun eerste wijn was een Chianti Classico 1975, die ik gedronken heb in 1980. Samen besloten ze Cabernet aan te planten en vanaf 1980 kwam Sammarco op de markt, genoemd naar Alceo's oudste zoon Marco die helicopterpiloot was en in de buurt van Bergamo verongelukte bij het plaatsen van hoogspanning in de buurt.

@smaakatleet: sorry voor bovenstaande reclamespot. Ik verkoop (helaas...) geen Pergole Torte, Tignanello, Avvoltore, Sassicaia, Solaia, Masseto,Coltassala, Caberlot,... Sorry dat ik even iets vermeld dat ik (en vele anderen) verkopen, zeer subtiel inderdaad.

Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
15-12-2019, 01:05 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-12-2019 om 01:06 PM door redacteur.)
Bericht: #34
RE: Clos Mogador, Priorat
(15-12-2019 12:46 PM)wvd schreef:  Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.

Dat zou ik, en ik vermoed velen met mij, heel jammer vinden.

Ik snap ook de hysterie niet rond het feit dat een wijnhandelaar eens (niet altijd, en in dit geval dus ook allesbehalve alle aangehaalde wijnen) een eigen wijn als voorbeeld neemt.
Als we het hier enkel over de wijnen die we niet drinken (en verkopen in Werner's geval) zouden mogen hebben, dan zou het hier een stuk minder interessant worden.

Hier doet me (om op een vrolijke noot te eindigen) hieraan denken:


Ik drink geen Sassicaia, maar mocht ik Sassicaia drinken dan zou ik het een dunne, vegetale wijn vinden.
15-12-2019, 04:28 PM
Bericht: #35
RE: Clos Mogador, Priorat
(15-12-2019 12:46 PM)wvd schreef:  @Smaakatleet:
@Vinogans: in dat vermeldde artikel staat: "However, it was not until 1975, that Cabernet Sauvignon was incorporated into Tignanello."
Ik vond de 1971 toen in 1979 een mooie wijn, dacht toen ook helemaal Sangiovese. Maar je hebt een punt, ik had niet "100% Sangiovese" maar eerder "van voornamelijk Sangiovese" moeten schrijven, dat was inderdaad correcter geweest. Van Solaia was indertijd geen sprake hier te lande en ook in de boekskes van toen amper iets het vermelden waard. Alceo di Napoli was in de jaren zeventig een vooruitziend man die ipv zijn druiven te verkopen aan Antinori, wat toen zowat iedereen deed, besloot ze zelf gaan te verwerken. Hij zocht contact met Giacomo Tachis, ook een ziener. Hun eerste wijn was een Chianti Classico 1975, die ik gedronken heb in 1980. Samen besloten ze Cabernet aan te planten en vanaf 1980 kwam Sammarco op de markt, genoemd naar Alceo's oudste zoon Marco die helicopterpiloot was en in de buurt van Bergamo verongelukte bij het plaatsen van hoogspanning in de buurt.

@smaakatleet: sorry voor bovenstaande reclamespot. Ik verkoop (helaas...) geen Pergole Torte, Tignanello, Avvoltore, Sassicaia, Solaia, Masseto,Coltassala, Caberlot,... Sorry dat ik even iets vermeld dat ik (en vele anderen) verkopen, zeer subtiel inderdaad.

Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.

Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
16-12-2019, 11:45 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2019 om 11:46 AM door wvd.)
Bericht: #36
RE: Clos Mogador, Priorat
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw

Zeer zeker niet, hoe meer correcte info hoe beter zou ik zeggen en jij komt toch wel regelmatig met nuttige feiten.
Wat ik wel stik beu ben is het geleuter dat ik hier enkel zou zijn om publiciteit spuien. Die kritiek komt dan dikwijls van heren die verder droevig weinig interessants te vertellen hebben. Trouwens, de reden waarom ik weinig tn's post is net om teveel pub te vermijden.
Maar goed, als reactie zal ik me straks eens goed laten gaan... Cool

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
16-12-2019, 06:26 PM
Bericht: #37
RE: Clos Mogador, Priorat
(16-12-2019 11:45 AM)wvd schreef:  
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
Die kritiek komt dan dikwijls van heren die verder droevig weinig interessants te vertellen hebben.

Noem eens een kat een kat.
Over wie heb je het nu feitelijk.

Wel wil ik toegeven bitter weinig te kennen van wijn.
Het enige wat wel lukt is uitmaken wat lekker is en wat niet.

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
16-12-2019, 06:41 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2019 om 06:43 PM door Fre.)
Bericht: #38
RE: Clos Mogador, Priorat
(16-12-2019 06:26 PM)Smaakatleet schreef:  Het enige wat wel lukt is uitmaken wat lekker is en wat niet.

En meer hoeft dat niet te zijn. Op den duur begin je toch het smaakprofiel van de leden te kennen. Alleen al een oordeel geven, kan input geven voor andere forumleden om nieuwe zaken uit te proberen. Wat voor mij toch één van de essentiële redenen is om naar een wijnforum te surfen
16-12-2019, 07:07 PM
Bericht: #39
RE: Clos Mogador, Priorat
Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
16-12-2019, 11:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-12-2019 om 11:11 PM door Fre.)
Bericht: #40
RE: Clos Mogador, Priorat
(16-12-2019 07:07 PM)Smaakatleet schreef:  Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...

Inderdaad. Ik sta open voor alles maar voorlopig met een grote focus op Bourgogne. Met de streek heb ik zoiets van 'nu of nooit' gezien de zotte prijsstijgingen zich maar blijven verder zetten. Het meeste haal ik ter plaatse of op beurzen. Lille, Seclin of iets in Arras (specifiek voor Bourgogne & Jura). Voor de rest haal ik ook voor bij Grandsbourgognes.com. Vaak doen zij acties waardoor het ietsje aantrekkelijker wordt. Verder ook een mooi aanbod bij lespassionnesduvin.com. In België zijn er veel goeie invoerders. Het is soms wat zoeken want de een heeft een beter aanbod maar is misschien iets duurder dan de ander. Ik kocht al Bourgognes bij Goorden, Maison des vins, Tout est vin, Chemin des vignes, Lansac, Dercor, Pyvo, Vitisvin, Esprit des vins, Topwijnen, Boutelegier,... En Cave de la Crosse (Fr) natuurlijk Smile
(16-12-2019 07:07 PM)Smaakatleet schreef:  Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...

Inderdaad. Ik sta open voor alles maar voorlopig met een grote focus op Bourgogne. Met de streek heb ik zoiets van 'nu of nooit' gezien de zotte prijsstijgingen zich maar blijven verder zetten. Het meeste haal ik ter plaatse of op beurzen. Lille, Seclin of iets minder gekend dan bij ons in Arras (specifiek voor Bourgogne & Jura). Voor de rest haal ik ook voor bij Grandsbourgognes.com. Vaak doen zij acties waardoor het ietsje aantrekkelijker wordt. Verder ook een mooi aanbod bij lespassionnesduvin.com. In België zijn er veel goeie invoerders. Het is soms wat zoeken want de een heeft een beter aanbod maar is misschien iets duurder dan de ander. Ik kocht al Bourgognes bij Goorden, Maison des vins, Tout est vin, Chemin des vignes, Lansac, Dercor, Pyvo, Vitisvin, Esprit des vins, Topwijnen, Boutelegier,... En Cave de la Crosse (Fr) natuurlijk Smile, al vind ik die laatste interessanter voor Noordelijke Rhone


Ga naar locatie: