Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(pdw)
20-02-2013, 03:24 PM
Bericht: #1
(pdw)
Eén van mijn helden is niet meer.

Ik postte een sober eerbetoon hier :

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...p-pdw.html

(en ja, het gaat ook over wijn...)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-02-2013, 07:11 PM
Bericht: #2
RE: (pdw)
Bedankt, Jo.
20-02-2013, 10:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-02-2013 om 10:50 PM door Mt.)
Bericht: #3
RE: (pdw)
Ook een van mijn helden! Verdomme!

PS: maar vertel eens iets meer over die DRC '10 Cool.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
21-02-2013, 12:21 AM
Bericht: #4
RE: (pdw)
(20-02-2013 10:50 PM)Matten schreef:  Ook een van mijn helden! Verdomme!

PS: maar vertel eens iets meer over die DRC '10 Cool.

Just a dream, just a dream...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-02-2013, 12:26 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-02-2013 om 12:28 AM door Somers.)
Bericht: #5
RE: (pdw)
Een onuitwisbare indruk liet hij na: Spike, Kijk eens op de doos, Comedy Casino, bij Humo en bovenal ook bij SKEPP. Om over zijn hilarische columns nog te zwijgen. Ik was het daarin lang niet altijd eens met hem, maar dat het scherp én leutig ging zijn, stond al bij voorbaat vast.

RIP (pdw) ....

"Quickly, bring me a beaker of wine so that I may wet my mind and say something clever" (Aristophanes)
22-02-2013, 11:10 AM
Bericht: #6
RE: (pdw)
Ik post deze twee memorabele columns van (pdw) nog even hier. Zo kan wie dat wil ze nu en dan nog eens herlezen (en beseffen hoezeer we zijn klare kijk en scherpe analyse gaan missen)

"Kapoen Bart doet zich dommer voor dan hij is"
door Patrick De Witte (of pdw)

Het is altijd opletten geblazen wanneer iemand zich ontegensprekelijk dommer voordoet dan hij of zij is. Wanneer zoiets gebeurt moet men zoeken naar de verborgen agenda. Zeker wanneer het om een alom gerespecteerd intellectueel gaat. Jazeker heb ik het over - wat had u gedacht? - de jongste oprisping van Zijne Spectaculair Vermagerdheid, die ons laatst meende te moeten verblijden met zijn flinke visie op populaire cultuur. In een uitdagend opiniestuk zwamde hij nog een keer Theodore 'Let them eat cake' Dalrymple achterna en suggereerde hij dat er welzeker een verband zou kunnen zijn tussen 'ontsporend gedrag' en shooter games, gewelddadige films en hiphop. Zou Hij Die Frituur 't Draakske Op de Kaart Zette dat werkelijk zelf geloven? Of bazelt hij maar een eind weg, bij wijze van nieuwe provocatie aan het adres van de in zijn ogen zo verderfelijke culturo's, en dit enkel om zijn achterban te plezieren? Ik gok op het laatste.

Telkens als iemand weer eens de link meent te moeten leggen tussen populaire cultuur en jeugddelinquentie (iets wat al sinds - ha! - de Romeinse tijd gebeurt) moet ik denken aan de legendarische Amerikaanse talk show host Johnny Carson, koning van de 'Tonight Show' van 1962 tot 1992. Toen zijn mening werd gevraagd over de stelling als zou geweld op de televisie wel eens de oorzaak kunnen zijn van geweld in de samenleving, antwoordde hij: "Hmmm...er is ook veel uitstekende humor op televisie maar ik kom op straat bitter weinig goeie comedians tegen..."

Enige mildheid voor de Hoofdman van Stavast is hier dus misschien wel op zijn plaats. Het is tenslotte maar een opinie. Het er niet mee eens zijn is geen aanleiding om, ik zeg maar iets, hem voor een rechtbank te slepen. Nee, we moeten dit als een strikt persoonlijke mening beschouwen. Hoe ondoordacht ook. Mogelijkerwijs zelfs gepuurd uit persoonlijke ervaringen, bedenk ik nu. Herinner u immers zijn bitsige kreet 'zet die ploat af!' en daarna het al even driftige 'maar vanavond is 't Stad vooral VAN ONS!' na een onschuldige deun van die strandjanet Sam Sparro. Ik mag er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de dj met dienst iets van Public Enemy had gedraaid.

Nee, de geliefde über-Vlaam wou enkel even porren in de ribben van die dekselse linkse rakkers. Hij is per slot van rekening clever genoeg om te weten dat sociale en economische uitsluiting van jongeren véél gevaarlijker is dan 'Call of Duty', 'Django Unchained' of Dr. Dre. Dat de kijk op het leven, zoals die zich dezer dagen ontvouwt bij veel gefrustreerde mensen ter hoogte van 't Voorschootje Vlaanderen, niet per definitie zaligmakend is voor iederéén. Dat empathie een deugd is en dat democratie niet synoniem is met het recht van de sterkste (wij hebben de verkiezingen gewonnen dus doen we voluit onze zin!) maar eerder een basis is van waaruit politiek wordt bedreven. En dat politiek de kunst van het compromissen sluiten is, tot vooruitgang en indien mogelijk tevredenheid van iederéén. Hij weet dat heel, héél goed, maar doet zich gewoon dommer voor dan hij is. 't Is nogal een kapoen!




"Gedoogsteun, mijn reet"
Patrick De Witte (of pdw)

Het cordon sanitaire ligt niet bepaald aan diggelen door wat in Denderleeuw is gebeurd. Dat zou een te overtrokken bewering zijn. Maar u weet hoe dat gaat. Het is zoals een los draadje aan een door uw tante met de hand gebreide trui die u als kerstgeschenk kreeg: voor u het weet is de hele zwik zodanig uitgerafeld, dat wat ooit een pullover was, met daarop een afbeelding voorstellende twee rendieren die de slee van een dronken Kerstman door de nacht trekken - tante breide héél ambitieus -, nu enkel nog kan worden omschreven als 'een debardeur met een gewei op de borst'. Zo zal het ook het cordon sanitaire vergaan.

Nu is er in principe weinig meer gebeurd dan wat onhandig getorn maar er is zonder twijfel een naad iéts te ver opengetrokken en binnenkort scheurt het kreng uit elkaar. Het eerste rafeltje was: zowat zestig ex-Belangers op de N-VA-lijsten afgelopen oktober. Die weliswaar volgens Siegfried Bracke allemaal een rigoureuze screening hadden doorstaan en een tweede kans verdienden. Ondertussen maakt niemand zich nog druk over voormalig über-Blokker Karim Van Overmeire die de rigoureuze screening tot ieders verbazing met gemak heeft doorstaan en ondertussen in Aalst schepen van Vlaggenzaken is geworden. En ondertussen mag Siegfried zonder tegenspraak van betekenis orakelen dat hij blij is met iedere Vlaams Belanger die zich bij de N-VA aansluit. Rafel rafel rafel. Ik vermoed overigens dat gerespecteerde rechtse commentatoren, opiniemakers en columnisten maar ook pakweg Peter De Roover zullen aanvoeren dat dit nu eenmaal democratie is. En dat het linkse angstzaaierij, nee, zelfs populisme is om te beweren dat de dijk die extreem rechts van daadwerkelijke politieke macht moest zien te houden nu aan het afbrokkelen is. Men zal beklemtonen dat het verfoeilijke 'Paars' dat in 2004 technisch gesproken al een keer had gedaan. De naam Machiavelli zal wellicht vallen. Sommigen zullen er alles aan doen om de schaamte die politiek Vlaanderen nu zou moeten voelen weg te zetten als linkse hysterie. Terwijl er in feite - ik gok: met de rechterhand - geschiedenis is geschreven. Dat is geen gezwollen interpretatie van mijn kant. 'Vlaams Belang baas in Denderleeuw.' 'Extreem rechts wordt zes jaar lang heer en meester aan de Dender', kopte Het Laatste Nieuws, een krant die we niet meteen ter linkerzijde van het centrum moeten plaatsen.

En ze hebben daar in Denderleeuw geen enkel excuus, behalve: we hebben er een ongelooflijk zootje van gemaakt. Men wist bovendien dat het hele land op hun vingers zat te kijken. Het is al lang niet meer zoals vroeger, toen dubieuze bestuursafspraken en kwestieuze voorakkoorden hun beslag kregen in een achterafzaaltje van de parochiekring onder het uitwisselen van nudge-nudge-wink-winkplaisanterieën, goede sigaren, een kloeke bel brandewijn en af en toe wat cash. Men kon de geheime stemming in Denderleeuw minuut per minuut volgen op de sociale media en nog voor iemand 'bel de krant' kon zeggen hadden mediawatchers al iemand geretweet die wist hoe de Denderleeuwse vork zo-even in de steel was gezet. Ik gok alweer: met de rechterhand. Het begint er steeds meer op te lijken dat de populaire nieuwe Vlaams-nationalisten zich tot het Vlaams Belang lijken te verhouden als intelligent design tot creationisme. Coolere verpakking, in wezen dezelfde stierenstront. Dat beweer ik niet. Dat zegt het Vlaams Belang. Lokaal fractieleider Kristof Slagmulder liet gisteren in Het Laatste Nieuws optekenen: "We zitten met N-VA voor 90 procent op dezelfde golflengte." Gedoogsteun, mijn reet.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-03-2013, 10:44 AM
Bericht: #7
RE: (pdw)
Uniek


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: