Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tenuta San Guido
25-02-2015, 05:29 PM
Bericht: #21
RE: Tenuta San Guido
In het weekend Sassiscaia 2009 mogen proeven.Al zeer drinkbaar.Zeer veel rood fruit,een beetje taninnes en een geweldige afdronk.De beste Italiaanse wijn die ik al gedronken heb.Ik ben een liefhebber van Franse wijnen,doch deze fles was vlug leeg.Slurp
15-06-2015, 09:46 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-06-2015 om 09:47 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #22
RE: Tenuta San Guido
Gisteren flesje Guidalberto 2007 geopend voor vaderdag. Nog steeds mooie donkere kleur, eigenlijk geen evolutie. Neus op het zwart fruit en wat mineraliteit en 'touche animale'. In de mond, zwart fruit, peper, lichtjes tabak. Mooie zuren voor de frisheid. tannines nog aanwezig maar niet storend.

Is wat zwoeler en rijper dan andere jaargangen die ik dronk heb ik de indruk (door het warme jaar?), maar zeker niet slechter. De elegantie van TSG blijft herkenbaar.

Bij het mooie weer wel oppassen met de temperatuur. Werd ie te warm in het glas, dan ging uiteraard het evenwicht verloren.

Vinogan(s)
26-07-2015, 11:13 AM
Bericht: #23
RE: Tenuta San Guido
Dit weekend de 05 - uit magnum!

Is de 1 e maal dat ik een "eigen" magnum open. Ik kan nu wel snappen waarom mensen zeggen dat magnum eigenlijk het ideale formaat is om te bewaren.

Terwijl mijn laatste gewone fles 05 anderhalf jaar geleden wat tekenen van vermoeidheid begon te vertonen, was dit hier helemaal niet het geval. Meer nog, ik had de indruk dat de wijn uit magnum complexer en fijner was dan het gewone formaat ooit geweest was.

Dronk deze naast een 07 uit gewone fles en was z'n gelijke - 07 wel wat rijper en zwoeler.
26-07-2015, 01:05 PM
Bericht: #24
RE: Tenuta San Guido
(26-07-2015 11:13 AM)Vinogan(s) schreef:  Dit weekend de 05 - uit magnum!

Is de 1 e maal dat ik een "eigen" magnum open. Ik kan nu wel snappen waarom mensen zeggen dat magnum eigenlijk het ideale formaat is om te bewaren.

Terwijl mijn laatste gewone fles 05 anderhalf jaar geleden wat tekenen van vermoeidheid begon te vertonen, was dit hier helemaal niet het geval. Meer nog, ik had de indruk dat de wijn uit magnum complexer en fijner was dan het gewone formaat ooit geweest was.

Dronk deze naast een 07 uit gewone fles en was z'n gelijke - 07 wel wat rijper en zwoeler.

Ik heb nog altijd een sterk vermoeden (dat hier en daar al informeel bevestigd werd) dat men veelal de beste cuves in de magnums en groter doet...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-07-2015, 05:10 PM
Bericht: #25
RE: Tenuta San Guido
(26-07-2015 01:05 PM)vinejo schreef:  Ik heb nog altijd een sterk vermoeden (dat hier en daar al informeel bevestigd werd) dat men veelal de beste cuves in de magnums en groter doet...

Daar had ik nog niet van gehoord. Wel al gehoord dat er Chateaux (vooral uit Bordeaux) zijn die de mindere cuvées selecteren voor de verkoop in warenhuizen en de betere voor de wijnhandelaars.
09-10-2015, 09:45 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-10-2015 om 09:48 AM door Vinogan(s).)
Bericht: #26
RE: Tenuta San Guido
Difese 2012

Heel duidelijk cabernet sauvignon (blend is 70 cs en 30 sangiovese), potloodslijpsel, wat sigarenkistje en rood en zwart fruit. De sangiovese is niet echt merkbaar - behalve in het feit dat de body en de kleur wat lichter is dan je zou verwachten.

Geen merkbare tannines, voor de rest zuren goed in balans. Ik vind geen echt merkbare houtinvloed. Fris genoeg (ook wat sangiovese invloed?).

Dit is OK en op dronk, maar wel niet waw. Goeie, gewone dagelijkse BDX geïnspireerde wijn. Maar hier ga ik geen gekke toeren voor doen om dit in huis te halen. Zit zeer duidelijk een (ferme) trap onder hun "2e" wijn, Guidalberto.

Vanavond de rest van de fles (dus niet leeggeraakt en bij mij is dat eigenlijk geen goed teken ;-) ). Was wel pop'n'pour, dus misschien wat weinig lucht/tijd gehad om te ontwikkelen - maar ik betwijfel dat eerlijk gezegd :-), want gedronken over een tijdsspanne van 4-5 uur.

Ga dit 86 geven, wat p/k nog te doen is (+- 12,5 € betaald in promo bij Licata). Op CT doet ie het wat beter: 87-88.

Vinogan(s)
12-10-2015, 10:15 AM
Bericht: #27
RE: Tenuta San Guido
Moet zeggen dat hij op dag 2 toch wat harmonieuzer voor de dag kwam (alles wat meer geïntegreerd en versmolten tot 1 geheel).

Upgrade naar 87.
05-12-2015, 12:25 AM
Bericht: #28
Guidalberto 2007 Tenuta San Guido
Vandaag flesje hiervan gekraakt.

Bij openen (stond nog redelijk fris) overheersten ijzer, bloed en grafiet - cabernet dominantie dus.

Naarmate hij langer openstond kwam het fruit er meer door en werd hij zachter en nog wat ronder (merlot element). Een bepaald ogenblik kwam er precies een licht vegetaal element naar boven, hetgeen me verbaasde aangezien er geen franc in deze fles zit en we het hier toch over 2007, hetgeen een warm jaar was in toscane. Tannines volledig geïntegreerd.

Nu, bij de laatste glazen is dit echter toch terug verdwenen en overheerst het drinkplezier en de elegante klasse waar het domein voor gekend is.

Zeer mooi!

Denk dat dit nog een 4tal jaar meekan, maar niet meer substantieel verbetert.

Ziezo, forum gereanimeerd ;-)
05-12-2015, 07:00 PM
Bericht: #29
RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido
(05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef:  Vandaag flesje hiervan gekraakt.

Bij openen (stond nog redelijk fris) overheersten ijzer, bloed en grafiet - cabernet dominantie dus.

Naarmate hij langer openstond kwam het fruit er meer door en werd hij zachter en nog wat ronder (merlot element). Een bepaald ogenblik kwam er precies een licht vegetaal element naar boven, hetgeen me verbaasde aangezien er geen franc in deze fles zit en we het hier toch over 2007, hetgeen een warm jaar was in toscane. Tannines volledig geïntegreerd.

Nu, bij de laatste glazen is dit echter toch terug verdwenen en overheerst het drinkplezier en de elegante klasse waar het domein voor gekend is.

Zeer mooi!

Denk dat dit nog een 4tal jaar meekan, maar niet meer substantieel verbetert.

Ziezo, forum gereanimeerd ;-)

Mbt dat vegetale vond ik een interessante bevinding in een artikel :

volatiles other than pyrazines are likely to affect sensory perception of “vegetal”, including fruity compounds (masking) and sulfur-containing compounds (enhancement). Therefore, even if we optimize viticultural practices to achieve low pyrazine levels, the resulting wines may still be perceived as “vegetal”

http://wineserver.ucdavis.edu/pdf/attach...0aroma.pdf

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-12-2015, 09:26 PM
Bericht: #30
RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido
(05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef:  Vandaag flesje hiervan gekraakt.

Bij openen (stond nog redelijk fris) overheersten ijzer, bloed en grafiet - cabernet dominantie dus.

Naarmate hij langer openstond kwam het fruit er meer door en werd hij zachter en nog wat ronder (merlot element). Een bepaald ogenblik kwam er precies een licht vegetaal element naar boven, hetgeen me verbaasde aangezien er geen franc in deze fles zit en we het hier toch over 2007, hetgeen een warm jaar was in toscane. Tannines volledig geïntegreerd.

Nu, bij de laatste glazen is dit echter toch terug verdwenen en overheerst het drinkplezier en de elegante klasse waar het domein voor gekend is.

Zeer mooi!

Denk dat dit nog een 4tal jaar meekan, maar niet meer substantieel verbetert.

Ziezo, forum gereanimeerd ;-)

Guidalberto... is en blijft toch één van mijn favorieten. Dat sommige mensen er het predicaat "tweede wijn van Sassicaia" blijven opplakken is mijns inziens allesbehalve terecht en onjuist.
07-12-2015, 10:36 AM
Bericht: #31
RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido
(05-12-2015 09:26 PM)Innesto schreef:  
(05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef:  Vandaag flesje hiervan gekraakt.

Bij openen (stond nog redelijk fris) overheersten ijzer, bloed en grafiet - cabernet dominantie dus.

Naarmate hij langer openstond kwam het fruit er meer door en werd hij zachter en nog wat ronder (merlot element). Een bepaald ogenblik kwam er precies een licht vegetaal element naar boven, hetgeen me verbaasde aangezien er geen franc in deze fles zit en we het hier toch over 2007, hetgeen een warm jaar was in toscane. Tannines volledig geïntegreerd.

Nu, bij de laatste glazen is dit echter toch terug verdwenen en overheerst het drinkplezier en de elegante klasse waar het domein voor gekend is.

Zeer mooi!

Denk dat dit nog een 4tal jaar meekan, maar niet meer substantieel verbetert.

Ziezo, forum gereanimeerd ;-)

Guidalberto... is en blijft toch één van mijn favorieten. Dat sommige mensen er het predicaat "tweede wijn van Sassicaia" blijven opplakken is mijns inziens allesbehalve terecht en onjuist.

Is volgens mij ook onjuist, alleen al omwille van het (grote) verschil in samenstelling (al dan niet merlot, al dan niet cab franc).
20-10-2017, 05:38 PM
Bericht: #32
RE: Tenuta San Guido
Guidalberto 2009
Geen notities gemaakt maar was wel heel lekker!
30-11-2020, 09:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-11-2020 om 09:29 AM door Corto.)
Bericht: #33
RE: Tenuta San Guido
De laatste post in deze topic dateert blijkbaar van meer dan drie jaar geleden.

Guidalberto 2011. Veel finesse. Erg elegant. Is een enorme crowdpleaser. Wel niet enorm complex of lange nadronk. Ik heb ervan genoten maar niet meteen het gevoel dat het enorm jammer is dat ik er nog maar 1 fles van liggen heb.

Zou ik deze wijn nog kopen à 35 euro? Waarschijnlijk niet.
30-11-2020, 07:39 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-11-2020 om 07:40 PM door Innesto.)
Bericht: #34
RE: Tenuta San Guido
(30-11-2020 09:28 AM)Corto schreef:  De laatste post in deze topic dateert blijkbaar van meer dan drie jaar geleden.

Guidalberto 2011. Veel finesse. Erg elegant. Is een enorme crowdpleaser. Wel niet enorm complex of lange nadronk. Ik heb ervan genoten maar niet meteen het gevoel dat het enorm jammer is dat ik er nog maar 1 fles van liggen heb.

Zou ik deze wijn nog kopen à 35 euro? Waarschijnlijk niet.

Nu vond ik 2011 niet de allerbeste en spannendste Guidalberto maar ik heb zo ook het gevoel dat 2016 misschien wel eens de laatste jaargang is die ik kocht van deze wijn.

Veranderende smaak en voorkeur spelen hier ook mee in mijn geval.


Ga naar locatie: