Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balestri Valda - Soave
08-08-2014, 09:02 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-08-2014 om 09:02 AM door Dc.)
Bericht: #1
Balestri Valda - Soave
http://www.vinibalestrivalda.com/

Over dit wijnhuis bestond nog geen topic daarmee open ik er eeSmile.
Ze verkopen enkele van de wijnen bij wijnhandel Ridin in Mol.

Heb al meermaals hun 'gewone' witte gedronken, zeer lekker en voorak correct geprijsd.

Gisteren een andere wijn van het huis in mijn glas aangezien een vriend er onlangs op vakantie is geweest en dit huis bezocht heeft.

Scaglio 2008 http://www.vinibalestrivalda.com/eng/cosa-facciamo.php

90% CS en 10% merlot, 2j op eiken vaten en 1 jaar op fles voor hij uitkomt.

Qua fruit zeker zwarte bes in de neus. Daarnaast merkte ik een 'porto-achtige' geur op. Ook wat alcoholisch maar dat stoorde niet.
Na 2u open waarvan 1u in de karaf lekkere wijn. komt steving binnen en je proeft de alcohol wel (15%) maar voor een of andere reden, past dit wel bij deze wijn.

Lekker!

Ik weet niet of iemand anders hier al wijnen van dit huis heeft gedronken maar ik vind ze lekker
09-08-2014, 08:06 PM
Bericht: #2
RE: Balestri Valda - Soave
Citaat:Daarnaast merkte ik een 'porto-achtige' geur op

vreemd, portogeur wijst normaal op oxidatie. Was de kurk nog ok?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-08-2014, 11:58 AM
Bericht: #3
RE: Balestri Valda - Soave
Ja die was dik ok.
Was echt niets mis met de wijn.

Dat dit op oxidatie zou wijzen wist ik niet, kan je dit even uitleggen?
Was hier in ieder geval niet zo
10-08-2014, 12:11 PM
Bericht: #4
RE: Balestri Valda - Soave
Een wijn die naar mest of paardenstal ruikt kan last hebben van reductie.
Bij oxidatie daarentegen zal de wijn "maderiseren" met madera - of porto- achtige aroma s.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-08-2014, 09:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-08-2014 om 09:40 PM door 33S.)
Bericht: #5
RE: Balestri Valda - Soave
Bij de Pieropan 'Ruberpan' 2006, een wijn uit dezelfde regio van een referentiedomein voor Soave, hadden een aantal forumleden en mezelf precies hetzelfde voor, zonder dit negatief te ervaren, zie http://www.vinejo.freebb.be/thread-399-p...t=ruberpan

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
11-08-2014, 08:15 AM
Bericht: #6
RE: Balestri Valda - Soave
Die heb ik ook nog liggen, benieuwd naar.

Kan me perfect vinden in de beschrijvingen die jullie daar hebben neergepend. Ik had nu de 2008 in het glas. Denk echter niet dat je die nog lang moet laten liggen. (ik zou hem dit jaar nog opdrinkenSmile)


Ga naar locatie: