Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paparuda (Roemenië)
11-11-2014, 11:26 PM
Bericht: #1
Paparuda (Roemenië)
Wijnsnobisme en vooroordelen, daar hebben lezers van dit forum toch geen last van? Wel vandaag stelde ik vast dat (helaas) ook ik niet immuun ben hiervoor.

De fles werd per toeval geserveerd door onze zeer attente gastvrouw met een goede smaak maar eerder beperkte encyclopedische wijnkennis.

In het glas een herkenbare sauvignon blanc neus maar eerder met de nadruk op het aromatische ipv het grassige. De afdronk was meer dan correct en sloot mooi aan bij het mondgevoel: zuiver, speels en echt wel een allemandsvriend in de positieve zin.

De fles stond twee zitplaatsen verder dus kon ik het etiket niet helemaal zien. Groot was mijn verwondering dat bij het nagaan deze wijn uit Roemenië kwam. Was dit niet het land van de ex-dictator die zijn achtergestelde kinderen in mensonwaardige toestanden liet/laat leven? Bizar, kon nauwelijks geloven dat ginds dergelijke kwaliteit kan geproduceerd worden. Naast de inhoudelijke kwaliteit heeft deze fles een leuk en eigentijds etiket dus het bittere Oost-blok gevoel was hier volledig afwezig.

In alle opzichten is deze Sauvignon Blanc 2013 een bijzondere ontdekking!
12-11-2014, 01:36 PM
Bericht: #2
RE: Paparuda (Roemenië)
tonnen vooroordelen (daarom niet bepaald mbt Roemenië) ... maar 't is de inhoud van je glas dat telt

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
12-11-2014, 11:40 PM
Bericht: #3
RE: Paparuda (Roemenië)
Volledig akkoord! Te proberen bij een blindproeverij onder vrienden. Voor de prijs moet je het niet laten: ongeveer 5.30 EUR en blijkbaar verkrijgbaar bij Okay.
12-11-2014, 11:54 PM
Bericht: #4
RE: Paparuda (Roemenië)
(12-11-2014 11:40 PM)Lieven2 schreef:  Volledig akkoord! Te proberen bij een blindproeverij onder vrienden. Voor de prijs moet je het niet laten: ongeveer 5.30 EUR en blijkbaar verkrijgbaar bij Okay.

Bij okay? Die ga ik zéker eens halen, dank voor de tip!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: