Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oostenrijk
21-03-2015, 12:15 PM
Bericht: #1
Oostenrijk
Omdat dit antwoord op Gertjeuh een beetje zielig in het "kurk"-subforum stond. Zet ik het hier even.
Oostenrijkse wijnen vind ik doorgaans, met de verkeerde termen "zuiver" en "helder". Oostenrijk heeft zijn blazoen flink opgepoetst en is een wijnland om te volgen. Soms doen de wijnen me wat denken aan beaujolais op zijn beste momenten. Misschien moet die laatste ook eens dringend iets aan zijn imago en kwaliteit gaan doen...

Dit waren ze (heb hier geen nota's, maar de omschrijvingen van de producent waren relevant, weze het vanzelfsprekend nogal wervend):
- Vinum Pannonia - Allacher, Gols, Burgenland
Altenberg St. Laurent, Merlot, Cabernet Sauvignon 2010
Qualitätswein aus Österreich - Burgenland - Trocken
14,2% - Oostenrijks Wijnhuis, Viersel, 19 euro
(Diepe donkere robijnrode kleur met opake kern en violette schijn. Intense geur van zwarte bessen, bramen, minerale nuances, fijn hout en zachte sinaaszeste. In de mond zacht, krachtig, donkere geconfijte bessen, beetje nougat, merkbare tannines in de afdronk met een toetsje chocolade in de finale).
- Allacher, Gols, Burgenland.
Salzberg Zweigelt 2012
Qualitätswein aus Österreich - Burgenland - Trocken
14,5% - Oostenrijks Wijnhuis, Viersel, 18,77 euro
(Neus van donkere, rijpe kersen, fluwelig en gebald in de mond. Een elegante en harmonische Zweigelt met grote finesse. Volle, sappige afdronk. Zweigelt van de hoogste kwaliteit uit de top-wijngaard Salzberg. Een van de beste Zweigeltwijnen van Oostenrijk).
-Allacher, Gols, Burgenland
St. Laurent Apfelgrund 2013
Qualitätswein aus Österreich - Burgenland - Trocken
14% - Oostenrijks Wijnhuis, Viersel, 14,17 euro
(100% St. Laurent van de wijngaard Apfelgrund, die zich in de onmiddellijke omgeving van de Neusiedler See bevindt. De druiven worden sterk beïnvloed door dit microklimaat en bereiken volledige rijping.
Typisch St. Laurent, noten in de neus, zeer zacht, rond en sappig in de mond met milde zuren. Breed, volumineus en krachtig in de afdronk. De wijn wordt 8 maanden in barrique opgevoed).
Bij de laatste valt op te merken dat die barrique leidde tot een wat overdreven vanillegehalte.


Ga naar locatie: