Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fleur de Lys, Lochristi
04-06-2016, 10:41 PM
Bericht: #1
Fleur de Lys, Lochristi
We bezochten dit familierestaurant in hartje Lochristi vrijdagavond met 12 wijnliefhebbers.
De aanzet viel tegen, het middenstuk was zeer mooi, de afdronk redelijk bitter...

Op voorhand had ik even de wijnkaart bekeken en die stemde me zeer hoopvol.
Prijzen waren niet vermeld op de website, die vielen ter plaatse dan ook lichtjes tegen. Net te duur om de wijnliefhebber tevreden te stellen. Nochtans een excellente keuze, met heel wat prijs-kwaliteit toppers. Dat laatste maakte het dan wel weer interessant.
Ons gevoel zat dus behoorlijk goed, toch begonnen we met een afknapper van formaat.
We bestelden een aperitief, de Cremant van Desire Petit. We waren met 12 en bestelden twee flessen.
Groot was dan ook mijn verwondering toen de sommelier (zoon des huizes) van achter een hoekje kwam aandraven met gevulde glazen.
Geen fles gezien.
De schuimwijn was correct maar ik had niet echt een Jura-gevoel. Wellicht wàs het wel de Cremant van Petit, maar we konden dit niet zeker zijn want we kregen geen fles te zien watte -- Niemand kreeg extra ingeschonken, ik had nochtans niet het gevoel dat er twee flessen waren uitgeschonken...(heb wel wat ervaring met het inschatten van hoeveelheden..)
Toen ik de ober vroeg waarom hij de wijn niet aan tafel had uitgeschonken was het antwoord " Ah, ja, wij doen dat zo met grote groepen..." Rolleyes

Oke, we waren begonnen met een uitschuiver, maar daarna deed de vrouw des huizes er alles aan om het naar onze zin te maken.
Hoewel... De gevraagde Laballe Gascoigne, hun goedkoopste wijn op de kaart (PQtopper die ik ken van bij Portovino, kost daar zes euro, hier 26...) was niet meer voorradig.
Dan maar een Tour des Gendres gevraagd (30 euro voor de basiscuvee). Zeer veel kattenpis in de neus, zeer sauvignon dus, in de mond mooi evenwicht tssn zuren en de lichte molligheid. Leuk was dat mevrouw zelf voorstelde hier hun Nieuw Zeelandse SB tegen te plaatsen..Twaalf extra glazen en de klanten weer verzoend...
Gedronken bij een bijzonder lekkere kreefbereiding (was zoals wel verwacht geen écht perfecte match maar de chardonnays vonden we te duur)
Bij het hoofdgerecht (Iberico varken) kozen we voor de Nicolas van Lafage (grenache, 32 euro). Mevrouw stelde zelf voor er een La Baronne tegen te plaatsen, ook grenache maar met carignan. Leuke vergelijking, de Nicolas zoals verwacht zachter en fluweliger, de Baronne meer karakter en beter passend bij het vlees.
We dronken daarna nog een Richeaume 2013, ook die stond op hun kaart Smile
Jammer genoeg was de prijs geen 34 (zoals ik hier onlangs las) maar 46 euro Sad
Enfin, hij was lekker, zuurtjes zaten wel heel hoog (sommige proevers hadden het hier wat moeilijk mee, maar de klasse was merkbaar)
Het dessert was heerlijk, we dronken er de Rivesaltes bij van Lafage.

Uiteindelijk kwam de prijs op 66 euro pp, valt wel mee, maar t is ook niet dat we echt heel veel hebben gedronken natuurlijk ( 8 flessen met 12 personen...)
Wie nog iets extra wou drinken kon terecht in de bar.
Een tiental mensen had hier wel nog zin in.
Sommigen namen thee, anderen koffie, maar een 5tal die-hards wou het bij wijn houden. Gezien het beperkte aanbod per glas haalde ik een fles boven (die ik net cadeau had gekregen) en vroeg of ik die mocht openen, eventueel mits kurkrecht.
"Geen probleem, meneer".
De Bourgeuil van La Butte 2009 smaakte zeer.
Tot we het bedrag zagen dat ons werd aangerekend om die fles te openen.Twintig euro. Dat rekende men aan aan een groep die zonet voor 900 euro geconsumeerd had.
Jammer, want we waren de Cremant-blunder al helemaal vergeten.

Dit had een perfect bezoek kunnen zijn, een aanrader voor iedereen. Maar doordat men zich laat kennen in de details bleven we toch een beetje met een kater zitten.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-06-2016, 11:38 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-06-2016 om 11:52 PM door don quichotte.)
Bericht: #2
RE: Fleur de Lys, Lochristi
Jo, als ik dit allemaal lees dan is dit restaurant Fleur de Lys zeker geen plaats die bij mij op de lijst van aanbevolen restaurants zal komen.

Te samen met mijn wederhelft deden we deze avond de brasserie De Abdijmolen aan. Deze is gelegen in het zeer mooi kader van de Abdij van Park te Herverlee.

De witte wijn (Viognier-Grenache) 20 Euro : lekker en een coëfficiënt van 3.07692307692. Wink

Mijn wederhelft had een "filet pur" besteld " a point" gebakken. Bij opdienen en doorsnijden bleek dit eerder " bien cuit" te zijn.
We maakten dit kenbaar en men was bereid dit te herstellen maar dan moest ze wel even wachten. We beslisten toch deze " bien cuit" versie te accepteren.
Bij de afrekening werd deze hoofdplat niet aangerekend en ter compensatie van het ongemak kregen we nog een gratis consummatie.


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
05-06-2016, 09:52 AM
Bericht: #3
RE: Fleur de Lys, Lochristi
(04-06-2016 11:38 PM)don quichotte schreef:  Jo, als ik dit allemaal lees dan is dit restaurant Fleur de Lys zeker geen plaats die bij mij op de lijst van aanbevolen restaurants zal komen.

Te samen met mijn wederhelft deden we deze avond de brasserie De Abdijmolen aan. Deze is gelegen in het zeer mooi kader van de Abdij van Park te Herverlee.

De witte wijn (Viognier-Grenache) 20 Euro : lekker en een coëfficiënt van 3.07692307692. Wink

Mijn wederhelft had een "filet pur" besteld " a point" gebakken. Bij opdienen en doorsnijden bleek dit eerder " bien cuit" te zijn.
We maakten dit kenbaar en men was bereid dit te herstellen maar dan moest ze wel even wachten. We beslisten toch deze " bien cuit" versie te accepteren.
Bij de afrekening werd deze hoofdplat niet aangerekend en ter compensatie van het ongemak kregen we nog een gratis consummatie.

De vraag is dan of je lekker gegeten hebt als je iets gekregen hebt dat niet was wat je wou natuurlijk...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
05-06-2016, 11:28 AM
Bericht: #4
RE: Fleur de Lys, Lochristi
(04-06-2016 11:38 PM)don quichotte schreef:  Jo, als ik dit allemaal lees dan is dit restaurant Fleur de Lys zeker geen plaats die bij mij op de lijst van aanbevolen restaurants zal komen.

Te samen met mijn wederhelft deden we deze avond de brasserie De Abdijmolen aan. Deze is gelegen in het zeer mooi kader van de Abdij van Park te Herverlee.

De witte wijn (Viognier-Grenache) 20 Euro : lekker en een coëfficiënt van 3.07692307692. Wink

Mijn wederhelft had een "filet pur" besteld " a point" gebakken. Bij opdienen en doorsnijden bleek dit eerder " bien cuit" te zijn.
We maakten dit kenbaar en men was bereid dit te herstellen maar dan moest ze wel even wachten. We beslisten toch deze " bien cuit" versie te accepteren.
Bij de afrekening werd deze hoofdplat niet aangerekend en ter compensatie van het ongemak kregen we nog een gratis consummatie.
Meestal krijg je maar ne sorry, dus hier een mooie geste Don.
Mijn ervaring ook dat de bakwijze dikwijls een flop is. Wil ik à point is het bij mij al de gewoonte saignant te vragen, dan krijg ik hem meestal à point op mijn bord.


Ga naar locatie: