Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prunier - Meursault
08-01-2017, 07:55 PM
Bericht: #1
Prunier - Meursault
Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.
08-01-2017, 10:14 PM
Bericht: #2
RE: Prunier - Meursault
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-01-2017, 06:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-01-2017 om 06:59 PM door wvd.)
Bericht: #3
RE: Prunier - Meursault
(08-01-2017 10:14 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

2011 was qua rijping niet het gemakkelijkste jaar en Auxey-Duresses zit ook niet in de warmste hoek en karamel duidt dikwijls op forse chaptalisatie... Als je graag een écht pinot gevoel hebt zijn er toch alternatieven en aan minder dan 25€.
14-01-2017, 08:51 PM
Bericht: #4
RE: Prunier - Meursault
(14-01-2017 06:58 PM)wvd schreef:  
(08-01-2017 10:14 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

2011 was qua rijping niet het gemakkelijkste jaar en Auxey-Duresses zit ook niet in de warmste hoek en karamel duidt dikwijls op forse chaptalisatie... Als je graag een écht pinot gevoel hebt zijn er toch alternatieven en aan minder dan 25€.
I know. Twas een 'probeerfleske' he. We zijn weer wat wijzer geworden Smile
15-01-2017, 11:28 AM
Bericht: #5
RE: Prunier - Meursault
(14-01-2017 06:58 PM)wvd schreef:  
(08-01-2017 10:14 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

2011 was qua rijping niet het gemakkelijkste jaar en Auxey-Duresses zit ook niet in de warmste hoek en karamel duidt dikwijls op forse chaptalisatie... Als je graag een écht pinot gevoel hebt zijn er toch alternatieven en aan minder dan 25€.

Ik weet trouwens niet of dat eigenlijk wel klopt. Ik heb zelf al eens gezocht of er ergens in de literatuur iets staat over de gevolgen van chaptalisatie, smaakgewijze dan. En ik vind nergens een duidelijk antwoord. Omgezette suiker wordt alcohol. Dus dan zou je eventueel iets moeten vinden in de balans alcohol/fraicheur/fruit. Eventueel een warm mondgevoel. Ik heb nergens iets gevonden over een bepaalde smaak die duidt op chaptalisatie.
De karamel in deze wijn kwam volgens mij van de houtlagering.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-01-2017, 11:40 AM
Bericht: #6
RE: Prunier - Meursault
(15-01-2017 11:28 AM)Olivier schreef:  
(14-01-2017 06:58 PM)wvd schreef:  
(08-01-2017 10:14 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

2011 was qua rijping niet het gemakkelijkste jaar en Auxey-Duresses zit ook niet in de warmste hoek en karamel duidt dikwijls op forse chaptalisatie... Als je graag een écht pinot gevoel hebt zijn er toch alternatieven en aan minder dan 25€.

Ik weet trouwens niet of dat eigenlijk wel klopt. Ik heb zelf al eens gezocht of er ergens in de literatuur iets staat over de gevolgen van chaptalisatie, smaakgewijze dan. En ik vind nergens een duidelijk antwoord. Omgezette suiker wordt alcohol. Dus dan zou je eventueel iets moeten vinden in de balans alcohol/fraicheur/fruit. Eventueel een warm mondgevoel. Ik heb nergens iets gevonden over een bepaalde smaak die duidt op chaptalisatie.
De karamel in deze wijn kwam volgens mij van de houtlagering.

Goed gechaptaliseerd is in principe niet te proeven. Ook wat jij bedoelt met karamel is misschien niet wat ik er onder versta. Vroeger kwam je in sommige Bourgognes, maar ook in "mindere" Bordeaux, zo'n weeïge zoeterige karamel-achtige toets tegen en mij is toen geleerd dat overmatig (neem +2°) bijsuikeren dit kon geven. Ik dacht dan eigenlijk eerder aan cuve wijnen, dus wellicht is heeft dit toch een andere oorzaak. Er zijn ook nogal wat Prunier's in Monthélie en Auxey en enkele maken wel wijn op redelijk niveau (Michel en dochter bvb).
15-01-2017, 12:25 PM
Bericht: #7
RE: Prunier - Meursault
(15-01-2017 11:40 AM)wvd schreef:  
(15-01-2017 11:28 AM)Olivier schreef:  
(14-01-2017 06:58 PM)wvd schreef:  
(08-01-2017 10:14 PM)Olivier schreef:  
(08-01-2017 07:55 PM)Fre schreef:   Auxey Duresses 1 cru Climat du Val 2011
Een proefflesje gekocht bij Klassewijnen. Ik schonk deze fles blind. Alle windstreken werden opgesomd, maar dus geen Bourgogne. Begrijpelijk. NIets in deze wijn doet ook direct aan pinot noir linken. Overdreven houtlagering zorgt voor een dominante carameltoets. Correcte wijn maar niet meer dan dat. Op dag 2 was het al carameltoets wat de klok sloeg en een wijn uit evenwicht. Teleurstellend voor een premier cru. Dan de rest maar terug in de wijnkast voor dag 3: nog steeds teveel caramel. De wijn heeft weer wat meer z'n evenwicht gevonden. De 2014 van deze wijn kost in de Colruyt Klassewijnen tegenwoordig 25.5 EUR. Geen aanrader dus.

Ik zat blind in rioja of een moderne noordelijke rhone Blush Op zich wel een wijn die kwaliteiten heeft, maar ja, als je dit koopt wil je natuurlijk een bourgognegevoel en dat was hier niet het geval.

2011 was qua rijping niet het gemakkelijkste jaar en Auxey-Duresses zit ook niet in de warmste hoek en karamel duidt dikwijls op forse chaptalisatie... Als je graag een écht pinot gevoel hebt zijn er toch alternatieven en aan minder dan 25€.

Ik weet trouwens niet of dat eigenlijk wel klopt. Ik heb zelf al eens gezocht of er ergens in de literatuur iets staat over de gevolgen van chaptalisatie, smaakgewijze dan. En ik vind nergens een duidelijk antwoord. Omgezette suiker wordt alcohol. Dus dan zou je eventueel iets moeten vinden in de balans alcohol/fraicheur/fruit. Eventueel een warm mondgevoel. Ik heb nergens iets gevonden over een bepaalde smaak die duidt op chaptalisatie.
De karamel in deze wijn kwam volgens mij van de houtlagering.

Goed gechaptaliseerd is in principe niet te proeven. Ook wat jij bedoelt met karamel is misschien niet wat ik er onder versta. Vroeger kwam je in sommige Bourgognes, maar ook in "mindere" Bordeaux, zo'n weeïge zoeterige karamel-achtige toets tegen en mij is toen geleerd dat overmatig (neem +2°) bijsuikeren dit kon geven. Ik dacht dan eigenlijk eerder aan cuve wijnen, dus wellicht is heeft dit toch een andere oorzaak. Er zijn ook nogal wat Prunier's in Monthélie en Auxey en enkele maken wel wijn op redelijk niveau (Michel en dochter bvb).

Normaal link ik karamel ook aan houtlagering maar sommige Rhonewijnen bvb durven ook wel een karameltoets vertonen (zelfs de CDR van Charvin soms, niet houtgelagerd dus) en veelal zou dit (naar ik las) te wijten zijn aan de druif, namelijk de grenache.

Voor wat betreft gechaptaliseerde wijnen, geen idee of dit soms karamelsmaak geeft maar ik heb het gevoel dat ik chaptalisatie soms smaak of aanvoel in bepaalde wijnen, bvb de goedkopere Bichot-Bourgognes (genre Haut Cotes) die voor hun herkomst soms verbazend toegankelijk zijn in hun jeugd. Dan merk ik een soort smootheid, niet echt zoet maar wel zacht, beetje zoals in sommige spatburgunders (die ik ook soms verdenk van enthousiaste chaptalisatie). Maar zoals ik zei, dit is zuiver aanvoelen, heb hiervoor geen enkel wetenschappelijk bewijs ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-01-2017, 12:36 PM
Bericht: #8
RE: Prunier - Meursault
Citaat:Voor wat betreft gechaptaliseerde wijnen, geen idee of dit soms karamelsmaak geeft maar ik heb het gevoel dat ik chaptalisatie soms smaak of aanvoel in bepaalde wijnen, bvb de goedkopere Bichot-Bourgognes (genre Haut Cotes) die voor hun herkomst soms verbazend toegankelijk zijn in hun jeugd. Dan merk ik een soort smootheid, niet echt zoet maar wel zacht, beetje zoals in sommige spatburgunders (die ik ook soms verdenk van enthousiaste chaptalisatie). Maar zoals ik zei, dit is zuiver aanvoelen, heb hiervoor geen enkel wetenschappelijk bewijs ;-)

Die smoothheid zou inderdaad wel van de verhoogde alcohol kunnen komen, doordat de wijn wat meer body krijgt en minder schraal overkomt. Dus voor die hautes cotes, lijkt mij dat zeker een plausibele piste.
Met de spatburgunders twijfel ik toch omdat de zoetere toets hier zo uitgesproken is, en bijna overal voorkomt, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, dat ik denk dat het niet alleen chaptalisatie is. Mijn piste, maar ook geen wetenschappelijke bewijs, is dat het de kloon is die zij gebruiken. Een van onze belgische domeinen (ben nu niet meer zeker maar dacht Aldeneyck) heeft een pinot noir die puur als een spatburgunder overkomt. Toevallig is hij ook in Duitsland in de leer geweest. Dus heeft hij misschien klonen van daar gebruikt?
Is natuurlijk ook maar gissen, maar ik zou het eigenlijk wel eens willen weten vanwaar die zoetheid komt in Duitse spatburgunder. En niet alleen Duitse trouwens, ook de Nieuw-Zeelandse leunen dicht aan bij dat profiel.
Jo, ik reken op jou dat je dat daar eens uitpluist in de Ahr binnenkort Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-01-2017, 12:51 PM
Bericht: #9
RE: Prunier - Meursault
(15-01-2017 12:36 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Voor wat betreft gechaptaliseerde wijnen, geen idee of dit soms karamelsmaak geeft maar ik heb het gevoel dat ik chaptalisatie soms smaak of aanvoel in bepaalde wijnen, bvb de goedkopere Bichot-Bourgognes (genre Haut Cotes) die voor hun herkomst soms verbazend toegankelijk zijn in hun jeugd. Dan merk ik een soort smootheid, niet echt zoet maar wel zacht, beetje zoals in sommige spatburgunders (die ik ook soms verdenk van enthousiaste chaptalisatie). Maar zoals ik zei, dit is zuiver aanvoelen, heb hiervoor geen enkel wetenschappelijk bewijs ;-)

Die smoothheid zou inderdaad wel van de verhoogde alcohol kunnen komen, doordat de wijn wat meer body krijgt en minder schraal overkomt. Dus voor die hautes cotes, lijkt mij dat zeker een plausibele piste.
Met de spatburgunders twijfel ik toch omdat de zoetere toets hier zo uitgesproken is, en bijna overal voorkomt, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, dat ik denk dat het niet alleen chaptalisatie is. Mijn piste, maar ook geen wetenschappelijke bewijs, is dat het de kloon is die zij gebruiken. Een van onze belgische domeinen (ben nu niet meer zeker maar dacht Aldeneyck) heeft een pinot noir die puur als een spatburgunder overkomt. Toevallig is hij ook in Duitsland in de leer geweest. Dus heeft hij misschien klonen van daar gebruikt?
Is natuurlijk ook maar gissen, maar ik zou het eigenlijk wel eens willen weten vanwaar die zoetheid komt in Duitse spatburgunder. En niet alleen Duitse trouwens, ook de Nieuw-Zeelandse leunen dicht aan bij dat profiel.
Jo, ik reken op jou dat je dat daar eens uitpluist in de Ahr binnenkort Smile

Ich sal das unterwerp secherlich anschneiden! Wink
Anderzijds, Shumacher, die ik zeker wil bezoeken, maakt zijn spatburgies meer in Franse stijl.
Verder denkende op die chaptalisatie, t zou ook kunnen dat men soms overchaptaliseert waardoor de wijn minder droog wordt..?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-01-2017, 01:32 PM
Bericht: #10
RE: Prunier - Meursault
Citaat:Verder denkende op die chaptalisatie, t zou ook kunnen dat men soms overchaptaliseert waardoor de wijn minder droog wordt..?

Denn sind es wirklich kloefkappers! Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-01-2017, 07:05 PM
Bericht: #11
RE: Prunier - Meursault
Ik denk ook niet dat het zo simpel is om dat wetenschappelijk na te gaan, maar ik ben het eens met het "aanvoelen" en dat is zeer onwetenschappelijk. Ook ik heb heel dikwijls dat gevoel bij de Duitse Pinot's, die mij eerlijk gezegd maar zelden kunnen bekoren. Dat komt dikwijls door die toets die ik al als "weeïg" omschreef. Als ik ze dan wel heel goed vind is de prijs er ook naar en richt ik mijn schreden terug richting Vosne of zo. Het zal wellicht weer een kwestie zijn van wat je in beide regio's kent en tegenkomt. Ik proefde ooit een absoluut heerlijke Pinot van Molitor en dacht al de graal ontdekt te hebben, maar het was ook een wijntje van 70€!
Aldeneyck heb ik 1 maal bezocht en ik lustte hun Pinot Noir wel. Misschien was die van een goed rijp jaar. Bij hen is de 777 kloon aangeplant (relatief vroegrijpend). Daar is op zich niets mis mee, ook in Bourgogne is die aangeplant en bij mijn weten zonder klachten.
15-01-2017, 07:59 PM
Bericht: #12
RE: Prunier - Meursault
Citaat:Ik proefde ooit een absoluut heerlijke Pinot van Molitor en dacht al de graal ontdekt te hebben, maar het was ook een wijntje van 70€!

Die wijn heeft dan ook ooit 100p van Parker gekregen. Niet dat die punten mij veel kunnen schelen, maar gezien de marktwaarde van zulke wijnen is 70€ dan eigenlijk nog relatief goedkoop voor de puntenjagers.
De brauneberger klosterberg twee sterren kost ongeveer de helft en vind ik persoonlijk ook een fantastische wijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-01-2017, 12:33 PM
Bericht: #13
RE: Prunier - Meursault
(15-01-2017 07:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik proefde ooit een absoluut heerlijke Pinot van Molitor en dacht al de graal ontdekt te hebben, maar het was ook een wijntje van 70€!

Die wijn heeft dan ook ooit 100p van Parker gekregen. Niet dat die punten mij veel kunnen schelen, maar gezien de marktwaarde van zulke wijnen is 70€ dan eigenlijk nog relatief goedkoop voor de puntenjagers.
De brauneberger klosterberg twee sterren kost ongeveer de helft en vind ik persoonlijk ook een fantastische wijn.

Een 100 heb ik van Molitor nog niet gezien bij Bob. Het was trouwens een Graacher Himmelreich 2011 of 2012 en ik vond die echt heel mooi. Maar ja, ik heb duidelijk iets met Bourgogne en als ik dan het geluk heb om wijnen als Romanée St. Vivant van Hudelot, of zelfs "maar" een Echezeaux van Noëllat of een Pommard-Epenots van Rossignol te kunnen proeven (meer zit er voor mij ook niet in Sad), dan is dat toch nog iets anders.
Dat gezegd zijnde, ik ben er van overtuigd dat er nog meer echt top-Pinot's uit Duitsland, en misschien zelfs ook van elders, onze richting uit zullen komen.
17-01-2017, 09:13 PM
Bericht: #14
RE: Prunier - Meursault
Heerlijke discussie: nu pas gelezen. Of hoe een flutwijn (nu ja, ik overdrijf mss wat graag) toch tot iets interessants kan leiden!
17-01-2017, 09:42 PM
Bericht: #15
RE: Prunier - Meursault
(17-01-2017 12:33 PM)wvd schreef:  
(15-01-2017 07:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik proefde ooit een absoluut heerlijke Pinot van Molitor en dacht al de graal ontdekt te hebben, maar het was ook een wijntje van 70€!

Die wijn heeft dan ook ooit 100p van Parker gekregen. Niet dat die punten mij veel kunnen schelen, maar gezien de marktwaarde van zulke wijnen is 70€ dan eigenlijk nog relatief goedkoop voor de puntenjagers.
De brauneberger klosterberg twee sterren kost ongeveer de helft en vind ik persoonlijk ook een fantastische wijn.

Een 100 heb ik van Molitor nog niet gezien bij Bob. Het was trouwens een Graacher Himmelreich 2011 of 2012 en ik vond die echt heel mooi. Maar ja, ik heb duidelijk iets met Bourgogne en als ik dan het geluk heb om wijnen als Romanée St. Vivant van Hudelot, of zelfs "maar" een Echezeaux van Noëllat of een Pommard-Epenots van Rossignol te kunnen proeven (meer zit er voor mij ook niet in Sad), dan is dat toch nog iets anders.
Dat gezegd zijnde, ik ben er van overtuigd dat er nog meer echt top-Pinot's uit Duitsland, en misschien zelfs ook van elders, onze richting uit zullen komen.

Ik heb het eens opgezocht en inderdaad geen 100 gevonden voor de pinot noir. Wel 96 voor de brauneberger klosterberg diriensterren van 2012. Raar, want dat was nochtans wat ze mij op het domein wijs gemaak hebben als de reden waarom hij zo snel uitverkocht is. Misschien heb ik verkeerd begrepen en hadden ze het over de rieslings, want ze hebben wel voor 3 rieslings 100 gekregen blijkbaar. Enfin... dat gezegd zijnde vond ik zijn wijnen toch van de meest bourgondische die ik al uit Duitsland gedronken heb.
Romanée st Vivant heb ik nog niet mogen drinken Sad

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-01-2017, 04:10 PM
Bericht: #16
RE: Prunier - Meursault
(17-01-2017 09:42 PM)Olivier schreef:  
(17-01-2017 12:33 PM)wvd schreef:  
(15-01-2017 07:59 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik proefde ooit een absoluut heerlijke Pinot van Molitor en dacht al de graal ontdekt te hebben, maar het was ook een wijntje van 70€!

Die wijn heeft dan ook ooit 100p van Parker gekregen. Niet dat die punten mij veel kunnen schelen, maar gezien de marktwaarde van zulke wijnen is 70€ dan eigenlijk nog relatief goedkoop voor de puntenjagers.
De brauneberger klosterberg twee sterren kost ongeveer de helft en vind ik persoonlijk ook een fantastische wijn.

Een 100 heb ik van Molitor nog niet gezien bij Bob. Het was trouwens een Graacher Himmelreich 2011 of 2012 en ik vond die echt heel mooi. Maar ja, ik heb duidelijk iets met Bourgogne en als ik dan het geluk heb om wijnen als Romanée St. Vivant van Hudelot, of zelfs "maar" een Echezeaux van Noëllat of een Pommard-Epenots van Rossignol te kunnen proeven (meer zit er voor mij ook niet in Sad), dan is dat toch nog iets anders.
Dat gezegd zijnde, ik ben er van overtuigd dat er nog meer echt top-Pinot's uit Duitsland, en misschien zelfs ook van elders, onze richting uit zullen komen.

Ik heb het eens opgezocht en inderdaad geen 100 gevonden voor de pinot noir. Wel 96 voor de brauneberger klosterberg diriensterren van 2012. Raar, want dat was nochtans wat ze mij op het domein wijs gemaak hebben als de reden waarom hij zo snel uitverkocht is. Misschien heb ik verkeerd begrepen en hadden ze het over de rieslings, want ze hebben wel voor 3 rieslings 100 gekregen blijkbaar. Enfin... dat gezegd zijnde vond ik zijn wijnen toch van de meest bourgondische die ik al uit Duitsland gedronken heb.
Romanée st Vivant heb ik nog niet mogen drinken Sad

Helemaal eens en, ochot, 96 of 100... Ik vind nog steeds dat je op wijn eigenlijk geen punten kan en mag plakken en vind het Broadbent systeem het enige echt aanvaardbare (0 tot 5*).
En ja, ik proef zulks ook maar eens om de 2 jaar en dan nog alles op 1 dag, dat relativeert
....
15-11-2018, 03:09 PM
Bericht: #17
RE: Prunier - Meursault
Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.
15-11-2018, 06:40 PM
Bericht: #18
RE: Prunier - Meursault
(15-11-2018 03:09 PM)Tienne schreef:  Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.

...ik lees tussen de lijntjes dat je er meer van had verwacht ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-11-2018, 06:52 PM
Bericht: #19
RE: Prunier - Meursault
(15-11-2018 06:40 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 03:09 PM)Tienne schreef:  Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.

...ik lees tussen de lijntjes dat je er meer van had verwacht ;-)

Dat was dan ongewild, excuses.

Geen wijn om de hemel in te prijzen, maar ook geen om neer te sabelen, vandaar dat deze wijn me correct(goed) leek.

Le petit bonheur is hier misschien toepasselijk.
15-11-2018, 07:27 PM
Bericht: #20
RE: Prunier - Meursault
(15-11-2018 06:52 PM)Tienne schreef:  
(15-11-2018 06:40 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 03:09 PM)Tienne schreef:  Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.

...ik lees tussen de lijntjes dat je er meer van had verwacht ;-)

Dat was dan ongewild, excuses.

Geen wijn om de hemel in te prijzen, maar ook geen om neer te sabelen, vandaar dat deze wijn me correct(goed) leek.

Le petit bonheur is hier misschien toepasselijk.

Mijn perceptie was fout, als ik “correct” zie staan lees ik “niet meer dan correct”. Blush

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-11-2018, 09:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2018 om 09:09 PM door Tienne.)
Bericht: #21
RE: Prunier - Meursault
(15-11-2018 07:27 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 06:52 PM)Tienne schreef:  
(15-11-2018 06:40 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 03:09 PM)Tienne schreef:  Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.

...ik lees tussen de lijntjes dat je er meer van had verwacht ;-)

Dat was dan ongewild, excuses.

Geen wijn om de hemel in te prijzen, maar ook geen om neer te sabelen, vandaar dat deze wijn me correct(goed) leek.

Le petit bonheur is hier misschien toepasselijk.

Mijn perceptie was fout, als ik “correct” zie staan lees ik “niet meer dan correct”. Blush

Ewel deze is mooi op zijn plooi gekomen. De prominente zuren zijn gaan liggen. De wijn blijft wel fris en is zacht, fluwelig in mond. Mooie verfijnde afdronk.

Is nu méér dan correct.
17-11-2018, 09:11 PM
Bericht: #22
RE: Prunier - Meursault
(17-11-2018 09:08 PM)Tienne schreef:  
(15-11-2018 07:27 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 06:52 PM)Tienne schreef:  
(15-11-2018 06:40 PM)vinejo schreef:  
(15-11-2018 03:09 PM)Tienne schreef:  Le petit bonheur chardonnay coteaux bourguignon 2016.

Aanvankelijk zeer hoog in zuren (citrus).

Na een tijd in het glas en een graadje meer heeft de wijn wat meer rondeur (boter).

Correct.

...ik lees tussen de lijntjes dat je er meer van had verwacht ;-)

Dat was dan ongewild, excuses.

Geen wijn om de hemel in te prijzen, maar ook geen om neer te sabelen, vandaar dat deze wijn me correct(goed) leek.

Le petit bonheur is hier misschien toepasselijk.

Mijn perceptie was fout, als ik “correct” zie staan lees ik “niet meer dan correct”. Blush

Ewel deze is mooi op zijn plooi gekomen. De prominente zuren zijn gaan liggen. De wijn blijft wel fris en is zacht, fluwelig in mond. Mooie verfijnde afdronk.

Is nu méér dan correct.

Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: