Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Julia Bertram, Dernau, Ahr
Gisteren, 11:49 PM
Bericht: #31
RE: Julia Bertram, Dernau, Ahr
(13-08-2025 05:30 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(12-08-2025 06:56 PM)vinejo schreef:  
(13-05-2025 04:29 PM)redacteur schreef:  
(12-05-2025 09:03 PM)FRANCISPICCART schreef:  Dus ik wil wel eens meningen horen over meer recentere jaargangen want volgens mij is de stijl nu "anders" dan die 2015 of 2016 om het voorzichtig uit te drukken.

Donderdag de Pfarrwingert 2022 opengetrokken om op zaterdag mee te nemen naar een medeforumlid. Donderdag één glas gedronken (kurk terug op fles en laten staan in kelder).

Donderdag:
Na PnP redelijk wat reductie die zich inderdaad vooral manifesteert als stalgeur. De reductie ging niet weg na walsen en leek zelf nog wat op te komen.
Het maakte de wijn niet ondrinkbaar voor mij, maar het was zeker wel meer dan een karaktervol sauvage-kantje.
Voor de rest klein rood fruit (aalbes, framboos) in de neus. Hoge aciditeit, koel en fris in de mond met opnieuw het rode fruit. De wijn zat duidelijk nog niet op zijn plooi, miste wat body en was relatief kort in de afdronk.

Zaterdag (48 uur later):
Opnieuw wat reductie in de neus die vrij snel grotendeels gaat liggen, daarnaast opnieuw dat kleine rode fruit. De wijn is koel, strak, fris in de mond, heel zuiver met ragfijne tannines en ondertussen een stuk meer vlees aan de ribben zonder ooit meer dan medium body te worden. Zeer sappig, met een afdronk die ook aan lengte heeft gewonnen. Moreish heten de Engelsen dat dan en met een luttele 11,5% alcohol is dat hier ook geen probleem.

Er zijn er trouwens die aan de stalgeur het huis herkennen, zoals ons medeforumlid na één keer zijn neus in het glas te hebben gestoken... I shit you not.

Zonet een 2019 Rosenthal opengetrokken.
Verschrikkelijk geur.
Dit smaakt naar gebottelde beerput. Geen overdrijving.
Francis vond dit ondrinkbaar, wel ik ook.
Redacteur geeft me nog een klein beetje hoop.
Vooruit dan maar, in de frigo tot donderdag.

Ik ben blij dat je dit ook ervaart Jo want ik dacht werkelijk dat er iets mis was met mijn smaakzin omdat ik geen andere negatieve reactie las. "Gebottelde beerput" is een mooie omschrijving die voor mij ook nog eens correct is. Voor mij krijgt dergelijke wijn geen drie dagen tijd, dit is juist nog goed om de aflopen te spoelen.

Ik hou je op de hoogte ;-)
(Het glas zelf - nog met de wijn erin- ruikt alvast minder fel)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: