Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franco Roero, Piëmonte
13-10-2017, 09:38 PM
Bericht: #1
Franco Roero, Piëmonte
Sichei 2014, Barbera d'Asti Superiore

Direct na openen een wolk van cacao en houtaroma's die uit het glas stuift. Dit is erover! Gelukkig wordt dit een stuk gematigder met open staan en krijgen we ook de rijpe zwarte kersen te zien die verborgen waren achter de make-up. Verder misschien een likje drop. Wat ik vaker heb met barbera, heb ik ook hier : geen waaier aan aroma's, geen grote complexiteit, maar wel een kwalitatief mooie neus (na het opklaren van het hout dan toch).
In de mond hetzelfde verhaal, het hout is aanvankelijk gewoon erover, maar na een tijdje krijgen we ook wijn in het glas. En dan wordt het interessanter. Het typische barberaspel tussen rijpe kers en fijne zuurtjes. Ik hou daar wel van. Ik heb ook van die chocolatjes met rozijn. En toch een vrij lange afdronk met donkere chocolabitters die als volleerde hangjongeren weigeren van naar huis te gaan.
Van ontgoocheling na openen, naar een mooie afsluiter van deze vrijdagavond.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-10-2017, 11:06 PM
Bericht: #2
RE: Franco Roero, Piëmonte
(13-10-2017 09:38 PM)Olivier schreef:  Sichei 2014, Barbera d'Asti Superiore

Direct na openen een wolk van cacao en houtaroma's die uit het glas stuift. Dit is erover! Gelukkig wordt dit een stuk gematigder met open staan en krijgen we ook de rijpe zwarte kersen te zien die verborgen waren achter de make-up. Verder misschien een likje drop. Wat ik vaker heb met barbera, heb ik ook hier : geen waaier aan aroma's, geen grote complexiteit, maar wel een kwalitatief mooie neus (na het opklaren van het hout dan toch).
In de mond hetzelfde verhaal, het hout is aanvankelijk gewoon erover, maar na een tijdje krijgen we ook wijn in het glas. En dan wordt het interessanter. Het typische barberaspel tussen rijpe kers en fijne zuurtjes. Ik hou daar wel van. Ik heb ook van die chocolatjes met rozijn. En toch een vrij lange afdronk met donkere chocolabitters die als volleerde hangjongeren weigeren van naar huis te gaan.
Van ontgoocheling na openen, naar een mooie afsluiter van deze vrijdagavond.

Hier ook een Barbera uit 2014, Pio Cesare. Zeker niet slecht, mooi gemaakt, maar hier mis ik toch een beetje die 'rijpe kers' die jij aanhaalt om de zuren te counteren. Misschien speelt hier wel de jaargang?

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
14-10-2017, 08:04 AM
Bericht: #3
RE: Franco Roero, Piëmonte
(13-10-2017 11:06 PM)33S schreef:  
(13-10-2017 09:38 PM)Olivier schreef:  Sichei 2014, Barbera d'Asti Superiore

Direct na openen een wolk van cacao en houtaroma's die uit het glas stuift. Dit is erover! Gelukkig wordt dit een stuk gematigder met open staan en krijgen we ook de rijpe zwarte kersen te zien die verborgen waren achter de make-up. Verder misschien een likje drop. Wat ik vaker heb met barbera, heb ik ook hier : geen waaier aan aroma's, geen grote complexiteit, maar wel een kwalitatief mooie neus (na het opklaren van het hout dan toch).
In de mond hetzelfde verhaal, het hout is aanvankelijk gewoon erover, maar na een tijdje krijgen we ook wijn in het glas. En dan wordt het interessanter. Het typische barberaspel tussen rijpe kers en fijne zuurtjes. Ik hou daar wel van. Ik heb ook van die chocolatjes met rozijn. En toch een vrij lange afdronk met donkere chocolabitters die als volleerde hangjongeren weigeren van naar huis te gaan.
Van ontgoocheling na openen, naar een mooie afsluiter van deze vrijdagavond.

Hier ook een Barbera uit 2014, Pio Cesare. Zeker niet slecht, mooi gemaakt, maar hier mis ik toch een beetje die 'rijpe kers' die jij aanhaalt om de zuren te counteren. Misschien speelt hier wel de jaargang?

Ik was eerlijk gezegd ook verrast dat het fruit zo rijp was. Eerst dacht ik dat ze daarom zoveel hout gebruikt hadden om alles wat te verdoezelen, maar na een tijdje kwam het fruit er toch mooi door.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: