Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naar de Rhône
10-02-2018, 10:59 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-02-2018 om 11:00 AM door troisetoiles.)
Bericht: #1
Naar de Rhône
Eind maart heb ik het geluk om enkele dagen te mogen doorbrengen in de omgeving van Avignon en de Ventoux, daarna nog anderhalve dag in de noordelijke Rhône. Uiteraard wil ik ter plekke graag enkele domeinen meepikken, maar ik moet kieskeurig zijn want de tijd is krap.

Zoals misschien al opgevallen is heb ik een zwak voor niet al te grote domeinen die biologische, biodynamische of natuurwijnen produceren - zolang dit geen puur verkoopsargument is maar daadwerkelijk goede wijnen oplevert.

Na een beetje rondneuzen op het internet en op dit forum heb ik onderstaande domeinen geselecteerd.

CH9P:
Bois de Boursan: http://www.boisdeboursan.fr
en/of
Le Clos du Caillou: https://www.closducaillou.com/fr

Ook zou ik graag langs le Vieux Télégraphe rijden omdat het zo een mooi domein schijnt te zijn. Een bezoek zie ik evenwel niet zitten wegens de dure wijnen. (In Martinborough in Nieuw-Zeeland vragen de meeste domeinen voor een bezoek met proeverij een klein bedrag (denk aan 5 euro per persoon), waardoor je je niet schuldig hoeft te voelen als je niets koopt. Maar in Frankrijk houden ze daar niet zo van, of zie ik dat verkeerd?)

Ventoux:
Wellicht wordt het slechts één van de onderstaande domeinen. Welk domein zouden jullie aanraden?

Domaine Viret
Domaine Richaud
Domaine Durban

Noordelijke Rhône:
Nog nooit in deze regio geweest, ik vind het moeilijk om dit voor te bereiden. Niet eenvoudig om een betaalbaar domein te selecteren, laat staan bio(dynamisch), en of de kwaliteit dan nog goed is...

Louis Chèze is een optie (culture raisonnée)
Of Alain Voge? (Cornas, Saint-Joseph) Wel al aan de dure kant.
Of Domaine Combier (Crozes-Hermitage) Iets goedkoper maar geen idee of de kwaliteit nog goed is.

Ik dacht hier te overnachten in Ampuis: een goed idee? Een bezoek aan het Hermitagekappelletje staat natuurlijk ook op het menu. Kennen jullie nog andere leuke adresjes in de buurt?

Dank bij voorbaat!
10-02-2018, 11:24 AM
Bericht: #2
RE: Naar de Rhône
Le Clos du Caillou is een goeie keuze. In de NRhone heb je naast Voge, die top maar ook duur is, nog Gripa, V Paris, Coursodon, Marsanne en een domein vorig jaar ontdekt: Saint Clair.
10-02-2018, 01:04 PM
Bericht: #3
RE: Naar de Rhône
(10-02-2018 11:24 AM)Fre schreef:  Le Clos du Caillou is een goeie keuze. In de NRhone heb je naast Voge, die top maar ook duur is, nog Gripa, V Paris, Coursodon, Marsanne en een domein vorig jaar ontdekt: Saint Clair.

Probeer Rayas te bezoeken en met wat geluk mag je een fles kopen. Wat ook de prijs is, doen! Er zijn niet zo heel veel betere, verfijndere wijnen op de planeet.
10-02-2018, 01:50 PM
Bericht: #4
RE: Naar de Rhône
Le Clos du Caillou is een must-visit.

Prachtige CdR en C9dP met een goede PQR. Probeer zeker de Safres !


Ga naar locatie: