Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salon des vignerons - Bourgogne et Jura te Arras
03-03-2018, 10:06 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-03-2018 om 10:10 AM door Fre.)
Bericht: #1
Salon des vignerons - Bourgogne et Jura te Arras
Met een volle agenda dit weekend, zal ik er wss niet toe komen om een uitgebreid verslag neer te pennen. Maar als je van plan bent om naar Noord Frankrijk te karren, zijn volgende aanraders:
- Vieux Collège. Fixin VV Heart en 1 cru HeartHeart 2015 waren goed tot zeer goed! De Marsannay Les Longeroies was zeer fijn, de Clos du Roi ging er boven met meer lengte en materie maar had ook meer hout gezien. Ik koos toch voor Les Longeroies. Let op: ze verkopen ook aan Auchan en Colruyt, maar andere en mindere cuvées. Leuke discussie: ze vertelt dat ze van Marsannay Les Récilles en Fixin Les CHamps des Charmes relatief veel grotere volumes hebben. Op beurzen of verkoop op 't domein zijn dat dan ook de laatste wijnen die buiten gaan. Vandaar dat ze een deel van hun omzet verzekeren door hun basiscuvées aan GS te slijten.
- Siruge: Vosne Heart in village en 1 cru Heart Heart 2015 waren top. Evenals de generieke bourgogne
- Bernard Prudhon St Aubin: En remilly Heart & Les murgers des DdC 2106. Ik heb al meerdere malen ondervonden dat En Remilly meer op finesse en mineraliteit zit, Les Murgers meer op rondeur en kracht. Ik verkies En Remilly. Gebruikt geen nieuw hout wat ik toejuich.
- Bony: niet alles goed maar leuke NSG Les Damodes en een mooie CDN Villages
- Cachant-OCquidant: niet alles was goed maar de Corton Clos des Vergennes 2016 aan 42 EUR is koopwaardig
- Jacques Tissot (enkel wit geproefd)

Verder:
- Bouley: een praatgrage oudere dame. Correct gamma in Volnay (de Monthélies vond k minder) maar toch vreemd dat ze oudere wijnen aanbieden (2011-2012-2014).
- Sorin-Cocquard: wijnen uit Irancy, St Bris en Auxerrois. Leuke wegdrinkwijnen aan lage prijzen. Mooie St Bris 2017 (mijn eerste 2017!)
- Désiré Petit (niet geproefd maar gekend domein die altijd PQ aanbiedt)

Viel tegen:
- Nudant (wijnen werden veel te warm geschonken)
- Domaine de L'Aste uit Santenay

Zeer rustig op een vrijdagmiddag. Ongeveer het tegengestelde van Seclin & Lille. Met vele wijnbouwers interessante gesprekken gehad over de prijspolitiek in de Bourgogne, elevage, het gebruik van pesticiden, zwavelgebruik tijdens vinificatie, etc. Een heerlijke tijd doorgebracht.


Ga naar locatie: