Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weingut Geyerhof - Kremstal
09-08-2018, 09:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-08-2018 om 06:50 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #1
Weingut Geyerhof - Kremstal
http://www.geyerhof.at/

Am Geyerhof bestimmt der Wein das Leben. Und Lebensfreude das Tun.


Het wijndomein Geyerhof te Kremstal in Niederösterreich is al sinds de 17e eeuw in het bezit van dezelfde familie. De oudste historische data over dit wijnhuis gaan maar liefst terug tot de 12e eeuw. Dit wijnhuis kent ook een rijke geschiedenis in de wijnhandel en dit wordt belichaamd door de afbeelding van een schip op hun etiketten. In de recentere geschiedenis vinden we 1988 als een belangrijk scharnierpunt. Toen beslisten Josef en Ilse Maier om enkel nog op een biologische manier wijn te verbouwen. Tegenwoordig is de biologische wijnbouw een gemeen goed geworden maar in die tijd was het echt pionierswerk en een gedurfde keuze. Ilse Maier is een felle voorstandster van biologische en organische wijnbouw en ze heeft hierover zelfs een boek geschreven dat nu door vele van haar collega's als leidraad wordt gebruikt in de moeilijke wereld van de bio wijnbouw. Zij weet als geen ander ten volle de terroirs te laten spreken in haar wijnen die bulken van mineraliteit, fraîcheur en finesse.

Sinds 2015 helpt de nieuwe generatie : Maria en Josef Maier in de verdere ontwikkeling van dit familiebedrijf. Ze drijven de focus op het organische aspect van de wijnbouw nog verder op. Ze ijveren voor een gezonde omgeving waarin de regenwormen, insecten en andere fauna de wijngaard in een gezonde toestand houden. Organische wijnbouw betekent niet alleen dat je geen chemische producten gebruikt, het gaat veel verder : je moet een perfecte balans zoeken tussen de natuur en de omgevingsfactoren om de wijngaard en de ranken ook op hele lange termijn gezond te houden. Ze willen ook zo weinig mogelijk ingrijpen in het wijnbouw-proces zodat elke fles wijn die hun domein verlaat een perfecte weerspiegeling is van de terroir en het wijnjaar. Dit vraagt natuurlijk heel veel aandacht van de wijnbouwers want dit is een fragiele en risicovolle methode waarbij één fout grote gevolgen kan hebben. Maar het is voor hun een heel bewuste keuze en zelfs de enigste manier om wijn te maken.

Weingut Geyrhof bezit 23 hectare wijngaarden die voornamelijk met Riesling en Grüner Veltliner zijn beplant. In hun jeugd tonen deze wijnen zich fris en levendig met knapperige zuren, maar eens ze wat ouder worden krijgen we zeer complexe en stevige wijnen die zelf de meest dominante gerechten aankunnen. Door hun manier van wijnbouw zal je door zeer minimale verschillen in de wijngaard of door verschillende bodemsoorten in de wijngaard heel verschillende types Riesling en Grüner Veltliner wijnen krijgen zodat je wel altijd een wijn zal vinden die perfect is afgestemd op de gerechten van het seizoen.

Traditie en respect voor de natuur gaan op weingut Geyerhof perfect samen met de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van wijnbouw, getuige hiervan is hun hypermoderne wijnkelder waar de meest recente knowhow wordt gebruikt.

Om aan te tonen hoe zeer Ilse Maier begaan is met biologische wijnbouw en respect voor de natuur startte ze samen met enkele collega wijnbouwers het project wildwux op. Deze organisatie streeft naar een gezonde biodiversiteit waarvoor met uitsterven bedreigde fauna en flora een passend habitat wordt gezorgd. Het project wordt gefinancierd met de opbrengst van een speciale cuvée: “Wildwux”. De opbrengst van de verkoop van deze wijnen gaat naar natuurbehoud zodat het ecologisch systeem terug in evenwicht gesteld wordt en de omgeving van de wijngaarden zich beter kan beschermen tegen ziektes. Alles voor de gezondheid en de natuur, dus drinken maar deze ontdekkingen uit Oostenrijk!


Tot daar de uitleg van het net geplukt.
Met dank aan Vitisvin.

Geyerhof - Johannisberg 2013

100% Riesling

Zeer gelaagde neus! Gekonfijt en een klein petrolleke.
Heel leuk in de mond ook, bittertje een mooie portie zuren.
Deze zijn nodig om al het sappige fruit te omranden.
Met een knap afdronk die een tijdlang je doet nagenieten. 90/100
10-08-2018, 05:32 PM
Bericht: #2
RE: Weingut Geyerhof - Kremstal
Knap dat je met 10% riesling toch die rieslingkenmerken kan bekomen Wink
10-08-2018, 06:49 PM
Bericht: #3
RE: Weingut Geyerhof - Kremstal
(10-08-2018 05:32 PM)Fre schreef:  Knap dat je met 10% riesling toch die rieslingkenmerken kan bekomen Wink

Haviksogen modus? Smile
Ff rechtzetten.
10-08-2018, 10:39 PM
Bericht: #4
RE: Weingut Geyerhof - Kremstal
(10-08-2018 06:49 PM)gertjeuh schreef:  
(10-08-2018 05:32 PM)Fre schreef:  Knap dat je met 10% riesling toch die rieslingkenmerken kan bekomen Wink

Haviksogen modus? Smile
Ff rechtzetten.

Hier ook opgemerkt, met ouwezakogen modus


[Afbeelding: 984abd182f1451d299c79c518e9938d4--funny-...-faces.jpg]

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-08-2018, 03:45 PM
Bericht: #5
RE: Weingut Geyerhof - Kremstal
(10-08-2018 06:49 PM)gertjeuh schreef:  
(10-08-2018 05:32 PM)Fre schreef:  Knap dat je met 10% riesling toch die rieslingkenmerken kan bekomen Wink

Haviksogen modus? Smile
Ff rechtzetten.

Beetje flauw I know Wink
12-08-2018, 08:13 AM
Bericht: #6
RE: Weingut Geyerhof - Kremstal
Niets mis mee hoor, want als er 1 ding waar ik ook goed in ben s flauwe humor. Ons Miranda zegt dat ook altijd!


Ga naar locatie: