Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brunello di Montalcino Ferrero
28-09-2018, 03:46 PM
Bericht: #1
Brunello di Montalcino Ferrero
Een minidomein van Claudi Ferrero in Montalcino.
3Ha Sangiovese in San'Angelo in Colle, 250m hoogte, waarvan de helft met rechten voor Brunello, en de andere helft voor Rosso di Montalcino.

Aanvullend nog 2,5Ha in Montenero d'Orcia, 300m hoogte, verdeeld over Alicante, Montepulciano, Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese.

Een paar jaar geleden voor de eerste keer bezocht, en supervriendelijke mensen, gepassioneerde wijnmakers, en lekkere betaalbare wijnen!
Een paar keer daarna terug geweest.
Spijtig genoeg is Pablo Härri in oktober 2017 overleden. Hij was de wijnmaker (voorheen wijnmaker bij Col d'Orcia en Banfi), terwijl zijn vrouw, Claudia Ferrero, meer het veldwerk deed.
Ondertussen zijn de dochters mee actief bezig, en zal de toekomst uitwijzen of zij de kwaliteit van hun vader kunnen evenaren of zelfs verbeteren.

Vorig jaar de Brunello di Montalcino 2007 gedronken bij Labotte in Genk, op dronk, en lekkere wijn bij de pasta en risotto die we toen hadden.

Afgelopen zomer de 2004 Brunello di Montalcino Riserva gedronken thuis. Kurk gesneuveld bij het ontkurken, maar de wijn toch nog kunnen redden. Smaak was nog perfect, en het laatste glas in de karaf smaakte nog het beste!
Jammer dat ik nog maar 1 fles van heb liggen!

Zal bij mijn volgende fles eens wat notities proberen makencheers
28-09-2018, 04:52 PM
Bericht: #2
RE: Brunello di Montalcino Ferrero
Mooie tasting note! De kop is er af Smile Een wijn drinken die je ter plaatse hebt gekocht geeft altijd een extra dimensie, zeker wanneer het ontvangst hartelijk was


Ga naar locatie: