Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancerre Rosé, Christian Salmon
05-11-2018, 08:53 PM
Bericht: #1
Sancerre Rosé, Christian Salmon
Vermits het morgen toch opnieuw zomer wordt, vond ik het tijd voor een beetje rosé.
Deze had ik op de veiling van mezelf gekocht in halve flessen (dat leek me wel nuttig om eens te hebben), weet meer precies voor welke prijs.

Sancerre Rosé 2016
A.C.
Dom. Christian Salmon, Bué
13 % Vol.

Evolueert een halve fles dan toch wat sneller dan een hele? Misschien toch wel, de kleur van deze wijn is sprankelend rose met een vleugje saumon. Salmon, get it? De geur is vrij neutraal, doet niet aan pinot noir denken, eerder aan een euh... vrij fruitige rosé met vreemd genoeg wat belegen oogstappelen.
In de mond veel molligheid, gedragen door voldoende zuur. En met een spannend balanceren tussen fris en belegen. Fris wint het.

Veilingmeester N.V. Jordaens
06-08-2019, 06:48 PM
Bericht: #2
RE: Sancerre Rosé, Christian Salmon
Beetje vergeten, nochtans past een roseetje wel bij het klimaat. Hoewel deze rosé wel behoorlijk "wijnig" is. 't Dis dan ook een halve fles.

De molligheid is iets afgenomen en de zuren en een puntje bitter wat meer uitgesproken. Het belegen gedeelte (met die verdomde oogstappelen, het is toch geen ouwe chardonnay) doet mij een beetje aan klassieke champagne denken, maar dan zonder de bubbels.

Conclusie : eigenlijk heeft deze rosé maar weinig met zomerse temperaturen te maken. Het is een volwaardige, eigenzinnige wijn. In de geest van Château Simonne, misschien, maar dan anders.

Blijkt uit deze warrige tekst dat ik eigenlijk geen rosédrinker ben, dan pleit ik meteen schuldig.

Veilingmeester N.V. Jordaens
14-08-2020, 05:58 PM
Bericht: #3
RE: Sancerre Rosé, Christian Salmon
Zoals dat wel meer gebeurt: de laatste fles (halve) was de beste. Dat deze rosé al wat eerste slijtage begon te vertonen was eigenlijk maar schijn. De saumonkleur leuk nog iets aan glans gewonnen te hebben, de merkwaardige geur en smaak van op pinot noir gebouwde champagne-zonder-bubbels was buitengewoon aantrekkelijk en het evenwicht tussen subtiel fruit en ernstige, nog prille belegenheid was bewonderenswaardig. De rimpelige appelen zijn weg en de pinot noir deed volop zijn intrede. Goeie evolutie.


Ga naar locatie: