Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vis Gourmet
12-01-2019, 03:27 PM
Bericht: #1
Vis Gourmet
Nog twee weekskes geduld en de 'long-time-no-see-vrienden' komen op bezoek. Dus dat wordt een avondje bijkeuvelen en willen we absoluut geen tijd verliezen met al te veel keuken-werk de avond zelf.
De vrouw des huizes heeft besloten om een vis gourmet te serveren. Lekker gezellig, uren aan tafel maar welke wijn serveren?
En ja ik heb het geluk dat de mannen grote wijnliefhebbers zijn.wijn
Tips? Graag...

(vis gourmet met, scampi, cocquilles, tongrol, zalm, tonijnbrochette...)
15-01-2019, 10:35 AM
Bericht: #2
RE: Vis Gourmet
Ik zou hier een Oostenrijkse Gruner Veltliner (bvb Markus Huber - Gruner Veltliner Obere Steigen) of een Italiaanse Arneis (bvb Silvano Nizza - Roero Arneis) bij schenken. Fijne en elegante wijnen.

Als zou de Eureka van Marabino het wellicht ook goed doen. Is een chardonnay uit Sicilië die goed matcht bij gegrilde vis en iets meer volume/body heeft.
15-01-2019, 01:38 PM
Bericht: #3
RE: Vis Gourmet
(15-01-2019 10:35 AM)Gaudendo schreef:  Ik zou hier een Oostenrijkse Gruner Veltliner (bvb Markus Huber - Gruner Veltliner Obere Steigen) of een Italiaanse Arneis (bvb Silvano Nizza - Roero Arneis) bij schenken. Fijne en elegante wijnen.

Als zou de Eureka van Marabino het wellicht ook goed doen. Is een chardonnay uit Sicilië die goed matcht bij gegrilde vis en iets meer volume/body heeft.

Ik zou voor iets wits van de Etna gaan of een mooie Verdicchio of als het Frans moet zijn, een mooie witte Rhône, zelfs een Condrieu of een witte Châteauneuf, die is rijk genoeg voor de zalm / tonijn of in de lagere prijsklasse de nieuwe witte Deux Albion. Bij zalm en tonijn kan een rode met weinig tannine ook, een Pinot Noir uit de Auxerrois, een Uva Rara, een lichtere Grignolino, een gewone Valpolicella, zoiets.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
26-01-2019, 08:37 AM
Bericht: #4
RE: Vis Gourmet
Dank voor bovenstaande tipsapplaus

Volgende wijn viel in de prijzen:

De côtes du Rhone Blanc Réserve van de familie Perrin (Beaucastel) 2017

Werd gesmaakt door iedereen. Fris, licht en perfect met de stukjes gebakken vis en licht sla'tje. Geen al te complexe wijn, maar simpel lekker no-nensense genieten Slurp


Ga naar locatie: