Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marco Abella, Clos Abella Priorat
20-01-2019, 11:05 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-01-2019 om 11:25 PM door Benz.)
Bericht: #1
Marco Abella, Clos Abella Priorat
Vanavond deze prachtige Clos Abella, Priorat 2013 in het glas. Wijn 2 uur op voorhand in de karaf, de aroma's barsten meteen door de woonkamer. Nu in het glas een jonge donkere paarsrode kleur. Neus van vooral zwart fruit, cassis, pruimen, ook een tikkeltje rood fruit, bloemen, kruiden, klein beetje eik, drop en chocolade. In de mond een volle stevige evenwichtige wijn met prachtige tannines en zuren perfect in ballans. Hemelse afdronk. Wat een kanjer van een wijn nu al, en hij zal nog veel beter worden met de jaren. Nu al 93!! cheers

Save water drink wine!
02-01-2021, 12:31 PM
Bericht: #2
RE: Marco Abella, Clos Abella Priorat
De dag van oud op nieuw deze topper van 2013 in het glas, ongeveer 2 jaar later dan mijn 1ste fles en mijn vorige TN hierboven.
Wijn 5 tal uur op voorhand geopend.
Nog steeds die donkere paarsrode kleur.
Heb wel de indruk dat hij een beetje in zijn gesloten fase terechtgekomen is wat best wel kan aangezien zijn jonge leeftijd.
Wel nog steeds mooi zwart en ook klein beetje rood fruit, tabbak, kruiden, drop, chocolade, maar allemaal duidelijk wat zachter als bij mijn vorige fles bijna 2 jaar geleden.
In de mond ook weer mooi, maar ook hier alles net wat minder als bij de vorige fles.
Prachtige afdronk.
91-92.
Topwijn, maar de overige flesjes gaan wat geduld moeten hebben! Wink

Save water drink wine!
02-01-2021, 01:48 PM
Bericht: #3
RE: Marco Abella, Clos Abella Priorat
Leuk om te lezen*. Ken het wijnhuis niet.
Zeker in Priorato is het vaak lastig te bepalen wanneer het juiste moment van drinken is. Dus dan maar proefondervindelijk inderdaad! Wink

Ik ben al lang blij als er überhaupt iemand iets noteert over Spaans rood. Er is op dit forum nauwelijks tot geen interesse in (en dat mag uiteraard).


Ga naar locatie: