Welkom, gast!


Discussie is gesloten
 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afspraken voor wijnhandelaars
25-03-2019, 10:15 AM
Bericht: #1
Afspraken voor wijnhandelaars
Het wijnforum is een plek waar wijnliefhebbers komen om te praten over wijn, dat ligt voor de hand. Het wijnforum is echter geen plek waar wijnhandelaars, of mensen met een nauwe band met een wijnhandelaar, zonder voorbehoud hun wijnen kunnen aanprijzen. En dat al zeker niet zonder zich kenbaar te maken. Dus basisregel nummer 1 : indien u wijnhandelaar bent of zeer nauw betrokken bent bij een bepaalde wijnhandel, dient u dat te vermelden in uw profiel, zodat hier geen twijfel over bestaat.

Toch is het uiteraard interessant om als wijnliefhebber informatie te krijgen over proeverijen, opendeurdagen, promoties, nieuwe aanwinsten in het gamma, etc. Daarom is er het Hoekje van de wijnhandelaar gecreëerd. Op die plek kunnen alle commerciële aankondigingen gebeuren.

Een gepassioneerde wijnhandelaar kan echter ook veel interessante informatie te delen hebben over bezoeken aan domeinen, proeverijen voor handelaars, kennis over een bepaald terroir, of andere wetenswaardigheden die voortkomen uit zijn/haar commerciële activiteit. Om die wijnhandelaars een kans te geven om mee te discussiëren in de andere topics, en op die manier die interessante informatie niet te onthouden van de wijnliefhebbers, wordt toegelaten dat wijnhandelaars relevante informatie delen in de desbetreffende topic, ook als het om wijnen gaat die zij verkopen.

Het uitgangspunt blijft echter dat er buiten het hoekje van de handelaar geen commerciële posts toegelaten worden. Dit is uiteraard een dunne lijn, en daarom zal er altijd een zekere marge zijn om dingen te interpreteren. Die interpretatie zal gedaan worden door de moderatoren van het forum. Wie een post ziet die niet door de beugel kan, kan de moderatoren contacteren. Zij zullen het nodige doen. Wijnhandelaars die zich niet aan deze regels houden zullen eerst vriendelijk aangemaand worden de regels te volgen. Indien dat geen effect heeft, zullen posts die niet conform dit beleid zijn direct verwijderd worden.

Enkele voorbeelden van wat kan en wat niet kan :

Kan niet :

Een forumlid zegt : ik heb wijn x van domein x gedronken en ik vond dat een lekkere/niet lekkere wijn. De wijnhandelaar antwoordt : maar dan moet je ook eens wijn y van domein y drinken! (wijn uit het gamma van de wijnhandelaar)

Kan wel :

Een forumlid zegt : ik heb wijn x van domein x gedronken en daar zat een uitgesproken minerale toets in. De wijnhandelaar (van wie de wijn in zijn gamma zit) antwoordt : dat is te verklaren door het specifieke terroir vanwaar deze wijn komt.

Conclusie : bent u hier om mee te discussiëren over wijn en al zijn facetten, wees welkom. Als reclame uw enige beweegreden is om hier te posten, kan u dit beter doen via andere kanalen of kan u terecht in het Hoekje van de wijnhandelaar.

Bedankt om rekening te houden met deze richtlijnen.

De moderatoren.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
Discussie is gesloten


Ga naar locatie: