Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Didier Fornerol, Corgoloin
03-04-2019, 10:30 PM
Bericht: #1
Didier Fornerol, Corgoloin
Bourgogne 2017 rood

Zou (lang geleden) de regisseur op Domaine de l’Arlot geweest zijn.

Heel rijpe neus, viervruchtenconfituur. In de mond nog redelijk evenwichtig, wat zuurtjes en lichte tannines. Maar het fruit is zeer rijp, aardbeicompote.
Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
04-04-2019, 06:33 AM
Bericht: #2
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Op basis van 1 mindere ervaring, Olivier? In Bourgogne aujourd’hui is men vrij positief over de kwaliteit. Meer heterogeen dan de vorige 2 jaargangen maar bij de goeikes wel verleidelijke pinoterende wijnen. The proof of the pudding... binnen een paar weken zullen we t aan de lijve ondervinden. We’ll keep you posted
04-04-2019, 07:25 AM
Bericht: #3
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 06:33 AM)Fre schreef:  
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Op basis van 1 mindere ervaring, Olivier? In Bourgogne aujourd’hui is men vrij positief over de kwaliteit. Meer heterogeen dan de vorige 2 jaargangen maar bij de goeikes wel verleidelijke pinoterende wijnen. The proof of the pudding... binnen een paar weken zullen we t aan de lijve ondervinden. We’ll keep you posted

In Rijssel waren de 2017s die we daar gedronken hebben toch ook allemaal jammy? Behalve Jacob.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
04-04-2019, 08:33 AM
Bericht: #4
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 07:25 AM)Olivier schreef:  
(04-04-2019 06:33 AM)Fre schreef:  
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Op basis van 1 mindere ervaring, Olivier? In Bourgogne aujourd’hui is men vrij positief over de kwaliteit. Meer heterogeen dan de vorige 2 jaargangen maar bij de goeikes wel verleidelijke pinoterende wijnen. The proof of the pudding... binnen een paar weken zullen we t aan de lijve ondervinden. We’ll keep you posted

In Rijssel waren de 2017s die we daar gedronken hebben toch ook allemaal jammy? Behalve Jacob.
Hebben we veel 2017’s gedronken buiten Jacob? Dat herinner ik me niet meer Smile
04-04-2019, 09:20 AM
Bericht: #5
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 07:25 AM)Olivier schreef:  
(04-04-2019 06:33 AM)Fre schreef:  
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Op basis van 1 mindere ervaring, Olivier? In Bourgogne aujourd’hui is men vrij positief over de kwaliteit. Meer heterogeen dan de vorige 2 jaargangen maar bij de goeikes wel verleidelijke pinoterende wijnen. The proof of the pudding... binnen een paar weken zullen we t aan de lijve ondervinden. We’ll keep you posted

In Rijssel waren de 2017s die we daar gedronken hebben toch ook allemaal jammy? Behalve Jacob.
Ik kan niet zeggen dat ik de rode Jacob's in 2017 lekkerder vind dan de 2016-ers. Zeker niet jammy, zoals Olivier ook zegt. O.a. de Aloxe vind ik een beetje te dun... Een groot verschil met het jaar daarvoor, toen ik er quasi wild van was.
In wit, en dan kan ik niet over Jacob spreken, maar over andere Beaune's, vind ik 2017 zeer veelbelovend. En zeker niet overrijp, maar eerder mooi evenwichtig. En dit in alle appellaties van de Cote de Beaune, zelfs Chablis. Een beetje meer structuur, eerder dan een beetje te rijp.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
04-04-2019, 09:29 AM
Bericht: #6
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 09:20 AM)TheWineVet schreef:  
(04-04-2019 07:25 AM)Olivier schreef:  
(04-04-2019 06:33 AM)Fre schreef:  
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

Op basis van 1 mindere ervaring, Olivier? In Bourgogne aujourd’hui is men vrij positief over de kwaliteit. Meer heterogeen dan de vorige 2 jaargangen maar bij de goeikes wel verleidelijke pinoterende wijnen. The proof of the pudding... binnen een paar weken zullen we t aan de lijve ondervinden. We’ll keep you posted

In Rijssel waren de 2017s die we daar gedronken hebben toch ook allemaal jammy? Behalve Jacob.
Ik kan niet zeggen dat ik de rode Jacob's in 2017 lekkerder vind dan de 2016-ers. Zeker niet jammy, zoals Olivier ook zegt. O.a. de Aloxe vind ik een beetje te dun... Een groot verschil met het jaar daarvoor, toen ik er quasi wild van was.
In wit, en dan kan ik niet over Jacob spreken, maar over andere Beaune's, vind ik 2017 zeer veelbelovend. En zeker niet overrijp, maar eerder mooi evenwichtig. En dit in alle appellaties van de Cote de Beaune, zelfs Chablis. Een beetje meer structuur, eerder dan een beetje te rijp.
Inderdaad, 2017 zou zeer goed zijn in wit. De overvloedige regen in het voorjaar, de koele nachten en de warme in de zomer zorgden voor structuur, aciditeit, materie en rondeur.
04-04-2019, 12:29 PM
Bericht: #7
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
2017 is in wit ongetwijfeld groter dan 2016 en 2015,
eveneens in Chablis een groot bewaarjaar (daar waren 2016 en vooral 2014 en 2012 ook topjaren)

in de marge: ik vernam vorige week in Chablis dat velen (zeker de pers...) de grootsheid van 2014 nogal laat opgemerkt hebben, mogelijks superieur aan 2010. Afblijven dus van de 2014.

2017 in rood is geen bewaarjaar, ideaal voor snellere consumptie, wellicht wel superieur aan 2013. Zou trouwens in de CdNuits betere resultaten geven dan in de CdBeaune (zoals in vele voorgaande millésimes)

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
04-04-2019, 04:27 PM
Bericht: #8
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
Op basis van toch meer dan honderd rode wijnen recent geproefd vind ik 2017 een zeer mooi jaar in Bourgogne. Het lijkt me inderdaad minder dens en gestructureerd dan 2015/2016, maar regelmatiger dan 2016, dat super is bij de goede boeren (die niet teveel ongeluk hadden), maar met hier en daar toch ook wel tegenvallers. Ik reken 2017 zeker boven 2013 (een jaar voor puristen) en misschien zelfs net iets boven 2014. Zo op het eerste zicht lijken het dus geen geweldige bewaarwijnen, maar dat weet je nooit. In ieder geval zijn ze nu heel mooi en fruitig.
De witte die ik proefde zijn subliem. In vele gevallen minstens op niveau 2014 en dikwijls zelfs nog beter, which is saying something.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
04-04-2019, 06:59 PM
Bericht: #9
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 04:27 PM)wvd schreef:  Op basis van toch meer dan honderd rode wijnen recent geproefd vind ik 2017 een zeer mooi jaar in Bourgogne. Het lijkt me inderdaad minder dens en gestructureerd dan 2015/2016, maar regelmatiger dan 2016, dat super is bij de goede boeren (die niet teveel ongeluk hadden), maar met hier en daar toch ook wel tegenvallers. Ik reken 2017 zeker boven 2013 (een jaar voor puristen) en misschien zelfs net iets boven 2014. Zo op het eerste zicht lijken het dus geen geweldige bewaarwijnen, maar dat weet je nooit. In ieder geval zijn ze nu heel mooi en fruitig.
De witte die ik proefde zijn subliem. In vele gevallen minstens op niveau 2014 en dikwijls zelfs nog beter, which is saying something.
Daarom dat ik alleen over de witte spreek. Rood heb ik, buiten enkele van Jacob, nog niet in het glas gehad.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
05-04-2019, 12:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-04-2019 om 12:44 PM door wvd.)
Bericht: #10
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(04-04-2019 06:59 PM)TheWineVet schreef:  
(04-04-2019 04:27 PM)wvd schreef:  Op basis van toch meer dan honderd rode wijnen recent geproefd vind ik 2017 een zeer mooi jaar in Bourgogne. Het lijkt me inderdaad minder dens en gestructureerd dan 2015/2016, maar regelmatiger dan 2016, dat super is bij de goede boeren (die niet teveel ongeluk hadden), maar met hier en daar toch ook wel tegenvallers. Ik reken 2017 zeker boven 2013 (een jaar voor puristen) en misschien zelfs net iets boven 2014. Zo op het eerste zicht lijken het dus geen geweldige bewaarwijnen, maar dat weet je nooit. In ieder geval zijn ze nu heel mooi en fruitig.
De witte die ik proefde zijn subliem. In vele gevallen minstens op niveau 2014 en dikwijls zelfs nog beter, which is saying something.
Daarom dat ik alleen over de witte spreek. Rood heb ik, buiten enkele van Jacob, nog niet in het glas gehad.


Dit was bedoeld als reactie op:
Olivier schreef:
Ik ben een scepticus van 2017 voor rode bourgogne.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
05-04-2019, 02:25 PM
Bericht: #11
RE: Didier Fornerol, Corgoloin
(03-04-2019 10:30 PM)Olivier schreef:  Zou (lang geleden) de regisseur op Domaine de l’Arlot geweest zijn.
Idd, tot eind jaren '90, toevallig onlangs een I'll drink to that aflevering beluisterd met Jean Pierre Desmet over l'Arlot en stukje Fornerol:

https://soundcloud.com/leviopenswine/jea...eryepisode


Ga naar locatie: