Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cline Family Cellars - Sonoma County
18-04-2019, 11:00 AM
Bericht: #1
Cline Family Cellars - Sonoma County
Misschien de eerste Amerikaanse wijn die hier in bijna een jaar op de tafel verschijnt, de 2014 Ancient Vines Mouvèdre (Portovino). Ooit gekocht om blind in een Bandoldegustatie te steken, maar achteraf blijkbaar toch vergeten Blush. Volgens Jan werd deze wijngaard jarenlang gepacht door Ridge, maar besloot de Cline familie om deze zelf terug in handen te nemen toen ze hun productie wensten te verhogen. Sappige pruimen, zwarte kersen, in eerste instantie beantwoordt hij volledig aan wat het clichébeeld van een Amerikaanse wijn. In de mond wel pit, redelijk kruidig ook, en iets wat na enkele jaren wat aan slankheid zou winnen, maar nu gewoon te 'big and bold' naar mijn smaak.
18-04-2019, 03:42 PM
Bericht: #2
RE: Cline Family Cellars - Sonoma County
(18-04-2019 11:00 AM)Kupers schreef:  Misschien de eerste Amerikaanse wijn die hier in bijna een jaar op de tafel verschijnt, de 2014 Ancient Vines Mouvèdre (Portovino). Ooit gekocht om blind in een Bandoldegustatie te steken, maar achteraf blijkbaar toch vergeten Blush. Volgens Jan werd deze wijngaard jarenlang gepacht door Ridge, maar besloot de Cline familie om deze zelf terug in handen te nemen toen ze hun productie wensten te verhogen. Sappige pruimen, zwarte kersen, in eerste instantie beantwoordt hij volledig aan wat het clichébeeld van een Amerikaanse wijn. In de mond wel pit, redelijk kruidig ook, en iets wat na enkele jaren wat aan slankheid zou winnen, maar nu gewoon te 'big and bold' naar mijn smaak.

Ook al een paar keer gedronken (dacht zelfs dat hier al een topic van was, niet dus) en inderdaad nogal Amerikaans en niks met Bandol mourvedre te maken.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: