Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips in Brussel
22-05-2019, 08:39 PM
Bericht: #21
RE: Tips in Brussel
Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-05-2019, 10:32 PM
Bericht: #22
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
23-05-2019, 08:08 AM
Bericht: #23
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-05-2019, 08:46 AM
Bericht: #24
RE: Tips in Brussel
(23-05-2019 08:08 AM)Olivier schreef:  
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Zeker niet duur.
Is geen fles van 7 euro ook.

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
29-05-2019, 09:48 AM
Bericht: #25
RE: Tips in Brussel
GIsteren in Les Brigittines gegeten. Volgens LRVF één van dè wijnrestaurants in Brussel. De wijnkaart is er inderdaad uitgebreid (zeer Frans wel), maar er is zo goed als geen keuze per glas. Als je niet voor de menu met aangepaste wijnen gaat, is dat toch wel zeer jammer.
Er wordt echter ook gewerkt met lokale bieren, en heb er een zeer lekker Gueuze bij de garnaalkroket gekregen en dat was eigenlijk een perfecte combinatie.
Qua eten vind ik Les Brigittines echt een aanrader. De traditionele gerechten zijn perfect uitgevoerd, de garnaalkroketten en de vol-au-vent moeten zowat de beste zijn die ik al gegeten heb. En de meer avontuurlijke gerechten, zoals de kabeljauw gemarineerd in zeewier en met moriljes en saus van jurawijn, vond ik een fantastische combinatie.
Zeer gemoedelijke, vriendelijke bediening, en de chef komt met iedereen babbelen. De setting is overigens zeer mooi met een art-nouveau interieur.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
29-05-2019, 02:05 PM
Bericht: #26
RE: Tips in Brussel
Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.
29-05-2019, 02:28 PM
Bericht: #27
RE: Tips in Brussel
(29-05-2019 02:05 PM)FRA schreef:  Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.

ah, nog een liefhebber van buikspek Smile Ik ga sowieso nog eens moeten teruggaan want ook het dessert van gekonfijte aubergine zou ik heel graag eens proberen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
03-07-2019, 03:01 PM
Bericht: #28
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!
03-07-2019, 03:56 PM
Bericht: #29
RE: Tips in Brussel
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-07-2019, 01:11 PM
Bericht: #30
RE: Tips in Brussel
(03-07-2019 03:56 PM)Olivier schreef:  
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Inderdaad een heel leuke plek Olivier!

Als voorgerecht had ik een millefeuille met tomaat, aubergine en burrata, samen met enkele erg lekkere stukken brood. Daarna had ik de pasta cacio e pepe, waarbij ik de tip kreeg om hem snel te eten, voor de kaas gestold is. En als nagerecht nog een affogato (ijs met espresso erbij).

Het eten was eenvoudig, gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten. Bediening was hartelijk maar ook to the point - viel bij ons wel in de smaak.

Als aperitief dronk ik een glas witte, droge en minerale natuurwijn uit Sicilië, bij het hoofdgerecht een rode, lichte natuurwijn, eveneens uit Sicilië. Domeinen heb ik niet genoteerd, maar allebei erg goed. De sommelier kwam me trouwens bekend voor, ik denk dat hij hiervoor bij het - ook uitstekende - Koreaanse restaurant Maru werkte.

Overzicht van de domeinen op de wijnkaart alhier: https://www.certo.me/
07-07-2019, 01:38 PM
Bericht: #31
RE: Tips in Brussel
(07-07-2019 01:11 PM)troisetoiles schreef:  
(03-07-2019 03:56 PM)Olivier schreef:  
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Inderdaad een heel leuke plek Olivier!

Als voorgerecht had ik een millefeuille met tomaat, aubergine en burrata, samen met enkele erg lekkere stukken brood. Daarna had ik de pasta cacio e pepe, waarbij ik de tip kreeg om hem snel te eten, voor de kaas gestold is. En als nagerecht nog een affogato (ijs met espresso erbij).

Het eten was eenvoudig, gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten. Bediening was hartelijk maar ook to the point - viel bij ons wel in de smaak.

Als aperitief dronk ik een glas witte, droge en minerale natuurwijn uit Sicilië, bij het hoofdgerecht een rode, lichte natuurwijn, eveneens uit Sicilië. Domeinen heb ik niet genoteerd, maar allebei erg goed. De sommelier kwam me trouwens bekend voor, ik denk dat hij hiervoor bij het - ook uitstekende - Koreaanse restaurant Maru werkte.

Overzicht van de domeinen op de wijnkaart alhier: https://www.certo.me/

Haha, kan me de bediening perfect inbeelden. Die baas is inderdaad geen smooth talker. Maar zoals je zegt, eenvoudig maar lekker. Wat ik ook verwacht als ik Italiaans wil eten.

Ze hebben daar Cornelissen, geloof ik. Misschien heb je wel de etna rosso gekregen? Alhoewel die vrij duur zijn, dacht ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-07-2019, 11:32 AM
Bericht: #32
RE: Tips in Brussel
(07-07-2019 01:38 PM)Olivier schreef:  
(07-07-2019 01:11 PM)troisetoiles schreef:  
(03-07-2019 03:56 PM)Olivier schreef:  
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Inderdaad een heel leuke plek Olivier!

Als voorgerecht had ik een millefeuille met tomaat, aubergine en burrata, samen met enkele erg lekkere stukken brood. Daarna had ik de pasta cacio e pepe, waarbij ik de tip kreeg om hem snel te eten, voor de kaas gestold is. En als nagerecht nog een affogato (ijs met espresso erbij).

Het eten was eenvoudig, gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten. Bediening was hartelijk maar ook to the point - viel bij ons wel in de smaak.

Als aperitief dronk ik een glas witte, droge en minerale natuurwijn uit Sicilië, bij het hoofdgerecht een rode, lichte natuurwijn, eveneens uit Sicilië. Domeinen heb ik niet genoteerd, maar allebei erg goed. De sommelier kwam me trouwens bekend voor, ik denk dat hij hiervoor bij het - ook uitstekende - Koreaanse restaurant Maru werkte.

Overzicht van de domeinen op de wijnkaart alhier: https://www.certo.me/

Haha, kan me de bediening perfect inbeelden. Die baas is inderdaad geen smooth talker. Maar zoals je zegt, eenvoudig maar lekker. Wat ik ook verwacht als ik Italiaans wil eten.

Ze hebben daar Cornelissen, geloof ik. Misschien heb je wel de etna rosso gekregen? Alhoewel die vrij duur zijn, dacht ik.

De link eens aangeklikt en ik kom op een pagina met een lijst producenten onder de titel "Vignerons Naturels".
Daar ken ik wel een paar van. Daarom deze mededeling: bijna AL onze domeinen zijn "Vignerons Naturels"!

WVD (Wijnhandel Leuvin)
08-07-2019, 06:43 PM
Bericht: #33
RE: Tips in Brussel
(07-07-2019 01:38 PM)Olivier schreef:  
(07-07-2019 01:11 PM)troisetoiles schreef:  
(03-07-2019 03:56 PM)Olivier schreef:  
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Inderdaad een heel leuke plek Olivier!

Als voorgerecht had ik een millefeuille met tomaat, aubergine en burrata, samen met enkele erg lekkere stukken brood. Daarna had ik de pasta cacio e pepe, waarbij ik de tip kreeg om hem snel te eten, voor de kaas gestold is. En als nagerecht nog een affogato (ijs met espresso erbij).

Het eten was eenvoudig, gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten. Bediening was hartelijk maar ook to the point - viel bij ons wel in de smaak.

Als aperitief dronk ik een glas witte, droge en minerale natuurwijn uit Sicilië, bij het hoofdgerecht een rode, lichte natuurwijn, eveneens uit Sicilië. Domeinen heb ik niet genoteerd, maar allebei erg goed. De sommelier kwam me trouwens bekend voor, ik denk dat hij hiervoor bij het - ook uitstekende - Koreaanse restaurant Maru werkte.

Overzicht van de domeinen op de wijnkaart alhier: https://www.certo.me/

Haha, kan me de bediening perfect inbeelden. Die baas is inderdaad geen smooth talker. Maar zoals je zegt, eenvoudig maar lekker. Wat ik ook verwacht als ik Italiaans wil eten.

Ze hebben daar Cornelissen, geloof ik. Misschien heb je wel de etna rosso gekregen? Alhoewel die vrij duur zijn, dacht ik.
Is zeker niet goedkoop zal wel gauw uitkomen op 12euro voor een glas zeker?

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/


Ga naar locatie: