Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips in Brussel
22-05-2019, 08:39 PM
Bericht: #21
RE: Tips in Brussel
Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
22-05-2019, 10:32 PM
Bericht: #22
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
23-05-2019, 08:08 AM
Bericht: #23
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
23-05-2019, 08:46 AM
Bericht: #24
RE: Tips in Brussel
(23-05-2019 08:08 AM)Olivier schreef:  
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Zeker niet duur.
Is geen fles van 7 euro ook.

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
29-05-2019, 09:48 AM
Bericht: #25
RE: Tips in Brussel
GIsteren in Les Brigittines gegeten. Volgens LRVF één van dè wijnrestaurants in Brussel. De wijnkaart is er inderdaad uitgebreid (zeer Frans wel), maar er is zo goed als geen keuze per glas. Als je niet voor de menu met aangepaste wijnen gaat, is dat toch wel zeer jammer.
Er wordt echter ook gewerkt met lokale bieren, en heb er een zeer lekker Gueuze bij de garnaalkroket gekregen en dat was eigenlijk een perfecte combinatie.
Qua eten vind ik Les Brigittines echt een aanrader. De traditionele gerechten zijn perfect uitgevoerd, de garnaalkroketten en de vol-au-vent moeten zowat de beste zijn die ik al gegeten heb. En de meer avontuurlijke gerechten, zoals de kabeljauw gemarineerd in zeewier en met moriljes en saus van jurawijn, vond ik een fantastische combinatie.
Zeer gemoedelijke, vriendelijke bediening, en de chef komt met iedereen babbelen. De setting is overigens zeer mooi met een art-nouveau interieur.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
29-05-2019, 02:05 PM
Bericht: #26
RE: Tips in Brussel
Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.
29-05-2019, 02:28 PM
Bericht: #27
RE: Tips in Brussel
(29-05-2019 02:05 PM)FRA schreef:  Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.

ah, nog een liefhebber van buikspek Smile Ik ga sowieso nog eens moeten teruggaan want ook het dessert van gekonfijte aubergine zou ik heel graag eens proberen.

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.


Ga naar locatie: