Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
't Zilte (MAS) - Antwerpen
21-06-2019, 11:03 PM
Bericht: #21
RE: 't Zilte (MAS) - Antwerpen
(21-06-2019 08:54 PM)Kupers schreef:  Ik denk dat de prijs van eten voor de meeste mensen doorslaggevend blijft in hun beslissing om op restaurant te gaan. Gezien de enerverende trend van menuformules weten ze op voorhand wat het hen gaat kosten aan eten, de drank kunnen ze tenminste nog zelf kiezen en niemand is verplicht om minstens 50 euro voor een fles wijn neer te tellen. Als je dan je menuprijs te hoog, maar misschien dichter bij de 'correcte' prijs zet (en met correct bedoel ik specifiek hier de prijs die ze zouden moeten halen om wijn niet x3 of x4 te moeten doen), dan komen de mensen tout court niet.

Je ziet dit trouwens perfect bij de gerechten die met een vast menu en a la carte werken; de gerechten in de laatste kosten een veelvoud van wat ze zouden kosten verwerkt in een menuformule.

Mja, zou kunnen. En dan nemen ze toch maar aangepaste wijnen waarbij het veel makkelijker is om grote marges te nemen zonder dat het opvalt... ;-)
22-06-2019, 09:50 AM
Bericht: #22
RE: 't Zilte (MAS) - Antwerpen
ik wil er in de marge nog even aan herinneren dat de BTW verlaging van een paar jaar geleden geleid heeft tot een margeverhoging van 15%
immers, de horeca-uitbaters die de klant lieten meegenieten van de BTW verlaging zijn serieus in de minderheid

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"


Ga naar locatie: