Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips voor Brugge en omstreken
18-10-2011, 09:49 AM
Bericht: #21
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
19-10-2011, 09:59 AM
Bericht: #22
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.
19-10-2011, 07:12 PM
Bericht: #23
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(19-10-2011 09:59 AM)bowmore schreef:  
(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.

des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
19-10-2011, 09:35 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-10-2011 om 09:37 PM door Mt.)
Bericht: #24
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De Refter...
1 keer in Aneth geweest: zeer goed. Ik heb daar, geloof ik, betaalbare en goede wijn gedronken.
Is het echt zo slecht gesteld op het niveau onder de sterren?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 11:01 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 11:07 AM door bowmore.)
Bericht: #25
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(19-10-2011 07:12 PM)jazzper schreef:  des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde

Hertog Jan, tweemaal geweest. Vond er bitter weinig aan en schandalig duur. Ook zeer hautaine bediening. Het is gewoon een keuken die de beste ingrediënten gebruikt met weinig fantasie. Indien je dan toch dat minimalisme wenst te bereiken met smaakexplosies, dien je toch wel meer bewerkingen uit te voeren en bovenal inventief te zijn. Vond ik niet terug. Indien je dergelijke keuken zoekt dan ben je beter af bij bijvoorbeeld Pieter Clement. Vroeger had je nog Ter Leepe in Zedelgem die ook van die bereidingen maakte aan 35€ voor een menu maar die heeft ook alles maal twee gedaan.

Herborist. Iedereen vond dat fantastisch terwijl het hoofdgerecht gewoon een stuk tarbot was dat in een smaakloze roomsaus werd opgediend. Kruiden van zijn eigen tuin terwijl de E40 zich op 50 meter afstand bevond.

Jonkman: hoofdgerecht: een stuk schorsvel op selder. Wansmakelijk.

En dat allemaal aan zeer dure prijzen.

Om niet teveel de indruk te geven dat ik uiterst negatief ben, kan ik wel een restaurant nog aanbevelen in Damme (Siphon is zijn pluimen ook kwijt, porties te klein en wijnen dramatisch de hoogte in, voor dergelijke keuken ben je beter af in Vijfwege Vlissegem met zeer betaalbare en goede wijnen)) De Lieve. Zeer lekker aan een evenwichtige prijs. Wijnen echter te duur.
20-10-2011, 12:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 12:24 PM door Mt.)
Bericht: #26
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 12:36 PM
Bericht: #27
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Mijn positieve ervaringen in het Brugse

Hertog Jan: hebben daar schitterend gegeten en perfecte bediening (toen nog 1ster), een van de betere culinaire ervaringen. Zal ook wel van het menuutje afhangen. Vrienden van ons vonden de keuken (of sommige gerechtjes toch) voor "vergevorderden" :-)

A'Qi: vroegere patron van de Herborist. Een absolute aanrader en PQ top.

De Gouden Haerynck: wat klassieker maar perfecte smaakvolle gerechten en ne super sympathieke kok.

@Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
20-10-2011, 12:48 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 01:15 PM door bowmore.)
Bericht: #28
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 12:23 PM)Matten schreef:  Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?

Probeer eens Pieter Clement in Oost-Vleteren. Toch wel een duidelijk ander niveau wanneer je dergelijke keuken verkiest waarbij ze een boekje moeten opratelen om je duidelijk te maken wat je zal eten. Het toppunt dat ik ooit heb meegemaakt was in Mol in het restaurant 't Zilte. Iedereen vol lof terwijl ze amper wisten wat ze aten. Ik vind dat hemeltergend en decadent.

De refter ga ik niet binnen daar het me inderdaad als een refter overkomt. Elverdinge heb ik wel al goede kritieken gehoord doch nog niet geweest. Juist gekeken naar hun prijzen en daar zal ik waarschijnlijk ook niet meer naar toe gaan. Voor een heel wat mindere prijs, ken ik genoeg restaurants die kwaliteit bieden. Ik betaal geen +100€ meer. Dat is veel te duur en onverantwoord voor het gebodene.
20-10-2011, 02:28 PM
Bericht: #29
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 09:30 PM
Bericht: #30
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 02:28 PM)Matten schreef:  
(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.

Ok ik probeer dat dan voor een lunch. Probeer dan ook eens De Lieve en vergelijk dat eens naar prijs-kwaliteit. Ik vind dat daar veel te weinig belang aan wordt gehecht tegenwoordig. Misschien ben ik wel te oud en te veel gewoon van vroeger waar je voor een goede 1000 BEF royaal kon eten en dingen als een kom kaviaar nog eens voor je neus werden gezet met wat beschuitjes.
21-10-2011, 08:06 PM
Bericht: #31
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 09:30 PM)bowmore schreef:  .......................en vergelijk dat eens naar prijs-kwaliteit. Ik vind dat daar veel te weinig belang aan wordt gehecht tegenwoordig. Misschien ben ik wel te oud en te veel gewoon van vroeger waar je voor een goede 1000 BEF royaal kon eten en dingen als een kom kaviaar nog eens voor je neus werden gezet met wat beschuitjes.

Met weemoed denk ik daar ook nog dikwijls aan.Sad
“Join the club” Wink

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
21-10-2011, 11:06 PM
Bericht: #32
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Eigenaardig toch dat "Brugge en omstreken" hier een topic is. Precies of Brugge een culinair epicentrum is ... Woon trouwens ook op een scheet van Brugge. Mijn geliefkooste restaurant nabij Brugge is de Roeschaert te Houthave, niks meer niks minder. Gewoon schitterend, ...P/Q is echt top ! Eén van de beste uit de streek ! Bartholomeus in HEIST is ook absolute top trouwens maar dan moet je wat meer centjes ophoesten...

Buvez du vin et vivez joyeux !
21-10-2011, 11:27 PM
Bericht: #33
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Maar Brugge ís een culinair epicentrum. Nergens in België zo veel goede restaurants op zo'n kleine oppervlakte. Je moet maar eens naar Kortrijk afzakken: huilen met de pet op..

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
21-10-2011, 11:28 PM
Bericht: #34
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Ja, als je hier woont, besef je dat gewoon niet altijd,.... we zijn verwend hé. Ga je mee naar Roeschaert ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
21-10-2011, 11:29 PM
Bericht: #35
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Yep!

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
22-10-2011, 01:28 PM
Bericht: #36
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(21-10-2011 11:27 PM)Matten schreef:  Maar Brugge ís een culinair epicentrum. Nergens in België zo veel goede restaurants op zo'n kleine oppervlakte. Je moet maar eens naar Kortrijk afzakken: huilen met de pet op..

vind ik ook! ik ben opgegroeid in brugge toen het daar nog culinaire armoede was (ben er nu zo'n 17 jaar weg maar mijn vader woont er nog steeds)... nu komen er steeds meer en meer goede restaurants bij helaas vaak in het iets duurdere segment, brugge is ook geen studentenstad maar een stad van oudere koppels, veel toeristen etc die blijkbaar niet echt op hun geld moeten letten

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
03-12-2011, 12:36 PM
Bericht: #37
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
03-12-2011, 01:01 PM
Bericht: #38
RE: Tips voor Brugge en omstreken
120 euro voor de Sales? Hoe durven ze? Zelfs voor een '90 is dat erover vind ik...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
03-12-2011, 01:42 PM
Bericht: #39
RE: Tips voor Brugge en omstreken
't Was Vincent die de fles had opgemerkt. Le zédé '07 van L-Z was al 65 euro.. 35 euro voor drie gangen en nog eens die kwaliteit is schitterend, maar de wijnen.. 10 euro voor een glas Champagne..

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
03-12-2011, 10:39 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-12-2011 om 10:43 PM door don quichotte.)
Bericht: #40
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

@ Matten,

Bedankt voor deze info.
Ik begin meer en meer afstand te nemen van restaurants waar men een exuberante prijspolitiek toepast op wijnen om hun (misleidende) politiek te verdoezelen dat ze hun menu’s aan zo gezegde democratische prijzen aan de markt brengen.

Ik had altijd de bedoeling bij doorreis eens af te stappen bij de Bistro Refter van Geert Van Hecke. Maar als ik dit lees denk ik dat de Bistro op mijn “Black List” ga noteren.

Het is te begrijpen dat een aantal enthousiastelingen de bistro gaan aandoen om eenzelfde niveau te verwachten dan de Karmeliet. Toch denk ik dat je dit niet kan verwachten en dat dit zeker niet kan aan een veel lager prijsniveau.
Maar als Geert het minder inkomen probeert te compenseren door veel te hoge wijnprijzen dan denk ik dat hij de bal volledig verkeerd slaat.

Misschien dat Geert eens terug nederig moet terugblikken naar de tijd toen de Karmelieten enkel konden overleven van hun noeste arbeid en aalmoezen.Big Grin

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)


Ga naar locatie: