Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips voor Brugge en omstreken
28-03-2013, 07:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-03-2013 om 03:55 PM door doc.)
Bericht: #61
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Gisteravond met een kameraad in restaurant De Bottelier gaan eten. Zeer verzorgde dishes, ontspannen en warme sfeer waar gastheer Hans steeds welgezind en ongedwongen de gasten bedient. De filosofie is hier "neem de tijd".

http://www.debottelier.com/index.htm

Gegratineerde aspergecanneloni met ham en waterkerssausje
Lamsfilet met persillade en aardappel-courgetteschijfjes

M'n disgenoot nam de Gebakken zeewolf met rode paprikacrème en lentegroentjes

Als wijntje een Dolcetto... en ...op de wijnkaart staan de winkelprijzen vermeld en er komt gewoon overal een vast bedrag van 12.5 euro kurkgeld bij.

Daarna nog een drankje in de Kleine Nachtmuziek vlakbij. Brugge, het kon niet mooier.

Buvez du vin et vivez joyeux !
31-03-2013, 04:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-03-2013 om 09:52 PM door doc.)
Bericht: #62
RE: Tips voor Brugge en omstreken
La Tâche

Ontspannen, sfeer, leuk kader, "art déco" gevoel, eigenlijk prachtige woning jaren 50 ?
De originele houten lambrizering en het parket spreken voor zich, samen met het ondertussen verdwenen Belgisch, Henegouwse rode marmer. Reuzachtihge pepermolens op de tafels,...

voogerechtje:

Cannelloni van Limousin-rund & St. Jakobsvruchten –
crumble van olijven-crème van avocado-citroenmeringue
sterrenklasse !

hoofdgerecht:

Houtduif met primeurgroentjes & gerookte ganzenlever,
pommes dauphinois

Heel veel garnituur, heel lekker, maar was "genoeg" aan smaakmakers op één bord, maar niet barok, waar ik niet van hou. Houtduifje perfect gegaard, lekkere pommes, jus en zalfje met rodebieten en vermoedelijk wat framboos...

De bediening is perfect, ongedwongen en geen toupé...

We kozen een Alter Ego 1998 als opvrolijker !

Buvez du vin et vivez joyeux !
01-04-2013, 09:09 PM
Bericht: #63
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(27-10-2010 02:02 PM)Marc schreef:  De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus

We zijn nagenoeg terug bij af. Wink
Dat we daar drie jaar over gedaan hebben, zeg...
01-04-2013, 10:10 PM
Bericht: #64
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(01-04-2013 09:09 PM)Marc schreef:  
(27-10-2010 02:02 PM)Marc schreef:  De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus

We zijn nagenoeg terug bij af. Wink
Dat we daar drie jaar over gedaan hebben, zeg...

thumbsup ! ongelofelijk hè

Buvez du vin et vivez joyeux !
03-03-2018, 12:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-03-2018 om 12:11 PM door Mr Coone.)
Bericht: #65
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Deze topic terug wat nieuw leven inblazen.

Na gisteren een zoveelste slechte wijnervaring op restaurant gehad te hebben, ben ik nu echt actief op zoek naar restaurants die een juiste wijnservice geven (moet daarom niet perfect zijn) en die interessante wijnen serveren.

Ik heb nu nog geen enkel restaurant bezocht (zelfs niet het duurdere segment) die mij een correcte wijnservice gegeven heeft.
Verder merk ik ook dat veel restaurants in de regio zowat dezelfde wijnkaart hebben of veel te jonge jaargangen aanbieden.

Maar gisteren denk ik zowat het absolute dieptepunt bereikt te hebben.
De naam van het etablissement wil ik nu nog voor mezelf houden, maar:

1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Du jamais vu.
Ik verwacht geen perfecte wijnservice, maar toch iets meer professionaliteit.
Bij een restaurantbezoek telt voor mij niet enkel de kwaliteit van het eten, maar het totaalpakket. De wijn moet minstens even goed en met zorg behandeld worden als de gerechten en er mag toch ook wat aandacht aan de service geschonken worden.

Dus, tips zijn absoluut welkom Smile

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
03-03-2018, 06:09 PM
Bericht: #66
RE: Tips voor Brugge en omstreken
1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
De meeste mensen hoeven dan ook geen wijnkaart. Dat ga je in veel restaurants tegenkomen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
Hij laat toch al voorproeven...
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Buiten een paar schoonheidsfoutjes, valt het al bij al toch nog mee? Alles hangt af van de prijs van het restaurant, natuurlijk. En van de prijs van de wijn. In de Rooselaer bij mij in de buurt hebben ze een pracht van een wijnkaart, maar moet ik ook de wijnkaart vragen. Wel komen ze altijd aan tafel de wijn tonen ter controle. Onlangs per glas besteld (we gingen niet veel drinken, weet je) en de wijnen werden aan tafel geopend en ik moest ze ook voorproeven. Topwijnen en topservice...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
03-03-2018, 06:52 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-03-2018 om 06:53 PM door fleer.)
Bericht: #67
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Meer en meer wordt er gewerkt met aangepaste wijnen om te voorkomen dat mensen iets anders goedkoop gaan nemen.
Wil je dan toch de wijnkaart dan moet je duidelijk maken dat je voor iets beters gaat dan de aangepaste wijnen. (al weet je niet wat die aangepaste wijnen juist inhouden)

Grtz

In blind, we trust Cool
04-03-2018, 09:47 PM
Bericht: #68
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(03-03-2018 12:08 PM)Mr Coone schreef:  Deze topic terug wat nieuw leven inblazen.

Na gisteren een zoveelste slechte wijnervaring op restaurant gehad te hebben, ben ik nu echt actief op zoek naar restaurants die een juiste wijnservice geven (moet daarom niet perfect zijn) en die interessante wijnen serveren.

Ik heb nu nog geen enkel restaurant bezocht (zelfs niet het duurdere segment) die mij een correcte wijnservice gegeven heeft.
Verder merk ik ook dat veel restaurants in de regio zowat dezelfde wijnkaart hebben of veel te jonge jaargangen aanbieden.

Maar gisteren denk ik zowat het absolute dieptepunt bereikt te hebben.
De naam van het etablissement wil ik nu nog voor mezelf houden, maar:

1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Du jamais vu.
Ik verwacht geen perfecte wijnservice, maar toch iets meer professionaliteit.
Bij een restaurantbezoek telt voor mij niet enkel de kwaliteit van het eten, maar het totaalpakket. De wijn moet minstens even goed en met zorg behandeld worden als de gerechten en er mag toch ook wat aandacht aan de service geschonken worden.

Dus, tips zijn absoluut welkom Smile

Ik denk dat je nu ook wel naar de service kijkt door de bril van wat je geleerd zal hebben bij Syntra. En om eerlijk te zijn, ik zou niet weten waar je naartoe moet gaan om zo’n service te krijgen. Al zeker niet wanneer er geen sommelier is, en zelfs als er een is... De vraag is ook wat belangrijk is. In principe moeten ze je bvb de kurk op een bordje achterlaten en zo... Tja, verouderde etikette denk ik dan.
Wat echter wel vaak een pijnpunt is, is de temperatuur van de wijn. In 95% van de gevallen gewoon te warm. En dat zou toch niet mogen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
04-03-2018, 10:38 PM
Bericht: #69
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
04-03-2018, 10:42 PM
Bericht: #70
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(04-03-2018 10:38 PM)Mr Coone schreef:  De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile

Als het een restaurant is met ambities op wijnvlak, dan mag je inderdaad wel verwachten dat alles correct gepresenteerd wordt.

Benieuwd naar je ervaringen met de nieuwe adresjes!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
04-03-2018, 10:54 PM
Bericht: #71
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De laatste keer dat ik een mooie wijnservice heb gezien was bij een klein restaurantje in Torhout.
We hadden toen onze eigen flessen mee, maar dat zou geen rol mogen spelen.

De dame i/d zaal kwam telkens de wijn - die we voor dat gerecht gekozen hadden - presenteren.
Op een klein tafeltje direct naast ons stond een bordje en lag een servet.
Fles correct decouperen, even afvegen, kurk eruit, even ruiken en dan op het bordje leggen.
Dan vragen wie zou proeven, een glaasje uitschenken en aanbieden om te proeven.
Na goedkeuring werd dan eerst de dame bediend, en daarna de heren rondom de tafel.
De flessen bleven op de tafel naast ons staan en de glazen werden in mooi tempo bijgevuld.

Zelden gezien ....

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
04-03-2018, 10:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-03-2018 om 11:00 PM door Mr Coone.)
Bericht: #72
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(04-03-2018 10:42 PM)Olivier schreef:  
(04-03-2018 10:38 PM)Mr Coone schreef:  De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile

Als het een restaurant is met ambities op wijnvlak, dan mag je inderdaad wel verwachten dat alles correct gepresenteerd wordt.

Benieuwd naar je ervaringen met de nieuwe adresjes!

Vind ik ook.

En wacht tot ik met mijn kooklessen begin... Big Grin
(04-03-2018 10:54 PM)Mathijs81 schreef:  De laatste keer dat ik een mooie wijnservice heb gezien was bij een klein restaurantje in Torhout.
We hadden toen onze eigen flessen mee, maar dat zou geen rol mogen spelen.

De dame i/d zaal kwam telkens de wijn - die we voor dat gerecht gekozen hadden - presenteren.
Op een klein tafeltje direct naast ons stond een bordje en lag een servet.
Fles correct decouperen, even afvegen, kurk eruit, even ruiken en dan op het bordje leggen.
Dan vragen wie zou proeven, een glaasje uitschenken en aanbieden om te proeven.
Na goedkeuring werd dan eerst de dame bediend, en daarna de heren rondom de tafel.
De flessen bleven op de tafel naast ons staan en de glazen werden in mooi tempo bijgevuld.

Zelden gezien ....

Mathijs

Rolleyes

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another
04-03-2018, 11:03 PM
Bericht: #73
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Citaat:En wacht tot ik met mijn kooklessen begin...

Dan kunde ook beginnen zuchten en enerveren bij het zien van uw cuisson Big Grin

When in doubt ... drink Pomerol !
04-03-2018, 11:08 PM
Bericht: #74
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(04-03-2018 11:03 PM)Mathijs81 schreef:  
Citaat:En wacht tot ik met mijn kooklessen begin...

Dan kunde ook beginnen zuchten en enerveren bij het zien van uw cuisson Big Grin

Inderaad! Big Grin

In water, one sees one's own face.
But in wine, one beholds the heart of another


Ga naar locatie: