Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raul Pérez - Rías Baixas
06-07-2019, 02:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-07-2019 om 02:34 PM door fleer.)
Bericht: #1
Raul Pérez - Rías Baixas
Sketch 2016

This wine is made with Albariño grapes, from a vineyard more than 50-years old in the town of Dena, in the Rías Baixas. The harvest takes place at the end of September, a time when the grape has a higher sugar level. The extraction is done without any maceration and is fermented with its own yeasts and then transferred to very old 750-litre casks for a year. It is bottled without clarification or filtration.

The nose shows aromas of medlar, ripe peach, pear skin with slight hints of bay leaf and ripe golden apple. On the palate it is fresh, encompassing, with certain saline touches and a long acidity. The mixture of both elements shows a citric combination that makes the wine, if possible, even longer.

https://www.raulperez.com/en/wines/sketch-2016/

De Sketch 2016 is een volle wijn met citrus, mineraal, een bittertje, heel evenwichtig en goed gemaakt 93p


Bijlagen Afbeeldingen
   

In blind, we trust Cool
18-09-2021, 02:00 PM
Bericht: #2
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
El Castro de Valtuille Joven 2020, Bierzo

Opgelet : het gaat hier om de Joven, je hebt ook een Castro de Valtuille (niet-joven) die iets duurder is.
Gisteren opengedaan, en uitgesproken aardse aroma’s, iets groen. En in de mond een zeer onaangenaam bittere afdronk. Direct weer in de fles gezet om dag nadien opnieuw te proeven.

Vandaag dus tweede poging : nog altijd soort kelderaroma in de neus, wat asperge. In de mond vrij zacht, rijpe kersen, rijpe tannines, maar nog altijd een duidelijke bitter op het einde. Minder dan gisteren, maar nog altijd te veel. Ik vrees dat deze voor de pompbak zal zijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-09-2021, 04:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-09-2021 om 04:52 PM door wvd.)
Bericht: #3
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
(18-09-2021 02:00 PM)Olivier schreef:  El Castro de Valtuille Joven 2020, Bierzo

Opgelet : het gaat hier om de Joven, je hebt ook een Castro de Valtuille (niet-joven) die iets duurder is.

En dan is er de Cepas Centenarias....!
En doe dat dan toch in de spaghetti saus of zoiets. Rolleyes

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-06-2022, 10:35 AM
Bericht: #4
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
Ultreia Saint Jacques 2018

Na de geweldige Mencia van Envinate had ik zin in meer Mencia. Daarom ging gisteren deze Ultreia Saint Jacques open, een wijn die enorm bejubeld wordt voor zijn prijs/kwaliteit. Ik heb dit inderdaad aan iets minder dan 12€ kunnen kopen. Nu nog de kwaliteit natuurlijk.

Eerste dat opvalt is die kruidigheid die we ook in de Envinate 2019 hadden. Geen garrigue, maar eerder laurier. Dan wat rijpe aardbei, maar vooral bosbes en zelfs een toetsje cassis. In de mond redelijk luchtig en lichtvoetig. Niet slecht maar geen direct wow-gevoel. Andere prijsklasse natuurlijk ook.

Gisteren was het wel heet, en de wijn moest natuurlijk gekoeld worden. Niet zo gemakkelijk dan ook om de wijn helemaal correct in te schatten. Ik heb nog een glaasje overgehouden voor vandaag om nog eens opnieuw te proeven.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-12-2022, 11:50 PM
Bericht: #5
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
La Vizcaina La Vitoriana 2018.

Eerste minuut enorm florale en kruidige neus, maar direct daarna ingetogener. Alsof de wijn zich schaamde om zich aan de buitenwereld te laten zien. Nergens voor nodig. Langzaam komt het terug, wat aardser en bossiger, dat wel, gevolgd door wat meer kaneel en kruidnagel. In de mond lekker energiek, zachte tannines en toch aanwezig. Ook hier hebben de smaken de tijd nodig: kersen, groene kruiden, specerijen, paddestoelen, rijp donker fruit e een finish met een bittertje.

Laatste slok begon pas echt naar meer te smaken, maar toen was het glas leeg. Kan nog wel wat jaartjes op de teller hebben.[/b]
09-12-2022, 03:41 PM
Bericht: #6
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
(08-12-2022 11:50 PM)UC schreef:  La Vizcaina La Vitoriana 2018.

Eerste minuut enorm florale en kruidige neus, maar direct daarna ingetogener. Alsof de wijn zich schaamde om zich aan de buitenwereld te laten zien. Nergens voor nodig. Langzaam komt het terug, wat aardser en bossiger, dat wel, gevolgd door wat meer kaneel en kruidnagel. In de mond lekker energiek, zachte tannines en toch aanwezig. Ook hier hebben de smaken de tijd nodig: kersen, groene kruiden, specerijen, paddestoelen, rijp donker fruit e een finish met een bittertje.

Laatste slok begon pas echt naar meer te smaken, maar toen was het glas leeg. Kan nog wel wat jaartjes op de teller hebben.[/b]

Leuk om te lezen. Heb zelf deze niet op, wel de 2020 liggen.
Tot op heden nog geen slecht spul van Raul Pérez gedronken, of het nu uit de La Vizcaina, Ultreia of Castro Ventosa serie was.

Inmiddels wel vele mencia gedronken, maar ik ben er nog steeds niet volledig uit wanneer je ze het beste kan drinken.
09-12-2022, 07:10 PM
Bericht: #7
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
Onlangs op restaurant in Spanje enkele keren El Rapolao 2019 van Raul Perez gedronken en vond die zeer mooi en zeker op dronk. Wat het nog leuker maakt is dat je die ginder drinkt voor 26 euro.
10-12-2022, 11:59 AM
Bericht: #8
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
(09-12-2022 03:41 PM)Vmk schreef:  
(08-12-2022 11:50 PM)UC schreef:  La Vizcaina La Vitoriana 2018.

Eerste minuut enorm florale en kruidige neus, maar direct daarna ingetogener. Alsof de wijn zich schaamde om zich aan de buitenwereld te laten zien. Nergens voor nodig. Langzaam komt het terug, wat aardser en bossiger, dat wel, gevolgd door wat meer kaneel en kruidnagel. In de mond lekker energiek, zachte tannines en toch aanwezig. Ook hier hebben de smaken de tijd nodig: kersen, groene kruiden, specerijen, paddestoelen, rijp donker fruit e een finish met een bittertje.

Laatste slok begon pas echt naar meer te smaken, maar toen was het glas leeg. Kan nog wel wat jaartjes op de teller hebben.[/b]

Leuk om te lezen. Heb zelf deze niet op, wel de 2020 liggen.
Tot op heden nog geen slecht spul van Raul Pérez gedronken, of het nu uit de La Vizcaina, Ultreia of Castro Ventosa serie was.

Inmiddels wel vele mencia gedronken, maar ik ben er nog steeds niet volledig uit wanneer je ze het beste kan drinken.

Raul Perez lijkt inderdaad te weten wat hij doet. Wel bizar als je kijkt hoeveel verschillende projecten hij heeft in verschillende gebieden.

Qua mencia, ik drink ze meestal vanaf 3 tot 10 jaar (als ze dat uithouden). Ik vind ze niet perse beter als ze veel ouder worden, maar laten wel weer andere kanten van de wijn zien.
12-03-2023, 06:00 PM
Bericht: #9
RE: Raul Pérez - Rías Baixas
Ultreia 2020, Bierzo
100% Godello

Gedronken over drie dagen, weinig evolutie merkbaar.

Uitnodigende goudgele kleur. Fruitige neus met pompelmoes, citroenzeste, rijpe appel en wat peer. Daarnaast ook een minerale toets.
In de mond vrij vol en licht filmend, maar ook een stevige aciditeit die balans brengt. Vooral de citrus zet zich door in de mond.
Klein bittertje in de afdronk die middellang is.

Eigenlijk een meer dan behoorlijke wijn met veel elementen die me bevallen, maar toch kwam niet alles samen voor mij.
Aan de betaalde prijs, €22 (La Buena Vida), verwachtte ik eigenlijk iets meer.


Ga naar locatie: