Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Château Castigno in Assignan
19-10-2019, 05:28 PM
Bericht: #1
Château Castigno in Assignan
Ik organiseer in mei van volgend jaar een wijnreis naar de Languedoc en ik heb in mijn programma nog een plaatsje voor een wijnbezoek in de buurt van Saint-Chinian. Is er al iemand op bezoek geweest bij Château Castigno in Assignan, eigendom van de Belg Marc Verstraete?
Ziet er groot en veelomvattend uit (ook hotel en verschillende restaurants), maar ook wel architecturaal de moeite.
Iemand een mening?
19-10-2019, 06:28 PM
Bericht: #2
RE: Château Castigno in Assignan
Dit is een heel commercieel domein en hoewel hun infrastructuur idd top is, vind ik hun wijnen meestal ondermaatse prijs-kwaliteit bieden. Thierry Navarre of Borie la Vitarele gaan u een veel beter beeld schetsen van de typiciteit van Saint-Chinian. Ik ga jaarlijks minimaal 1 keer ter plekke, intussen heb ik er denk ik de meeste domeinen wel al eens bezocht.
21-10-2019, 11:17 AM
Bericht: #3
RE: Château Castigno in Assignan
(19-10-2019 06:28 PM)Franzo schreef:  Dit is een heel commercieel domein en hoewel hun infrastructuur idd top is, vind ik hun wijnen meestal ondermaatse prijs-kwaliteit bieden. Thierry Navarre of Borie la Vitarele gaan u een veel beter beeld schetsen van de typiciteit van Saint-Chinian. Ik ga jaarlijks minimaal 1 keer ter plekke, intussen heb ik er denk ik de meeste domeinen wel al eens bezocht.

Dat is wat men noemt een duidelijk antwoord.
Conclusie is gemaakt, bedankt!
21-10-2019, 12:35 PM
Bericht: #4
RE: Château Castigno in Assignan
Graag gedaan. Er zijn daar in Saint-Chinian nog heel wat domeinen waar men op een kwartier rond is wat betreft 'rondleiding op het domein' (lees: ze beschikken niet over de meest uitgebreide apparatuur). Dan maakt een hartelijke ontvangst en het proeven van het volledige gamma veel goed. Bij Borie la Vitarele is het een combinatie van de ligging (heel afgelegen, laatste paar kilometer op onverharde wegen), de ontvangst en toch nog een interessante rondleiding, dewelke het voor mij een aanrader maakt. Ik ben er wel niet meer geweest sinds het overlijden van Jean-Francois in 2014, de weduwe houdt nu de boel draaiende. Thierry Navarre ligt in Roquebrun, een fantastisch dorpje aan de Orb. Veel kleiner, maar eveneens een hartelijke ontvangst en redelijk veel verschillende cuvées om te proeven.
21-10-2019, 04:34 PM
Bericht: #5
RE: Château Castigno in Assignan
Ken je Guy Moulinier?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
21-10-2019, 08:03 PM
Bericht: #6
RE: Château Castigno in Assignan
(21-10-2019 04:34 PM)wvd schreef:  Ken je Guy Moulinier?

Ik niet, neen.
21-10-2019, 09:35 PM
Bericht: #7
RE: Château Castigno in Assignan
Ik ken wel Domaine Moulinier, ligt wat zuidelijker, dichtbij het dorpje Saint Chinian zelf. De eigenaars baten ook een mooi wijnwinkeltje uit in datzelfde dorp, Espace du Vin. In een ver verleden het domein bezocht, maar omdat ik wel eens iets durf te kopen in hun winkel, kreeg ik al meermaals hun wijn voorgeschoteld om te proeven. Een nogal ernstige benadering van syrah, vaak deden hun wijnen me aan noordelijke rhone denken. Nogal prijzig wel.


Ga naar locatie: