Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Jean-Pascal - Puligny
26-01-2020, 04:57 PM
Bericht: #1
Domaine Jean-Pascal - Puligny
http://www.bourgogne-pascal.com/

Puligny-Montrachet 2017

Een geweldige ontdekking. Het is een zeer aangename wijn.
De neus is fris op citrus en enkele tonen van pepermunt.
De mond is elegant en evenwichtig. De materie wordt gekruist door een mooie zuurgraad met citroensmaken op een achtergrond van varen die een gevoel van spanning en lengte geeft.
Dat is een goede "Villages".

Van harte.
Thierry Debaisieux
26-01-2020, 07:00 PM
Bericht: #2
RE: Domaine Jean-Pascal - Puligny
Dit domein is al een paar jaar de favoriet van de vader van een goede vriend van me. Gaat steeds op zoek naar wijnen id bourgogne die nog ietwat betaalbaar zijn en laat dan samen met een paar vrienden af en toe een pallet afkomen. Hier voor lieten ze steeds wijnen van Bohrmann afkomen maar begon ook wat te duur te worden. Al vrij veel van de witte wijnen van Pascal gedronken. Idd mooi. Zelfs de generieke bourgogne is heel lekker. De citrustoetsen zijn ook iets wat me altijd opvalt bij z’n witte wijnen. Vrij hoog in zuren en redelijk strak. Redelijk wat hout ook altijd.
28-01-2020, 04:36 PM
Bericht: #3
RE: Domaine Jean-Pascal - Puligny
(26-01-2020 07:00 PM)claret schreef:  Dit domein is al een paar jaar de favoriet van de vader van een goede vriend van me. Gaat steeds op zoek naar wijnen id bourgogne die nog ietwat betaalbaar zijn en laat dan samen met een paar vrienden af en toe een pallet afkomen. Hier voor lieten ze steeds wijnen van Bohrmann afkomen maar begon ook wat te duur te worden. Al vrij veel van de witte wijnen van Pascal gedronken. Idd mooi. Zelfs de generieke bourgogne is heel lekker. De citrustoetsen zijn ook iets wat me altijd opvalt bij z’n witte wijnen. Vrij hoog in zuren en redelijk strak. Redelijk wat hout ook altijd.

Jean Pascal! Daar hebben we redelijk wat Puligny's uit de jaren 80 van gehad. Voor een of andere reden helemaal uit het oog verloren. Zijn Puligny Villages was toen een zeer mooie wijn na een jaar of 10.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-12-2020, 08:10 PM
Bericht: #4
RE: Domaine Jean-Pascal - Puligny
Toevallig proefflessen gekocht en op laten sturen van dit adres. Ik ben benieuwd, lijkt inderdaad P / K interessant.

Als ik er aan toe ben gekomen om ze te proeven zal ik wat laten horen.


Bijlagen Afbeeldingen
   

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
10-01-2021, 12:43 PM
Bericht: #5
RE: Domaine Jean-Pascal - Puligny
Gister deze wijnen geproefd.

Korte samenvatting, goede wijn. Zeer droog en vrij veel zuren. De stijl spreekt mij aan.

1) Bourgogne Chardonnay 2019

Zeer licht helder van kleur. Een mooie neus, met veel citrus en het gebruik van hout ruik je ook. Vrij expressief. Een mooi bourgogne neusje. De smaak heeft hetzelfde profiel, citrus fruit, frisse zuren en de houttoon. Wat astringent. Een zeer jonge wijn maar zeker al smakelijk en goed gemaakt. Mooie afdronk ook. Dit is al echt wijn. Hiernaast hadden we de Bourgogne Chardonnay 2018 staan van mijn adres uit Meursault (domaine Bernard Millot) en kwalitatief deden ze weinig voor elkaar onder. De verschillen zijn meteen de verschillen tussen de dorpen zoals ik ze ken. De een wat frisser/mineraliger, de ander een tandje voller/vettiger. Beide wel beendroog en goed in de zuren en jong genoeg. Millot een klein stapje beter, maar is ook iets duurder.

2) Auxey Duresses 2018

Neus wat gesloten, maar ging ook weer de frisse kant op met wat houtgebruikt. Strakke smaak, droog en zuren. Geen sporen van een warm jaar. De zuren waren voor mij iets te hard wat zorgde voor een lichte onbalans. Het kan de gesloten fase zijn geweest, maar dit bleek de minste wijn van de serie voor ons. Helaas, deze village heb ik nog niet in het assortiment. Ik had er een Santenay 2018 naast staan omdat deze ongeveer in dezelfde prijscategorie valt, zelfde jaargang en voor mij altijd een goede peiler is. Ik werk al jaren mee en hij valt goed in de smaak bij mijn afnemers. Deze kwam er ook erg mooi uit. Completer en schitterende balans. 2 euro goedkoper inkoop, helaas voor de Auxey Duresses.

3) Meursault 2018

We schalen op. Meursault 2018, wederom de frisse neus. Een botertoetsje, toast en wederom citrus. Mooie neus. De smaak is duidelijk voller dan de vorige wijnen, en dat moet ook. Een mondvol dus, van wit en geel fruit, mineralen, aangename zuren en wederom beendroog. Een strakke lange afdronk met bitters, een jonge wijn uiteraard maar erg goed en een mooie stijl. Meursault 2018 van Domaine Bernard Millot er naast gezet. Net als bij de eerste wijnen is deze iets voller, vettiger maar ook mooi droog en goede zuren. Ook hier een licht prijsverschil, Pascal is ietsje goedkoper. PK goedgekeurd, mooie wijnen.

4) Chassagne Montrachet 2018

Een neus van vuursteen, alsof je 2 stukken tegen elkaar geketst hebt, en dan die rook die vrij komt. Bijzonder, nog nooit zo erg geroken in een wijn. Rokerig, mineralig. Bijzonder maar wel heel lekker. Na walsen komt de citrus ook weer tevoorschijn. De smaak is weer in stijl van de rest, beendroog, fris, mineralen en een mooie lange afdronk. Zeer complete wijn. Iets ranker, dan de Meursault, maar niet minder smaakvol.

5) Puligny Montrachet 2018

De neus viel een beetje tegen, wat gesloten. Opende later wel iets meer maar had het zwaar naast de Chassagne die er gewoon mooi uit kwam. Verder gewoon een mooi glas in lijn van de rest, viel er zeker niet tussen uit.

6) Puligny Montrachet 1er Cru 2018 - Hameau de Blagny

Deze cru ligt hoog op de berg tegen Meursault aan. Deze wijn deed zijn hogere classificatie eer aan. Hadden we al aardig wat volle wijnen gehad, deze denderde overal nog even overheen maar wel op een subtiele manier. De neus is vol met steensoorten. Krijt, kiezel, mineralen, restanten van schelpdieren. Dat soort dingen. Een mooi gerookt toetsje komt er af en toe tussendoor die laat weten dat er hout gebruikt is. Ook wat fris citrus fruit. De smaak is ook echt mooi krachtig maar verfijnd zoals alleen Puligny en Chassagne dat kunnen hebben, vind ik. De papillen zijn wat vermoeid maar dit is wel genieten. De mineralen, zelfs een zilte tint. De zuren, zo aanwezig maar zo fijn. Het houtgebruik wat er is maar ook niet prominent. Hier is veel te ontdekken maar de balans is al erg goed. Zeer goede wijn. Hele lange afdronk en de mond trekt nog wat droog. Jonge wijn, natuurlijk. Het is hem vergeven.

Daarna nog een konijnenboutje uit de oven er bij, die heerlijk ging met de Meursault wijnen.

Mooie proeverij. Ik ben positief over dit adres. Ik hou wel van de zeer droge stijl met voldoende zuren, die duidelijk terugkwamen in alle wijnen. De meeste wijnen uit 2018 en toch zo fris, dat is een goed teken vind ik. Alle wijnen ook zeer licht van kleur. Mooi houtgebruik wat in geen enkele wijn te overheersend is. De Auxey Duresses zou ik nog eens een andere fles of jaar van willen proberen, deze wijn kwam nu niet goed uit de verf. 'Net niet' zeg maar. Dat is jammer want de stap van normale Bourgogne Chardonnay naar de Meursault en Montrachets is groot in prijs en deze zat er mooi tussenin.

Zijn er betere adressen? Dat zeker, maar ook veel mindere. Vergeleken met veel adressen zijn de prijzen vriendelijk en dan zijn de wijnen zeker prijswaardig. Ik ga zeker langs.

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen


Ga naar locatie: