Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fontaine Gagnard
21-03-2020, 04:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-03-2020 om 09:37 PM door Vinoco.)
Bericht: #1
Fontaine Gagnard
avondje restaurant met 4 vrienden. iedereen brengt 1 wit en 1 rood blind in en het feest kan beginnen.

Domaine Fontaine Gagnard La Romanee 1er Cru 2014. Met veel geweld in een karaf gesmeten en na een half uur in de Zalto's. Nondeju wat een neus! Smoking Gun all the way. Het is dat ie uit mijn kelder kwam anders zou ik zweren bij Coche Dury, Roulot of Boisson Vadot. Een intelectuele wijn die je bij de strot grijpt. Het werd stil aan tafel. Genieten optima forma. Zo mooi kan gegist druivensap zijn...Fruit en zuren in perfecte harmonie en een geweldig lange afdronk. 2014 is (zoals 2017) wel heel erg groot in bourgogne blanc. Ik heb eigenlijk maar 1 zorg.....mooier dan nu gaat ie nooit meer worden. Witte bourgogne is tegenwoordig voor "early drinking" ook in grote jaren. 99/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
21-03-2020, 06:39 PM
Bericht: #2
RE: Fotaine Gagnard
Vinoco als jij nu op dit moment nog op restaurant gaat, dan ben je een onverantwoorde stomme Kl...T
21-03-2020, 07:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-03-2020 om 07:10 PM door Vinoco.)
Bericht: #3
RE: Fotaine Gagnard
(21-03-2020 06:39 PM)orion schreef:  Vinoco als jij nu op dit moment nog op restaurant gaat, dan ben je een onverantwoorde stomme Kl...T

Gelukkig ben ik niet zo´n stomme kl.ot om iemand, zonder het van te voren te verifieren, te veroordelen. Dan zou ik naast stom nog dom zijn ook.
fijn weekend

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
21-03-2020, 07:58 PM
Bericht: #4
RE: Fotaine Gagnard
Ik schreef duidelijk “als je op DIT moment op restaurant gaat”. Of heb je het over een restaurantbezoek van maanden geleden ? Pipo’s die nu op dit moment alle regels/maatregelen die artsen, professoren en regeringen opleggen, aan hun laars lappen,kan ik niet anders benoemen als onverantwoord, egoïstisch , stom en dom.
Goeie avond
21-03-2020, 08:59 PM
Bericht: #5
RE: Fotaine Gagnard
Inderdaad maar ik dacht dat alle restos nu wel toe waren dus het zal wel van even terug zijn.

Het is trouwens FontaiNe Gagnard. Kan je de typo aanpassen aub? Anders rateren we m in de zoekfunctie.

Ze zouden blijkbaar problemen hebben (gehad?) met premox. Iets wat ze trouwens zelf erkennen en de laatste jaren serieus op hebben gewerkt.
22-03-2020, 12:57 PM
Bericht: #6
RE: Fontaine Gagnard
En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin)
22-03-2020, 01:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2020 om 04:29 PM door Vinoco.)
Bericht: #7
RE: Fontaine Gagnard
(22-03-2020 12:57 PM)wvd schreef:  En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

Aan welke leeftijd denk jij als je het hebt over perfect rijpende witte bourgogne? En dan bedoel ik wanneer de bedoelde wijn op zijn hoogtepunt is. Ben erg benieuwd.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
22-03-2020, 02:03 PM
Bericht: #8
RE: Fontaine Gagnard
(22-03-2020 01:36 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 12:57 PM)wvd schreef:  En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

Aan welke leeftijd denk jij als je het hebt over perfect rijpende witte bourgqogne? En dan bedoel ik wanneer de bedoelde wijn op zijn hoogtepunt is. Ben erg benieuwd.

Ik drink toch zeer mooie nog frisse wijnen van jaren als 2010 en 2011 en dat zijn dan wijnen uit bescheidener AOP's als Marsannay of Pouilly-Fuissé! En ik proefde een paar jaar terug een absoluut superbe Fourchaume 1989! Wijnen die op jonge leeftijd al erg open en rond zijn, daar heb je zeker een punt, maar ik lees toch ook in je tn dat je die 2014 vrij agressief hebt gedecanteerd en ik kan me voorstellen dat dat echt wel nodig was.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
22-03-2020, 03:11 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2020 om 03:12 PM door Vinoco.)
Bericht: #9
RE: Fontaine Gagnard
(22-03-2020 02:03 PM)wvd schreef:  
(22-03-2020 01:36 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 12:57 PM)wvd schreef:  En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

Aan welke leeftijd denk jij als je het hebt over perfect rijpende witte bourgqogne? En dan bedoel ik wanneer de bedoelde wijn op zijn hoogtepunt is. Ben erg benieuwd.

Ik drink toch zeer mooie nog frisse wijnen van jaren als 2010 en 2011 en dat zijn dan wijnen uit bescheidener AOP's als Marsannay of Pouilly-Fuissé! En ik proefde een paar jaar terug een absoluut superbe Fourchaume 1989! Wijnen die op jonge leeftijd al erg open en rond zijn, daar heb je zeker een punt, maar ik lees toch ook in je tn dat je die 2014 vrij agressief hebt gedecanteerd en ik kan me voorstellen dat dat echt wel nodig was.

Dan praten we enorm langs elkaar heen wat ik al vermoedde. 2010 en 2011 is voor mij geen rijpe bourgogne maar een jonge bourgogne. en 1989 is van voor de premox ellende en dus nog oude stempel bourgogne die nog wel kon rijpen.

Voordat de ellende in 1996 begon met premox konden grote witte bourgognes uit grote jaren probleemloos 30 tot 50 jaar rijpen. De Leflaives van 1992 en 1993 zijn vandaag de dag nog steeds zeer jong en nog niet op hun hoogtepunt. We dronken vorig jaar een Corton Charlemagne uit 59 en 69 blind naast elkaar waarbij iedereen aan tafel (16 man) dacht wijnen van 10 tot 15 jaar oud in het glas te hebben en vroegen we ons af of deze grootse wijnen nu pas echt op hun hoogtepunt zaten of dat deze nog moest komen (en ik ben geen fan van tertiaire aromas in mijn glas). Een Leroy Meursault Charmes uit 69 (zie foto) van afgelopen september leek 10 jaar oud en was perfectie in het glas. Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden.
Deze wijnen waren in hun jeugd totaal niet drinkbaar.
Witte bourgognes van na de premox periode, laten we zeggen vanaf 2008, zijn gemaakt om in hun 1e 10 jaar te drinken waarbij ze vaak in de 1e 5 jaar ergens op hun top zijn en daarna al wat naar beneden gaan. De grote jongens houden dat misschien een jaar of 8 tot 10 vast maar dat vind ik dus nog steeds betrekkelijk jong.



Vandaar mijn uitspraak: witte bourgognes van nu zijn gemaakt voor early drinking


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
23-03-2020, 12:03 PM
Bericht: #10
RE: Fontaine Gagnard
(22-03-2020 03:11 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 02:03 PM)wvd schreef:  
(22-03-2020 01:36 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 12:57 PM)wvd schreef:  En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

Aan welke leeftijd denk jij als je het hebt over perfect rijpende witte bourgqogne? En dan bedoel ik wanneer de bedoelde wijn op zijn hoogtepunt is. Ben erg benieuwd.

Ik drink toch zeer mooie nog frisse wijnen van jaren als 2010 en 2011 en dat zijn dan wijnen uit bescheidener AOP's als Marsannay of Pouilly-Fuissé! En ik proefde een paar jaar terug een absoluut superbe Fourchaume 1989! Wijnen die op jonge leeftijd al erg open en rond zijn, daar heb je zeker een punt, maar ik lees toch ook in je tn dat je die 2014 vrij agressief hebt gedecanteerd en ik kan me voorstellen dat dat echt wel nodig was.

Dan praten we enorm langs elkaar heen wat ik al vermoedde. 2010 en 2011 is voor mij geen rijpe bourgogne maar een jonge bourgogne. en 1989 is van voor de premox ellende en dus nog oude stempel bourgogne die nog wel kon rijpen.

Voordat de ellende in 1996 begon met premox konden grote witte bourgognes uit grote jaren probleemloos 30 tot 50 jaar rijpen. De Leflaives van 1992 en 1993 zijn vandaag de dag nog steeds zeer jong en nog niet op hun hoogtepunt. We dronken vorig jaar een Corton Charlemagne uit 59 en 69 blind naast elkaar waarbij iedereen aan tafel (16 man) dacht wijnen van 10 tot 15 jaar oud in het glas te hebben en vroegen we ons af of deze grootse wijnen nu pas echt op hun hoogtepunt zaten of dat deze nog moest komen (en ik ben geen fan van tertiaire aromas in mijn glas). Een Leroy Meursault Charmes uit 69 (zie foto) van afgelopen september leek 10 jaar oud en was perfectie in het glas. Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden.
Deze wijnen waren in hun jeugd totaal niet drinkbaar.
Witte bourgognes van na de premox periode, laten we zeggen vanaf 2008, zijn gemaakt om in hun 1e 10 jaar te drinken waarbij ze vaak in de 1e 5 jaar ergens op hun top zijn en daarna al wat naar beneden gaan. De grote jongens houden dat misschien een jaar of 8 tot 10 vast maar dat vind ik dus nog steeds betrekkelijk jong.



Vandaar mijn uitspraak: witte bourgognes van nu zijn gemaakt voor early drinking

Daar heb je dan wel een punt. Maar dat was ook het Parker tijdperk waar vele wijnboeren trachtten de vette Napa stijl te benaderen door later te plukken, veel batonnage, maar nieuwe eik enzovoort. Ik zie daar nu bij velen wel een serieuze kentering, maar of dat voldoende zal zijn om in deze warmere jaren terug naar die "oude" klassieke stijl te gaan is maar zeer de vraag, zeker gezien de wijnliefhebber van vandaag zijn wijn ook jonger wil drinken. Het was bvb ook al onbestaand dat je een Barolo kon drinken na 10 jaar en nu zijn die na een jaar of 7 al zeer toegankelijk. Misschien gaan ze toch wel even lang mee, ik zal het niet meer meemaken.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
23-03-2020, 01:44 PM
Bericht: #11
RE: Fontaine Gagnard
(23-03-2020 12:03 PM)wvd schreef:  
(22-03-2020 03:11 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 02:03 PM)wvd schreef:  
(22-03-2020 01:36 PM)Vinoco schreef:  
(22-03-2020 12:57 PM)wvd schreef:  En ik kan de leden gerust stellen: er wordt nog steeds perfect rijpende witte Bourgogne gemaakt. Wink

Aan welke leeftijd denk jij als je het hebt over perfect rijpende witte bourgqogne? En dan bedoel ik wanneer de bedoelde wijn op zijn hoogtepunt is. Ben erg benieuwd.

Ik drink toch zeer mooie nog frisse wijnen van jaren als 2010 en 2011 en dat zijn dan wijnen uit bescheidener AOP's als Marsannay of Pouilly-Fuissé! En ik proefde een paar jaar terug een absoluut superbe Fourchaume 1989! Wijnen die op jonge leeftijd al erg open en rond zijn, daar heb je zeker een punt, maar ik lees toch ook in je tn dat je die 2014 vrij agressief hebt gedecanteerd en ik kan me voorstellen dat dat echt wel nodig was.

Dan praten we enorm langs elkaar heen wat ik al vermoedde. 2010 en 2011 is voor mij geen rijpe bourgogne maar een jonge bourgogne. en 1989 is van voor de premox ellende en dus nog oude stempel bourgogne die nog wel kon rijpen.

Voordat de ellende in 1996 begon met premox konden grote witte bourgognes uit grote jaren probleemloos 30 tot 50 jaar rijpen. De Leflaives van 1992 en 1993 zijn vandaag de dag nog steeds zeer jong en nog niet op hun hoogtepunt. We dronken vorig jaar een Corton Charlemagne uit 59 en 69 blind naast elkaar waarbij iedereen aan tafel (16 man) dacht wijnen van 10 tot 15 jaar oud in het glas te hebben en vroegen we ons af of deze grootse wijnen nu pas echt op hun hoogtepunt zaten of dat deze nog moest komen (en ik ben geen fan van tertiaire aromas in mijn glas). Een Leroy Meursault Charmes uit 69 (zie foto) van afgelopen september leek 10 jaar oud en was perfectie in het glas. Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden.
Deze wijnen waren in hun jeugd totaal niet drinkbaar.
Witte bourgognes van na de premox periode, laten we zeggen vanaf 2008, zijn gemaakt om in hun 1e 10 jaar te drinken waarbij ze vaak in de 1e 5 jaar ergens op hun top zijn en daarna al wat naar beneden gaan. De grote jongens houden dat misschien een jaar of 8 tot 10 vast maar dat vind ik dus nog steeds betrekkelijk jong.



Vandaar mijn uitspraak: witte bourgognes van nu zijn gemaakt voor early drinking

Daar heb je dan wel een punt. Maar dat was ook het Parker tijdperk waar vele wijnboeren trachtten de vette Napa stijl te benaderen door later te plukken, veel batonnage, maar nieuwe eik enzovoort. Ik zie daar nu bij velen wel een serieuze kentering, maar of dat voldoende zal zijn om in deze warmere jaren terug naar die "oude" klassieke stijl te gaan is maar zeer de vraag, zeker gezien de wijnliefhebber van vandaag zijn wijn ook jonger wil drinken. Het was bvb ook al onbestaand dat je een Barolo kon drinken na 10 jaar en nu zijn die na een jaar of 7 al zeer toegankelijk. Misschien gaan ze toch wel even lang mee, ik zal het niet meer meemaken.

Daar heb je helemaal gelijk in. Parker is nooit "thuis" geweest in Bourgogne en te veel wijnboeren zijn aan hun wijn gaan sleutelen in de zoektocht naar hogere scores.
Barolo's kan ik niet over meepraten Smile

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: