Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miani
19-04-2020, 02:33 PM
Bericht: #1
Miani
Miani Merlot 1996: Zeer aardse neus verweven met ietwat zoete kersen. Truffel. Jodium, paddestoelen, zadelleer. Brrrr krijg er kippenvel van. Prachtige wijn! Wat een eer om dit te mogen drinken. Alles wat Miani maakt is voor mij magie maar deze gerijpte Merlot is om in te lijsten. 97/100


Bijlagen Afbeeldingen
   

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
19-04-2020, 02:47 PM
Bericht: #2
RE: Miani
Prachtige TN John. Toen ik deze wijn op de app gisteren voorbij zag komen triggerde mij dit om het keldermanagement draadje te openen.

Ik ken deze wijn persoonlijk niet en op basis hiervan zou ik terugvallen op cellartracker of parker. Wellicht had ik obv deze recensies deze wijn al eerder open getrokken. Jij hebt gewacht....... you hit the spot.

Als je een kelder van pak hem beet 50k flessen hebt, hoe zorg je er voor dat er niets over de kop gaat. Verkoop je je stock op enig moment als het uit de pas dreigt te raken?

Just curious.
19-04-2020, 02:59 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2020 om 11:23 AM door Vinoco.)
Bericht: #3
RE: Miani
(19-04-2020 02:47 PM)WilD schreef:  Prachtige TN John. Toen ik deze wijn op de app gisteren voorbij zag komen triggerde mij dit om het keldermanagement draadje te openen.

Ik ken deze wijn persoonlijk niet en op basis hiervan zou ik terugvallen op cellartracker of parker. Wellicht had ik obv deze recensies deze wijn al eerder open getrokken. Jij hebt gewacht....... you hit the spot.

Als je een kelder van pak hem beet 50k flessen hebt, hoe zorg je er voor dat er niets over de kop gaat. Verkoop je je stock op enig moment als het uit de pas dreigt te raken?

Just curious.

Ik denk mijn kelder op dit moment zo te hebben opgebouwd dat 70% van de wijnen nog minimaal 20 jaar kunnen rijpen. 15% nog minimaal 10 jaar en 15% kan tussen nu en 7 jaar gedronken worden.
Wijnen verkopen uit mijn kelder vind ik lastig want het zijn allemaal kindjes van me. Uiteraard ontkom ik er af en toe niet aan omdat er nu eenmaal te veel ligt om bij te kunnen houden met drinken.
Verder heb ik geen systeem waar mee ik de inhoud van mijn kelder beheer. Dat systeem zit in mijn hoofd.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
20-04-2020, 11:15 AM
Bericht: #4
RE: Miani
(19-04-2020 02:33 PM)Vinoco schreef:  Miani Merlot 1996: Zeer aardse neus verweven met ietwat zoete kersen. Truffel. Jodium, paddestoelen, zadelleer. Brrrr krijg er kippenvel van. Prachtige wijn! Wat een eer om dit te mogen drinken. Alles wat Miani maakt is voor mij magie maar deze gerijpte Merlot is om in te lijsten. 97/100

Dat je daar zo lang bent kunnen afblijven is inderdaad prijzenswaardig. Ook bijzonder, misschien nét iets minder, vind ik de wijnen van Meroi. Paolo Meroi en Enzo Pontoni zijn trouwens dikke vrienden.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-04-2020, 11:29 AM
Bericht: #5
RE: Miani
(20-04-2020 11:15 AM)wvd schreef:  
(19-04-2020 02:33 PM)Vinoco schreef:  Miani Merlot 1996: Zeer aardse neus verweven met ietwat zoete kersen. Truffel. Jodium, paddestoelen, zadelleer. Brrrr krijg er kippenvel van. Prachtige wijn! Wat een eer om dit te mogen drinken. Alles wat Miani maakt is voor mij magie maar deze gerijpte Merlot is om in te lijsten. 97/100

Dat je daar zo lang bent kunnen afblijven is inderdaad prijzenswaardig. Ook bijzonder, misschien nét iets minder, vind ik de wijnen van Meroi. Paolo Meroi en Enzo Pontoni zijn trouwens dikke vrienden.

De wijnen van Paolo Meroi zeggen me niets. Dezelfde stijl? ik heb nog nooit iets Italiaans in mijn glas gehad wat in de buurt komt van Miani, zowel qua stijl als qua niveau.

Eerlijk is eerlijk, ik heb deze 1996 pas 5 maanden in mijn bezit. Er zaten 11 flessen (5 x 95 en 6 x 96) in een zeer vochtige koude kelder die ik opkocht. Bijna alle etiketten naar de kl..e maar vullingen high level. Het voordeel van een ruime hoeveelheid flessen in je kelder is dat je simpelweg niet toekomt aan veel wijnen en dus automatisch wijnen na enige rijping drinkt. Totdat ik 1,5 jaar geleden handelaar werd heb ik ook altijd geroepen: "de beste raad is voorraad"......voor een handelaar is dat juist desastreus Smile

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
20-04-2020, 12:30 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2020 om 12:31 PM door wvd.)
Bericht: #6
RE: Miani
(20-04-2020 11:29 AM)Vinoco schreef:  
(20-04-2020 11:15 AM)wvd schreef:  
(19-04-2020 02:33 PM)Vinoco schreef:  Miani Merlot 1996: Zeer aardse neus verweven met ietwat zoete kersen. Truffel. Jodium, paddestoelen, zadelleer. Brrrr krijg er kippenvel van. Prachtige wijn! Wat een eer om dit te mogen drinken. Alles wat Miani maakt is voor mij magie maar deze gerijpte Merlot is om in te lijsten. 97/100

Dat je daar zo lang bent kunnen afblijven is inderdaad prijzenswaardig. Ook bijzonder, misschien nét iets minder, vind ik de wijnen van Meroi. Paolo Meroi en Enzo Pontoni zijn trouwens dikke vrienden.

De wijnen van Paolo Meroi zeggen me niets. Dezelfde stijl? ik heb nog nooit iets Italiaans in mijn glas gehad wat in de buurt komt van Miani, zowel qua stijl als qua niveau.

Eerlijk is eerlijk, ik heb deze 1996 pas 5 maanden in mijn bezit. Er zaten 11 flessen (5 x 95 en 6 x 96) in een zeer vochtige koude kelder die ik opkocht. Bijna alle etiketten naar de kl..e maar vullingen high level. Het voordeel van een ruime hoeveelheid flessen in je kelder is dat je simpelweg niet toekomt aan veel wijnen en dus automatisch wijnen na enige rijping drinkt. Totdat ik 1,5 jaar geleden handelaar werd heb ik ook altijd geroepen: "de beste raad is voorraad"......voor een handelaar is dat juist desastreus Smile

Dat Miani top is zal ik zeker niet ontkennen, maar Meroi's Merlot Dominin komt al redelijk in de buurt hoor, ook qua prijs helaas... Sad En net als bij Miani is geduld hier een schone zaak.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: