Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terlato Chapoutier
18-11-2010, 08:25 PM
Bericht: #1
Terlato Chapoutier
Blind gedronken bij Vincent en als bijzonder knappe noordelijke Rhone bestempeld:
Terlato Chapoutier Shiraz Viognier : Zelfde druiven dus (de witte viognier is ook in cote rotie toegelaten voor 15%) en voor mij zowat dezelfde klasse watte
Totaal niet wereldwijnachtig, eerder koel van karakter, met de typische pepertoetsen (eerder dan cassis). 91/100


Mijn zes flesjes zijn besteld. Cool

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-11-2010, 10:04 PM
Bericht: #2
RE: Terlato Chapoutier
Ha!
Heb ik ook liggen applaus
18-11-2010, 10:23 PM
Bericht: #3
RE: Terlato Chapoutier
Blind gekocht?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-11-2010, 10:27 PM
Bericht: #4
RE: Terlato Chapoutier
Jot.
Ik dacht: Chapoutier? Nog geen slechte ervaringen mee, dus proberen.
19-11-2010, 08:56 PM
Bericht: #5
RE: Terlato Chapoutier
Een paar jaar geleden een flesje van gekocht (weet jaar niet weer); was wel lekker maar niet wow (herinner me wel zijn zeer karakteristieke aromas). Misschien toch nog maar eens proberen...
09-12-2010, 09:09 PM
Bericht: #6
RE: Terlato Chapoutier
Vandaag ook twee fleskes afgehaald bij Colruyt en direkt opengetrokken. Na drie uur in caraf vooral veel zwart fruit en ceder. Doet mij denken aan de Gres Saint Paul van Antonin in de neus. Een noordelijke Rhone uit een warm jaar. In de mond nog een beetje hard maar dat stoort mij persoonlijk niet. Tx voor de tip, benieuwd hoe deze wijn gaat evolueren.
09-12-2010, 09:11 PM
Bericht: #7
RE: Terlato Chapoutier
Evolutie zal ook volgens mij het sleutelwoord zijn.
Heb 1 vd flesjes geprobeerd tijdje geleden en vooral die 'hard' kan ik me zo weer voor de geest halen.
Volgende eens testen binnen een jaar of 2
09-12-2010, 10:04 PM
Bericht: #8
RE: Terlato Chapoutier
Moet nog altijd eens nagaan welke jaargang wij in het glas hadden (maar Vincent zit in Bourgogne nu)- vond m wel koel maar ik zou het niet hard noemen.

Nu ja, sowieso, I like it a little bit harder.. ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-07-2013, 07:28 PM
Bericht: #9
RE: Terlato Chapoutier
Onze frigo is kapot; temperatuur blijft op minimum van 15°C.
Ideaal voor enkele wijntjes Big Grin
Zo ook deze Terlato-Chapoutier 2007, 2de flesje na dat eerste dat ik bijna 3j terug dronk.
Waar de wijn me toen eerder tegenviel is die nu volledig opengebloeid tot een mooi open kruidige, krachtige maar toch zó frisse en sappige Rhone-achtige wijn.
Super, getuige de lege fles, twee uur later...
90-91

Mss enkele flesjes 2010 aankopen en laten liggen[/i]

Bibere humanum est, ergo bibamus.
28-10-2013, 07:40 AM
Bericht: #10
RE: Terlato Chapoutier
De 2010 gedronken en helaas wat tegengevallen: mist complexiteit en afdronk, allemaal wat braafjes en rond. Eerder een 'generieke' Rhônestijl, zeker niet slecht maar 30% te duur voor wat het was.
28-10-2013, 08:06 AM
Bericht: #11
RE: Terlato Chapoutier
(28-10-2013 07:40 AM)Lieven2 schreef:  De 2010 gedronken en helaas wat tegengevallen: mist complexiteit en afdronk, allemaal wat braafjes en rond. Eerder een 'generieke' Rhônestijl, zeker niet slecht maar 30% te duur voor wat het was.

Sad vorige maand ook wa flesjes 2010 van gekocht na de positieve ervaringen met 2009

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
28-10-2013, 10:32 PM
Bericht: #12
RE: Terlato Chapoutier
No worries, in het slechtse geval kan de spaghetti er wel bij varen dus niks verloren hier :-)
29-10-2013, 12:05 AM
Bericht: #13
RE: Terlato Chapoutier
De 2011 geproefd in Tain. Fruit volledig op de achtergrond wegens dominantie van peper. Ik had nog geen vroegere jaargangen geproefd. Komt die peper ook zo sterk doorzetten in de 2010 ?
29-10-2013, 12:52 AM
Bericht: #14
RE: Terlato Chapoutier
(29-10-2013 12:05 AM)dakur schreef:  De 2011 geproefd in Tain. Fruit volledig op de achtergrond wegens dominantie van peper. Ik had nog geen vroegere jaargangen geproefd. Komt die peper ook zo sterk doorzetten in de 2010 ?

Geen peper voor de 2010, eerder omgekeerd, mocht gerust wat pittiger zijn.
29-10-2013, 08:13 AM
Bericht: #15
RE: Terlato Chapoutier
(29-10-2013 12:05 AM)dakur schreef:  De 2011 geproefd in Tain. Fruit volledig op de achtergrond wegens dominantie van peper. Ik had nog geen vroegere jaargangen geproefd. Komt die peper ook zo sterk doorzetten in de 2010 ?

Die peper is typisch voor een... St Joseph! Niet te verwonderen dat wij ooit een jaargang van deze wijn (sla me dood dewelke, zie boven) blind als noordelijke Rhone bestempelden.. ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
29-10-2013, 11:45 AM
Bericht: #16
RE: Terlato Chapoutier
na al die posts hier nu toch wel benieuwd geworden naar wat ik in het glas ga krijgen, van zodra mijn doc me terug permissie geeft om rode vloeistof te degusteren wordt hij geproefd Wink (kl*te maag Angry)

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
29-10-2013, 12:39 PM
Bericht: #17
RE: Terlato Chapoutier
(29-10-2013 08:13 AM)vinejo schreef:  
(29-10-2013 12:05 AM)dakur schreef:  De 2011 geproefd in Tain. Fruit volledig op de achtergrond wegens dominantie van peper. Ik had nog geen vroegere jaargangen geproefd. Komt die peper ook zo sterk doorzetten in de 2010 ?

Die peper is typisch voor een... St Joseph! Niet te verwonderen dat wij ooit een jaargang van deze wijn (sla me dood dewelke, zie boven) blind als noordelijke Rhone bestempelden.. ;-)

De 2007 werd op de noordelijke rhone tasting bij mijn thuis als "echt" beschouwd.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
29-10-2013, 12:55 PM
Bericht: #18
RE: Terlato Chapoutier
(29-10-2013 12:39 PM)koen schreef:  
(29-10-2013 08:13 AM)vinejo schreef:  
(29-10-2013 12:05 AM)dakur schreef:  De 2011 geproefd in Tain. Fruit volledig op de achtergrond wegens dominantie van peper. Ik had nog geen vroegere jaargangen geproefd. Komt die peper ook zo sterk doorzetten in de 2010 ?

Die peper is typisch voor een... St Joseph! Niet te verwonderen dat wij ooit een jaargang van deze wijn (sla me dood dewelke, zie boven) blind als noordelijke Rhone bestempelden.. ;-)

De 2007 werd op de noordelijke rhone tasting bij mijn thuis als "echt" beschouwd.

Ik was daarbij en idd, ook toén blind aan Noordelijke Rhone gedacht. Denk trouwens dat de 1ste keer dat ik m in het glas kreeg (zie eerste post) ook de 2007 was.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-11-2013, 10:15 PM
Bericht: #19
RE: Terlato Chapoutier
(29-10-2013 11:45 AM)Kris G schreef:  na al die posts hier nu toch wel benieuwd geworden naar wat ik in het glas ga krijgen, van zodra mijn doc me terug permissie geeft om rode vloeistof te degusteren wordt hij geproefd Wink (kl*te maag Angry)

Kris, er is nog hoopapplaus... nieuwe fles geopend en niet te vergelijken met de eerste. Deze keer ook wat langer in het glas laten staan en kan mij terugvinden in de opmerkingen van Dakur: de peper domineert, wel een tikkeltje alcohol in de afdronk (warm mondgevoel). Zal volgens mij de komende 2 jaar nog mooi evolueren.
Geen finesse Shiraz maar een stevige rakker die om eten (rood vlees) vraagt.
13-11-2013, 10:44 PM
Bericht: #20
RE: Terlato Chapoutier
Ik heb die 2010 uiteindelijk ook gekocht omdat die 2007 me zo meeviel.
Eens testen binnen enkele jaren...

Bibere humanum est, ergo bibamus.


Ga naar locatie: