Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rare restaurantervaringen
28-08-2020, 03:00 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-08-2020 om 03:04 PM door Biff.)
Bericht: #31
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef:  Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
28-08-2020, 03:51 PM
Bericht: #32
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef:  
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef:  Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...

Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-08-2020, 04:51 PM
Bericht: #33
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef:  
(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef:  
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef:  Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...

Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Jazeker, ik hoorde ooit een handelaar (!) op de Grands-Jours de Bourgogne tegen een kennis van mij (die wél één en ander kent van wijn) zeggen: "Hoe, Pinot-Noir? Dit is wel Bourgogne hé, hier staat toch enkel Cabernet-Sauvignon?" Het ergste was dat die man het echt meende. Intussen is de zaak failliet of wat dacht je....

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-08-2020, 05:32 PM
Bericht: #34
RE: Rare restaurantervaringen
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef:  Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Ahum, AOP Coteaux Bourguignons bedoel je Wink

It's not a hangover, it's wine flu
28-08-2020, 06:08 PM
Bericht: #35
RE: Rare restaurantervaringen
thumbsupthumbsup
(28-08-2020 05:32 PM)Baldrick schreef:  
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef:  Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Ahum, AOP Coteaux Bourguignons bedoel je Wink

thumbsup
(dat weten die sommeliers ook niet hé ;-) )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: