Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fleur de Lin
11-10-2020, 10:26 AM
Bericht: #1
Fleur de Lin
via een bongobon zijn we gaan tafelen in Fleur de Lin te Zele, dat zich bevindt in een voormalige spinnerij. Het is dus een loods-achtige ruimte die loungie en smaakvol werd ingericht. Maar je kan het niet meteen gezellig of intiem noemen. Wel zeer coronaproof gezien de enorme hoogte van het plafond (4 meter?) en de ruime afstanden tussen de tafels. Zicht op een betonnen parking en op loodsen. Ik werd een beetje triestig van de locatie en begrijp niet dat men in zo'n inspiratieloze omgeving streeft naar een culinaire topervaring.
De keuken was weliswaar zeer verfijnd maar té complex naar mijn smaak. Ik houd van een beperkt aantal smaken eerder dan 20 smaken op mijn bord. Ik dacht dat ze een ster hadden, leek mij de keuken ernaar, maar is niet het geval. Maar je krijgt het gevoel dat ze er wreed hun best voor doen. Deed me van stijl wat denken aan de Oude Pastorij in Hyfte die intussen wel een * kreeg.

De wijnen: een zeer lekkere sauvignon blanc uit Australië, een ok chenin uit Swartland, een bijzonder lekkere Armeense wijn van een onbekende druif en een Bulgaarse rode wijn om snel te vergeten. Een vriendelijke jonge nederlandse sommelier doet hier de service.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
11-10-2020, 12:25 PM
Bericht: #2
RE: Fleur de Lin
(11-10-2020 10:26 AM)Vince schreef:  een ok chenin uit Swartland,

Toch niet Dewaldt Heyns? Dat vind ik toch wel een mooie, volsmakende wijn met goed gedoseerde houtrijping. Ik heb nog niet veel mooiere Chenins geproefd uit Zuid-Afrika.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-10-2020, 10:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-10-2020 om 10:42 PM door shiraz.)
Bericht: #3
RE: Fleur de Lin
(11-10-2020 10:26 AM)Vince schreef:  via een bongobon zijn we gaan tafelen in Fleur de Lin te Zele, dat zich bevindt in een voormalige spinnerij. Het is dus een loods-achtige ruimte die loungie en smaakvol werd ingericht. Maar je kan het niet meteen gezellig of intiem noemen. Wel zeer coronaproof gezien de enorme hoogte van het plafond (4 meter?) en de ruime afstanden tussen de tafels. Zicht op een betonnen parking en op loodsen. Ik werd een beetje triestig van de locatie en begrijp niet dat men in zo'n inspiratieloze omgeving streeft naar een culinaire topervaring.

Oude Pastorij in Hyfte die intussen wel een * kreeg.
Een paar jaar geleden ook geweest en ik had hetzelfde gevoel. Ook het eten vond ik niet memorabel.
De chef, Lode De Roover, steekt vooral veel tijd in de Bocuse d’Or, dat zijn zo'n beetje de Olympische Spelen van de gastronomie


Oude Pastorij in Hyfte die intussen wel een * kreeg.

[/quote]
En na 5 jaar terug zonder. Het restaurant is echter wel een aanrader, zowel qua eten als wijnkeuze
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191118_04723461

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil


Ga naar locatie: