Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lockdownkoken
26-11-2021, 11:28 PM
Bericht: #1
Lockdownkoken
Vanavond wat gekookt… Lockdown gerechten wat op punt krijgen zeker Tongue

eerste en tweede gerecht gingen perfect samen met een flesje Bouquin-Dupont Vieille Réserve blanc de blancs. Klassevolle champagne. Heeft alles wat ik zoek: voldoende mineraliteit en volume en natuurlijk gekend op dit forum.

Bij het hoofdgerecht (hazenrug) hoort eigenlijk een rood wijntje maar ik wilde al een tijdje een fles witte Musar openen. Bij het ruiken meteen na openen: ‘blind zou ik denken dat dit een rode wijn is!’ Te veel hout? Te weinig fruit?! te oud? Muf… Qua smaak ook geen hoogvlieger voorlopig dus in de karaf.

Na een halfuurtje verdwijnen de ruwe kanten qua geur. Qua smaak ontwikkelt de wijn zich. Ik denk aan een Tondonia of zelfs een (te?) rijpe witte Bordeaux. Lekker. Speciaal. Lekker of toch vooral speciaal? Maar het paste uiteindelijk wel bij de hazenrug.

De gerechten dan:

- millefeuille van aardappel met Cavi-art (kan ook gewoon met echte) een roomsausje en een kruidenolie met citroen.
- zalf van erwten met coquilles, een krokant van parmaham en citroenrasp.
- Hazenrug met een cognacvleesjus met groentjes en een puree van pastinaak

Volgende keer toch maar weer rood bij het hoofdgerecht…


Bijlagen Afbeeldingen
               
26-11-2021, 11:54 PM
Bericht: #2
RE: Lockdownkoken
Amai, ziet er lekker uit!

Is dat oesterblad op het eerste gerechtje?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-11-2021, 12:40 AM
Bericht: #3
RE: Lockdownkoken
(26-11-2021 11:54 PM)Olivier schreef:  Amai, ziet er lekker uit!

Is dat oesterblad op het eerste gerechtje?
Oli, ik denk dat het Oost-Indische kers is

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
27-11-2021, 01:04 AM
Bericht: #4
RE: Lockdownkoken
(27-11-2021 12:40 AM)shiraz schreef:  
(26-11-2021 11:54 PM)Olivier schreef:  Amai, ziet er lekker uit!

Is dat oesterblad op het eerste gerechtje?
Oli, ik denk dat het Oost-Indische kers is

Yes, dat zou ook kunnen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-11-2021, 08:33 AM
Bericht: #5
RE: Lockdownkoken
Om van te watertanden Slurp Slurp

De Musar ging misschien ook matchen bij de patatjes met kaviaar, dan vooral de kruidenolie met citroen en het zilte van de kaviaar. Musar heeft ook altijd diene lemon toets in zijn 'jonge' jaren. (2010 is nog jong voor Musar)
27-11-2021, 03:30 PM
Bericht: #6
RE: Lockdownkoken
Inderdaad Oost-Indische waterkers, die blijft hier altijd groen tot een heel stuk in de winter.

De Musar was inderdaad een betere ‘match’ geweest met de eerste twee gerechten. Ik geef de andere flessen Witte Musar wat meer tijd in de kelder. Ideaal gezien ben je met meer dan twee, dan kunnen er ook wat meer wijnen ontkurkt worden! Smile


Ga naar locatie: