Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het Nonnetje, Harderwijk
19-03-2023, 12:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-03-2023 om 01:00 PM door Sur la Table.)
Bericht: #1
Het Nonnetje, Harderwijk
Weekendje weg met de vrouw. We wilden niet te ver en houden van goed eten. Die combinatie vonden we in Harderwijk. Een uurtje sturen voor ons, net mooi. Harderwijk heeft een leuk oud centrum met veel horeca en een 2 sterren restaurant, het nonnetje! We kozen voor een lange lunch, 6 gangen Michel's Meesterkok Menu inclusief het signatuurgerecht ter uitbreiding, de Carabineiro. En we lieten ons ook nog verleiden voor champagne en oesters als aperitief.

Hier het menu: https://www.hetnonnetje.nl/menu/

Man, dat was echt goed allemaal. Net heropend na een verbouwing had iedereen er weer zin in blijkbaar. Waanzinnig lekker gegeten. Beetje boven mijn stand (portemonnee) maar 1 keer per jaar doen we dat graag.

Als aperitief en bij de oesters een glas 100 % Pinot Meunier 1er cru champagne van Roger Coulon. Mooie zachte, volle Champagne die toch lekker droog eindigt. De oesters waren gepocheerd in eigen vocht met beurre blanc en wat kaviaar. Een veelbelovende start en we werden niet teleurgesteld.

Blijkbaar hebben ze altijd een dier wat centraal staat in het menu en waar ze dan ook alles van gebruiken. Wel interessant, zo kwamen ze eerst het beestje onbereid laten zien, later in bereiding en op slot was het hoofdgerecht dus parelhoen op allerlei manieren bereid, en dus ook alle onderdelen... Tot het hart aan toe.

Niet iedereen leek gecharmeerd van een rauwe parelhoen uit Frankrijk voor zijn neus maar ik vond het wel leuk om te horen en zien en de toelichting maakt het boeiend.

De foto's:
Nog wat foto's
We dronken bij de meeste gerechten een heerlijke witte Santenay 1er cru 2017. Mooie mineraal en goede concentratie. Heerlijk. Nog een glaasje Barbera d'Alba bij de parelhoen. En nog een Riesling spätlese bij het nagerecht. Allemaal goed.


Bijlagen Afbeeldingen
                                                       

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
19-03-2023, 03:17 PM
Bericht: #2
RE: Het Nonnetje, Harderwijk
Mooi! Kleine kunstwerkjes op het bord. Niet onbelangrijk op dit niveau, vind ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: