Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le Bec Fin in Bouzy
29-06-2024, 04:55 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-06-2024 om 04:58 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #1
Le Bec Fin in Bouzy
Le Bec Fin in Bouzy - Champagne

De vroegere uitbaters van La Gare in Le Mesnil hebben sedert anderhalf jaar een nieuw restaurant geopend in Bouzy. Het Grand Cru dorpje dat gekend is voor het betere Pinot Noir werk.
Mijn bevriende wijnbouwer in Avize had me vorig jaar al opmerkzaam gemaakt van het feit dat er in Bouzy op vrij hoog niveau kwalitatief getafeld kon worden. Toen we donderdagnamiddag voor de eerste maal op het champagnedomein Méa in Louvois waren kreeg ik net hetzelfde verhaal te horen. Dus donderdagavond naar Le Bec Fin.
Je kan er kiezen tussen een menu van €36 of een van €55 (menu découverte). We kozen voor het menu van €36 want 's middags waren we ook al naar La Gare gegaan voor de lunch. Je hebt steeds keuze tussen een aantal mogelijkheden bij zowel de voorgerechten, hoofdrechten als desserts. A la carte is ook mogelijk.
Alleszins een zeer mooie locatie, vriendelijke ontvangst, goed getafeld en een sublieme wijnkaart. We kozen bij het voorgerecht een Champagne Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature aan €50 die erg mooi mineralig en wat ziltig maar toch vol en rond overkwam. Bij het hoofdgerecht gekozen voor de Côteaux Champenois Bouzy Rouge 2019 van Delavenne. Ik vroeg aan de uitbaatster hoe de 2019 overkwam en ik kreeg direct een pluim voor mijn keuze want zijn 19 was "une vraie réussite"!
Dat bleek ook in het glas, in Bouzy worden de betere stille rode wijnen gemaakt van de regio. Moest de heer Delavenne in Vosne-Romanée geboren en getogen zijn dan was het waarschijnlijk een wijnbouwer met naam en reputatie geworden. Kostprijs op de kaart, €40.
Ik kan dit restaurant dus enkel maar aanbevelen bij onze vele leden die jaarlijks een tripje doen om de koffer te vullen. Best wel reserveren per telefoon. Meer info op hun facebook pagina.


Bijlagen Afbeeldingen
   
29-06-2024, 08:04 PM
Bericht: #2
RE: Le Bec Fin in Bouzy
Bedankt voor de tip, Francis!

En zeer goeie prijs voor die Delavenne op restaurant. In Nederland verkopen ze hem duurder in de winkel…

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: