wijnliefhebbers

Volledige versie: Tissot, Jura
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi
(03-04-2014 09:40 PM)Venne schreef: [ -> ]Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi
Dag Venne, 05 heb ik nooit geproefd, de 04 vond ik zo al heel goed maar die kan nog lang mee. Volgens mij moet je die niet dringend open doen.
(03-04-2014 11:06 PM)de populist schreef: [ -> ]
(03-04-2014 09:40 PM)Venne schreef: [ -> ]Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi
Dag Venne, 05 heb ik nooit geproefd, de 04 vond ik zo al heel goed maar die kan nog lang mee. Volgens mij moet je die niet dringend open doen.

Van de wijnen van Tissot moet je niks "dringend" open doen, denk ik (behalve de crémants).

Ik heb Pa Tissot vorig jaar een paar keer gesproken toen hij in België was en hij vertelde mij dat hij zelf de "gewone" Chardo's van Stéphane het liefst drinkt als ze 5 à 6 jaar oud zijn, maar dat ze gerust 10 jaar kunnen ouderen. Idem voor de Trousseau's.

De oxidatieve wijnen vond hij het best tussen de 10 en 20 jaar.
(04-04-2014 08:58 AM)Dave schreef: [ -> ]De oxidatieve wijnen vond hij het best tussen de 10 en 20 jaar.

En dan klagen over het alcoholisme bij de jeugd!
Wink
Okay , thank you... no hurries dus :-)
Ik dacht die sélection wel niet zo lang zou meekunnen...
Sélection 2005 CHD 70% / Sav 30%
3 jaar élévage

Miljaar dees is goe! Lichte oxy , schone oxy :-) Noten en kruiden maar zo fijn en kristalhelder.
Geweldig bij gevogelte en champi's
(22-11-2015 07:24 PM)Venne schreef: [ -> ]Sélection 2005 CHD 70% / Sav 30%
3 jaar élévage

Miljaar dees is goe! Lichte oxy , schone oxy :-) Noten en kruiden maar zo fijn en kristalhelder.
Geweldig bij gevogelte en champi's
Spijtig genoeg gepasseerd gisteren aan hun stand in Rijsel maar niet geproefd. Komt op 't lijstje voor volgend jaar, net zoals Joguet.
Traminer 2011

Donderdag had ik een Indische curry gemaakt en wilde daar wel iets bij drinken. Ik ging voor de Traminer 2011 van Tissot. Niet de beste match, maar wel een mooie wijn.

Traminer is blijkbaar synoniem voor Savagnin (de specialisten mogen mij altijd tegenspreken) en deze is "ouillé", dus niet oxidatief gemaakt.

Ik had mooie citrustoetsen en wat lichte caramel in de neus. Boeiend in de mond met een mooie evolutie naarmate hij wat warmer werd. Het weelderige fruit kwam steeds meer op de voorgrond, waardoor er zelfs een vleugje Elzas kwam opzetten.

Ik had 'm terug in de kelder gezet, maar was 'm wat vergeten. Nu net nog een glaasje geproefd en nu komt de caramel (babelut) je stevig tegemoet, samen met boenwas en wat amandel. De mond is vreemd genoeg niet zo veel veranderd, terwijl de neus toch een enorme transformatie heeft ondergaan. Alweer een lekkere en boeiende wijn !
La Mailloche 2010

Prachtige goudgele kleur, typische Jura-neus met nootjes, veel citrus en wat kaarsvet. In de mond komt de citrus terug, met ook zeer mooie mineraliteit. Evenwichtig en lang, mooie evolutie in het glas. Eén van die witte wijnen die blijven beter worden, zelfs als ze niet meer koud staan. Klasse !
(12-03-2017 10:08 PM)Dave schreef: [ -> ]La Mailloche 2010

Prachtige goudgele kleur, typische Jura-neus met nootjes, veel citrus en wat kaarsvet. In de mond komt de citrus terug, met ook zeer mooie mineraliteit. Evenwichtig en lang, mooie evolutie in het glas. Eén van die witte wijnen die blijven beter worden, zelfs als ze niet meer koud staan. Klasse !

Dave,

Ik heb die 2010 ook nog liggen. Wink
Nu drinken of nog wachten?
Ik vond 'm nu zeer mooi, Don. En volgens vader Tissot is 6 à 7 jaar de ideale leeftijd voor hun chardo's, dus ik zou niet meer te lang wachten.
Pas nog eens de Mailloche 2006 gedronken en die was nog in topform hoor , op wat leeftijd gaan die Jura's richting top Bourgogne voor minder als de helft van de prijs. Wink
Singulier Trousseau 2011 B&S Tissot

Is dit pinot noir, is dit Bourgogne ? Aan de geur en kleur zou je dat zeker kunnen beamen.
Dit is een wijn in alle puurheid en eenvoudigheid gemaakt maar toch klasse en finesse uitstraalt.
Geen complexe wijn die je gaat overdonderen maar een wijn waar je een goed gevoel bij hebt na het ledigen van een glas of meerdere.
Score: 89....90
Traminer 2011

Traminer ? Wasdanuweer ?

Traminer is eigenlijk Savagnin, maar 'Ouillé' (niet oxidatief opgevoed, maw, vaten worden wél bijgevuld in tegenstelling tot de manier waarop Savagnin meestal wordt gevinifieerd).

Maar deze was ik een beetje vergeten in de kelder, dus benieuwd wat dat zou geven na 7-8 jaar.

Heel complexe neus, met boenwas, honing, appelsienschil, turks fruit, dan in de mond verrassend maar heel mooi zuurtje en een subtiele fruittoetsen van peer, abrikoos, weer wat honing, iets floraal en elegante, frisse afdronk.

Had het niet verwacht, maar toch eventjes van de sokken geblazen...
Poulsard VV 2016: waar het gistige al bovenkwam bij openen, was het de dag nadien zo goed als ondrinkbaar sap. Veel geld voor weinig wijn.
Trousseau Singulier 2010

Wat is Trousseau toch een geweldige (onderschatte) druif.
Elegant, complex, oudert mooi.

Deze van Tissot is daar een mooi voorbeeld van.
De neus is subtiel met framboos, bosaardbei, herfstbos, hazelnoot.

In de mond een boeiend steekspel tussen fruit en zuurtjes, waarbij die laatsten winnen en zorgen voor een frisse, tintelende afdronk. Great stuff en nog lang niet versleten.
(22-11-2020 01:42 PM)Dave schreef: [ -> ]Trousseau Singulier 2010

Wat is Trousseau toch een geweldige (onderschatte) druif.
Elegant, complex, oudert mooi.

Deze van Tissot is daar een mooi voorbeeld van.
De neus is subtiel met framboos, bosaardbei, herfstbos, hazelnoot.

In de mond een boeiend steekspel tussen fruit en zuurtjes, waarbij die laatsten winnen en zorgen voor een frisse, tintelende afdronk. Great stuff en nog lang niet versleten.

Zalig.
Jammer genoeg lees ik hier en daar dat ook Tissot nogal duur wordt..
(22-11-2020 02:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-11-2020 01:42 PM)Dave schreef: [ -> ]Trousseau Singulier 2010

Wat is Trousseau toch een geweldige (onderschatte) druif.
Elegant, complex, oudert mooi.

Deze van Tissot is daar een mooi voorbeeld van.
De neus is subtiel met framboos, bosaardbei, herfstbos, hazelnoot.

In de mond een boeiend steekspel tussen fruit en zuurtjes, waarbij die laatsten winnen en zorgen voor een frisse, tintelende afdronk. Great stuff en nog lang niet versleten.

Zalig.
Jammer genoeg lees ik hier en daar dat ook Tissot nogal duur wordt..

Yep, heeeel duur!
Ik heb deze cuvée, jaargang 2014 nog gekocht rond de 15€, maar is nu al bijna het dubbel. Dus ook niet meer gekocht.
(22-11-2020 03:12 PM)Dave schreef: [ -> ]
(22-11-2020 02:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-11-2020 01:42 PM)Dave schreef: [ -> ]Trousseau Singulier 2010

Wat is Trousseau toch een geweldige (onderschatte) druif.
Elegant, complex, oudert mooi.

Deze van Tissot is daar een mooi voorbeeld van.
De neus is subtiel met framboos, bosaardbei, herfstbos, hazelnoot.

In de mond een boeiend steekspel tussen fruit en zuurtjes, waarbij die laatsten winnen en zorgen voor een frisse, tintelende afdronk. Great stuff en nog lang niet versleten.

Zalig.
Jammer genoeg lees ik hier en daar dat ook Tissot nogal duur wordt..

Yep, heeeel duur!
Ik heb deze cuvée, jaargang 2014 nog gekocht rond de 15€, maar is nu al bijna het dubbel. Dus ook niet meer gekocht.

Krijg jij geen vrienden (of familie) prijsje? Wink
Stéphane Tissot,
Cuvée DD 2020.
Heerlijk sappige wijn, blend van Pinot Noir, Ploussard en Trousseau.
Kwam zeer mooi open.
Goede balans, fijn knapperig rood fruit net genoeg zuurtjes.
Zeer aangenaam om de stemming te zetten voor de zaterdagavond.
(12-09-2021 09:56 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Stéphane Tissot,
Cuvée DD 2020.
Heerlijk sappige wijn, blend van Pinot Noir, Ploussard en Trousseau.
Kwam zeer mooi open.
Goede balans, fijn knapperig rood fruit net genoeg zuurtjes.
Zeer aangenaam om de stemming te zetten voor de zaterdagavond.

Den Eddy zou zeggen “Daar zal wel gepoept zijn!”
Big Grin
(12-09-2021 12:49 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-09-2021 09:56 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Stéphane Tissot,
Cuvée DD 2020.
Heerlijk sappige wijn, blend van Pinot Noir, Ploussard en Trousseau.
Kwam zeer mooi open.
Goede balans, fijn knapperig rood fruit net genoeg zuurtjes.
Zeer aangenaam om de stemming te zetten voor de zaterdagavond.

Den Eddy zou zeggen “Daar zal wel gepoept zijn!”
Big Grin

Met zo een voorspel, what else?
Enige tijd terug enkele wijnen van dit domein kunnen proeven.
Allemaal van zeer hoge kwaliteit.

Jong ook al donderslekker.
Maakt het alleen maar moeilijker om een fles te laten liggen

Zondag de Pinot noir geopend 2018.
Geweldige wijn.
(15-02-2022 07:46 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enige tijd terug enkele wijnen van dit domein kunnen proeven.
Allemaal van zeer hoge kwaliteit.

Jong ook al donderslekker.
Maakt het alleen maar moeilijker om een fles te laten liggen

Zondag de Pinot noir geopend 2018.
Geweldige wijn.

Hou het onder ons, maar ik begin veelal die pinots vd Jura beter te vinden dan die van Bourgogne…
(15-02-2022 07:53 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-02-2022 07:46 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enige tijd terug enkele wijnen van dit domein kunnen proeven.
Allemaal van zeer hoge kwaliteit.

Jong ook al donderslekker.
Maakt het alleen maar moeilijker om een fles te laten liggen

Zondag de Pinot noir geopend 2018.
Geweldige wijn.

Hou het onder ons, maar ik begin veelal die pinots vd Jura beter te vinden dan die van Bourgogne…

Wat is de reden daarvan?
(15-02-2022 07:53 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-02-2022 07:46 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enige tijd terug enkele wijnen van dit domein kunnen proeven.
Allemaal van zeer hoge kwaliteit.

Jong ook al donderslekker.
Maakt het alleen maar moeilijker om een fles te laten liggen

Zondag de Pinot noir geopend 2018.
Geweldige wijn.

Hou het onder ons, maar ik begin veelal die pinots vd Jura beter te vinden dan die van Bourgogne…

You must be bloody joking...nono
(30-04-2017 09:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Singulier Trousseau 2011 B&S Tissot

Is dit pinot noir, is dit Bourgogne ? Aan de geur en kleur zou je dat zeker kunnen beamen.
Dit is een wijn in alle puurheid en eenvoudigheid gemaakt maar toch klasse en finesse uitstraalt.
Geen complexe wijn die je gaat overdonderen maar een wijn waar je een goed gevoel bij hebt na het ledigen van een glas of meerdere.
Score: 89....90

ik denk dat Don hier in 2017 goed verwoord heeft wat Jo bedoelt
(16-02-2022 11:13 AM)Vince schreef: [ -> ]
(30-04-2017 09:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Singulier Trousseau 2011 B&S Tissot

Is dit pinot noir, is dit Bourgogne ? Aan de geur en kleur zou je dat zeker kunnen beamen.
Dit is een wijn in alle puurheid en eenvoudigheid gemaakt maar toch klasse en finesse uitstraalt.
Geen complexe wijn die je gaat overdonderen maar een wijn waar je een goed gevoel bij hebt na het ledigen van een glas of meerdere.
Score: 89....90

ik denk dat Don hier in 2017 goed verwoord heeft wat Jo bedoelt

Klopt maar er zijn er ook die verrassend complex zijn…
(16-02-2022 03:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-02-2022 11:13 AM)Vince schreef: [ -> ]
(30-04-2017 09:37 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Singulier Trousseau 2011 B&S Tissot

Is dit pinot noir, is dit Bourgogne ? Aan de geur en kleur zou je dat zeker kunnen beamen.
Dit is een wijn in alle puurheid en eenvoudigheid gemaakt maar toch klasse en finesse uitstraalt.
Geen complexe wijn die je gaat overdonderen maar een wijn waar je een goed gevoel bij hebt na het ledigen van een glas of meerdere.
Score: 89....90

ik denk dat Don hier in 2017 goed verwoord heeft wat Jo bedoelt

Klopt maar er zijn er ook die verrassend complex zijn…

Dat er momenteel uit de Jura heel erg mooie Pinots komen aan nog interessante prijzen, staat buiten discussie, maar beter dan uit Bourgogne... nono
Heeft niemand gezegd.

(15-02-2022 07:53 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hou het onder ons, maar ik begin veelal die pinots vd Jura beter te vinden dan die van Bourgogne…
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen