wijnliefhebbers

Volledige versie: Daniel Bouland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5
Morgon Vieilles Vignes 2008

Beaujolais hoort tot de Bourgognestreek, vandaar dat we ze in dit forum posten..
Daniel Bouland werkt zeer traditioneel, lage rendementen, autochtone gisten. Zijn VV wordt gemaakt van druivenstokken van 60 tot 90 jaar oud.
Hij zelf beweert dat zijn wijnen op hun best zijn tussen 5 en ...15 jaar oud!Exclamation

Zo lang kon ik uiteraard niet wachten (kistje gekocht bij Grandry);

gedronken op drie dagen en zo kon ik de Beaujolais in al zijn gedaanten herkennen;
Eerste dag typisch kersen en ander rood fruit in combinatie met hoge zuren en een bijhorend bittertje. Tweede dag al voller en rijper, maar je hebt toch wel een tweede glas nodig eer je papillen eraan zijn gewend. Op dat moment wel al zijn 10,95 euro waard.
Derde dag, Eén glas over, en jawel. schitterend zachte wijn, NIKS oxidatie (geen vacuvin nochtans!) en veel meer aroma s en evenwicht. Gaat naar een Bourgogne, maar voor deze kwaliteit moet je ginds 20 euro neertellen.

:idea: Als u m nu al drinkt: 8 uur karaferen (op koele plaats), echt waar.

88+/100
Hey Jo, al ne BOJO NOVO gedronken? 2009 gaat weer patat derop zijn!!
De BN bij TGW waren zeer overtuigend!! Vooral de Ducroux en Lapalu
Jo,

De Daniel Bouland Morgon Vieilles Vignes die Grandry verkoopt: is dat de "Corcelette" of "De Lys"?
Net naar mijn flessen gaan kijken, enkel vieilles vignes op het etiket...
@Jo
Bedankt om dit te willen doen.
Ik heb al naar Grandry gebeld. Aan de 2009 Morgon VV (vanaf 2009 nog enkel één naam) is hij zelfs niet kunnen geraken. Alles al voordien geexporteerd naar USA en Verre Oosten. En Bouland verder niet te krijgen in België, denk ik? (Bouland= 2 sterren in de RVF)
Ben mijn sprint aan het inzetten om nog zoveel als mogelijk topBeaujolais 2009 binnen te halen.
Ik heb die Marcel Lapierre Morgon 2009 al gedronken... Olé Olé Olé.
@Jo, er groeit misschien toch nood om Beaujolais een eigen stek te geven ? Maar dat zal wel heel wat kunst en vliegwerk vergen.
Bwa, Beaujolais ligt in de Bourgogne hé Doc. We zouden zo linker- en rechteroever Bordeaux ook kunnen scheiden, of Bandol een topic appart geven Wink
Morgon Vieilles Vignes 2008
Parker 93/100

The Bouland 2008 Morgon Vieilles Vignes exhibits a focus and grip rare in Beaujolais from this or for that matter any vintage. Concentrated, brightly fresh blackberry and blueberry tinged with salt, chalk, and citrus oil, and underlain by deep, smoky roast meatiness characterize this wine of palpable extract. While seamlessly, richly ripe and 13% in natural alcohol, it nevertheless comes off as lithe and lively, with a peony-like floral perfume wafting all the way through to a gloriously persistent, lip-smacking, soul-satisfying finish. Expect this cuvee (lightly fined but unfiltered, incidentally, an approach he first took at the behest of importer Peter Weygandt) to be worth following for close to a decade, perhaps even longer.' This is a burgundy lover's dream, affordable and complex, and will age wonderfully over the coming decade......pay attention folks, this isn't your grandma's beaujolais...
@ Bert
Die tasting note van Schildknecht (RP) is zeer vriendelijk.
En moest je nu nog weten waar we die fles kunnen kopen, ben je de max!
(03-01-2011 05:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bwa, Beaujolais ligt in de Bourgogne hé Doc. We zouden zo linker- en rechteroever Bordeaux ook kunnen scheiden, of Bandol een topic appart geven Wink

@Jo, je hebt gelijk. Misschien wordt het dan wel minder overzichtelijk. kusknipoog
Fris rijp rood fruit, stenig... gisteren weinig neus nu topbojo neuzeke!!! Mariasnoepjes, droogkruidig en in de mond een schitterende balans en frisheid. 13,5%... merk ik niets van.
Wow , na zijn morgon VV t beste van gamay in de mond gehad. Deze kan nu gedronken worden , ik zou nog een jaartje wachten.. de Mogon VV is om te laten liggen
In de laatste mailing van Grandry zat de Corcelette (11.55) en de Lys (12,50) 2010.
Heb doosje van elk besteld
Kreeg er ook zin in en heb van elk twee dozen besteld. Enkel 2010 verkrijgbaar.
Daniel Bouland Morgon VV 2008

Kersenrood met een lichte waterrand, niet volledig klaar (ongefilterd? vraagt Doc - idd ). Doorschijnend maar niet té.
Rood fruit (geplette aardbeitjes) tijm en peper, lichte florale toets. De aardbei komt terug in de mond, mooie bouw, krachtig zoals zijn aoc, toch blijvend zacht en perfecte zuren. Kruidige, pittige afdronk. Heel lichte droogtrekking.Nog véél tijd.

90+
Morgon VV 2008. Dag 1 wat ontgoocheld maar op aangeven van jo's eerste postje niet gepanikeerd. En jawel, op dag 2 en 3 komt em volledig open. Lichtzoet fruit, kruidig, fantastische zuurkes, lange afdronk naar gamaynormen. Lichtjes gekoeld maakt zijn evenwicht hem groots ! Staat op mijn bojo podium naast Lapierre en Foillard.
Hij was idd hiel goe, thank you kris! En schoon podium!
Dozeke 2012 Morgon VV gekocht voor Zita.
Toch al ééntje opengedaan want 12 was een hel of een jaar in Bojo.
De bojomeester heeft het er toch weer goed vanaf gebracht en een schitterende Morgon gemaakt die tegen een stootje kan....
Zo mooie frambozen geur en elegant en lang id mond!
Sjiek!
Corcelette 2010. Deze wijn is nu eindelijk aan het tonen wat ze werkelijk is. Een bom van ingelegde kersen gedragen door levendige zuren en fluwelen tannines. Zal nog verder evolueren maar is nu reeds in een staat van genade. Eén van de beste P/K wijnen in mijn kelder.
(15-12-2009 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Morgon Vieilles Vignes 2008

Beaujolais hoort tot de Bourgognestreek, vandaar dat we ze in dit forum posten..
Daniel Bouland werkt zeer traditioneel, lage rendementen, autochtone gisten. Zijn VV wordt gemaakt van druivenstokken van 60 tot 90 jaar oud.
Hij zelf beweert dat zijn wijnen op hun best zijn tussen 5 en ...15 jaar oud!Exclamation

Zo lang kon ik uiteraard niet wachten (kistje gekocht bij Grandry);

gedronken op drie dagen en zo kon ik de Beaujolais in al zijn gedaanten herkennen;
Eerste dag typisch kersen en ander rood fruit in combinatie met hoge zuren en een bijhorend bittertje. Tweede dag al voller en rijper, maar je hebt toch wel een tweede glas nodig eer je papillen eraan zijn gewend. Op dat moment wel al zijn 10,95 euro waard.
Derde dag, Eén glas over, en jawel. schitterend zachte wijn, NIKS oxidatie (geen vacuvin nochtans!) en veel meer aroma s en evenwicht. Gaat naar een Bourgogne, maar voor deze kwaliteit moet je ginds 20 euro neertellen.

:idea: Als u m nu al drinkt: 8 uur karaferen (op koele plaats), echt waar.

88+/100

Nu nog steeds zo, dag 1 lekker, dag 2 onweerstaanbaar....jammer dat ze moeilijk te vinden zijn. Onlangs Chiroubles 2009 met Venne en wa csp'ers, één van de toppers vd avond naast de Bora Bora van Chapechou.
(14-03-2015 08:20 PM)Kris schreef: [ -> ]
(15-12-2009 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Morgon Vieilles Vignes 2008

Beaujolais hoort tot de Bourgognestreek, vandaar dat we ze in dit forum posten..
Daniel Bouland werkt zeer traditioneel, lage rendementen, autochtone gisten. Zijn VV wordt gemaakt van druivenstokken van 60 tot 90 jaar oud.
Hij zelf beweert dat zijn wijnen op hun best zijn tussen 5 en ...15 jaar oud!Exclamation

Zo lang kon ik uiteraard niet wachten (kistje gekocht bij Grandry);

gedronken op drie dagen en zo kon ik de Beaujolais in al zijn gedaanten herkennen;
Eerste dag typisch kersen en ander rood fruit in combinatie met hoge zuren en een bijhorend bittertje. Tweede dag al voller en rijper, maar je hebt toch wel een tweede glas nodig eer je papillen eraan zijn gewend. Op dat moment wel al zijn 10,95 euro waard.
Derde dag, Eén glas over, en jawel. schitterend zachte wijn, NIKS oxidatie (geen vacuvin nochtans!) en veel meer aroma s en evenwicht. Gaat naar een Bourgogne, maar voor deze kwaliteit moet je ginds 20 euro neertellen.

:idea: Als u m nu al drinkt: 8 uur karaferen (op koele plaats), echt waar.

88+/100

Nu nog steeds zo, dag 1 lekker, dag 2 onweerstaanbaar....jammer dat ze moeilijk te vinden zijn. Onlangs Chiroubles 2009 met Venne en wa csp'ers, één van de toppers vd avond naast de Bora Bora van Chapechou.

Olé olé! wijn
Morgon Vielles Vignes 2010. Al geproefd in 2014. Ik dacht dat de wijn toen al goed was. Ik ben verkeerd. Die wijn wordt gewoonweg beter en het einde is volgens mij nog niet in zicht. Ik laat alles (enkele dozen) nog enkele jaren liggen.
(16-06-2016 03:22 PM)bowmore schreef: [ -> ]Morgon Vielles Vignes 2010. Al geproefd in 2014. Ik dacht dat de wijn toen al goed was. Ik ben verkeerd. Die wijn wordt gewoonweg beter en het einde is volgens mij nog niet in zicht. Ik laat alles (enkele dozen) nog enkele jaren liggen.

Inderdaad, de 2008 die we zondag dronken was eigenlijk ook nog te jong (tannines nog niet 100% versmolten)
Schiste Morgon 2014. Zoo rap leeg...het laatste glas was veruit het beste.
"Non non, le gamay pinote pas. C est le pinot qui gamayte!"
(10-07-2017 12:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]"Non non, le gamay pinote pas. C est le pinot qui gamayte!"

Smile mooi!
(10-07-2017 07:46 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(10-07-2017 12:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]"Non non, le gamay pinote pas. C est le pinot qui gamayte!"

Smile mooi!

'k Zou die man eens graag ontmoeten.
Lijkt iemand met een goed hart maar een slecht karakter.Wink
Of; soort zoekt soort.
Hier aan de Morgon VV 2008
Deze wijn toont zich zoals de wijnbouwer.
Bij aanvang gesloten, wat muf zelfs.
Na een tijdje komt hij open en geeft hij zich ten volle.
Eindigt wat droog.
Maar laat een heel mooie herinnering na.
(15-12-2009 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Morgon Vieilles Vignes 2008

Beaujolais hoort tot de Bourgognestreek, vandaar dat we ze in dit forum posten..
Daniel Bouland werkt zeer traditioneel, lage rendementen, autochtone gisten. Zijn VV wordt gemaakt van druivenstokken van 60 tot 90 jaar oud.
Hij zelf beweert dat zijn wijnen op hun best zijn tussen 5 en ...15 jaar oud!Exclamation

Zo lang kon ik uiteraard niet wachten (kistje gekocht bij Grandry);

gedronken op drie dagen en zo kon ik de Beaujolais in al zijn gedaanten herkennen;
Eerste dag typisch kersen en ander rood fruit in combinatie met hoge zuren en een bijhorend bittertje. Tweede dag al voller en rijper, maar je hebt toch wel een tweede glas nodig eer je papillen eraan zijn gewend. Op dat moment wel al zijn 10,95 euro waard.
Derde dag, Eén glas over, en jawel. schitterend zachte wijn, NIKS oxidatie (geen vacuvin nochtans!) en veel meer aroma s en evenwicht. Gaat naar een Bourgogne, maar voor deze kwaliteit moet je ginds 20 euro neertellen.

:idea: Als u m nu al drinkt: 8 uur karaferen (op koele plaats), echt waar.

88+/100

Bijna negen jaar later, vorige zondag (in mijn Beaujolais degustatie) mijn laatste flesje van deze 2008 geopend. Was op zijn best. Schitterend, Bourgognesk. Schonk er de 2016 VV Corcelette naast en die was naar mijn aanvoelen nog beloftevoller. Heb zonet een paar dozen Bouland extra ingeslagen, aan een stuk meer dan de domeinprijs maar nog steeds een koopje. Want qua mondgevoel (evenwicht en finesse) gewoonweg op het niveau van de betere Bourgognes.
(31-03-2018 10:12 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-12-2009 03:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Morgon Vieilles Vignes 2008

Beaujolais hoort tot de Bourgognestreek, vandaar dat we ze in dit forum posten..
Daniel Bouland werkt zeer traditioneel, lage rendementen, autochtone gisten. Zijn VV wordt gemaakt van druivenstokken van 60 tot 90 jaar oud.
Hij zelf beweert dat zijn wijnen op hun best zijn tussen 5 en ...15 jaar oud!Exclamation

Zo lang kon ik uiteraard niet wachten (kistje gekocht bij Grandry);

gedronken op drie dagen en zo kon ik de Beaujolais in al zijn gedaanten herkennen;
Eerste dag typisch kersen en ander rood fruit in combinatie met hoge zuren en een bijhorend bittertje. Tweede dag al voller en rijper, maar je hebt toch wel een tweede glas nodig eer je papillen eraan zijn gewend. Op dat moment wel al zijn 10,95 euro waard.
Derde dag, Eén glas over, en jawel. schitterend zachte wijn, NIKS oxidatie (geen vacuvin nochtans!) en veel meer aroma s en evenwicht. Gaat naar een Bourgogne, maar voor deze kwaliteit moet je ginds 20 euro neertellen.

:idea: Als u m nu al drinkt: 8 uur karaferen (op koele plaats), echt waar.

88+/100

Bijna negen jaar later, vorige zondag (in mijn Beaujolais degustatie) mijn laatste flesje van deze 2008 geopend. Was op zijn best. Schitterend, Bourgognesk. Schonk er de 2016 VV Corcelette naast en die was naar mijn aanvoelen nog beloftevoller. Heb zonet een paar dozen Bouland extra ingeslagen, aan een stuk meer dan de domeinprijs maar nog steeds een koopje. Want qua mondgevoel (evenwicht en finesse) gewoonweg op het niveau van de betere Bourgognes.
Ik geef je geen ongelijk. Grandry?
Inderdaad bij Grandry gekocht.
Heb vandaag zowel de Corcelette als de Chiroubles geopend, kwestie van ze op drie dagen (morgen niet) naast elkaar te proeven. Vandaag toonde de Chiroubles zich het meest verleidelijk, zeer knapperig en mineraal. De Morgon laat zich voorlopig niet goed ontleden, hij lijkt ook wat eenvoudig. Maar de 2016 van zondag had ik twee dagen op voorhand geopend, denk dat dit de beste manier is om de wijnen van Bouland jong te drinken. Ben benieuwd voor maandag. Smile
Pagina's: 1 2 3 4 5
Koppelingen