wijnliefhebbers

Volledige versie: table d'amis / kortrijk
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Table d’Amis / Kortrijk / Walle 184 / 8500 Kortrijk

Table d’Amis is een gezellig restaurant in Kortrijk, in de buurt van de E17 autosnelweg.
Ik heb Chef Matthieu Beudaert voor het eerst ontmoet tijdens de finale van hobbykok in 2004, die hij trouwens won en waar ondergetekende 3de werd, maar dit terzijde.
In een vorig leven was Matthieu kunsthistoricus maar na zijn overwinning bezocht hij restaurants in heel Europa om inspiratie op te doen. Hij is eerst gestart als thuiskok en traiteur , maar zijn grote droom was toch een eigen restaurant. Het restaurant opende zijn deuren in 2009 in de voormalige herberg Sint-Huybrechts van de gelijknamige brouwerij.
Reeds van in het begin kreeg hij lovende kritieken met steeds hogere punten in de GaultMillau en de Weekend Knack restaurantgids .Vorig jaar kreeg hij dan ook een welverdiende 1 ste Michelin ster.
Table D’Amis brengt een moderne versie van de klassieke keuken, geïnspireerd door een culinair verleden. Voor chef Beudaert en zijn team wordt de waarde van een product niet bepaald door zijn status of marktprijs, maar enkel door de smaak en toepassingen. Zijn gerechten zitten vol smaak en hij weet in elk bord een zekere spanning te leggen en zo voor een aangename verrassende smaakervaring te zorgen.
De zaal staat onder leiding van gastvrouw en sommelière Sofie Delbeke. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld met wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld met enkele regionale ontdekkingen.
Ik ben reeds een paar keer geweest en steeds weer weet hij mij te verrassen. Zeker een aanrader.
Om in de puntenschaal van ons forum te blijven: 95-99 Zei ik al dat ik gepassioneerd ben? Wel, dit restaurant is één van de redenen.
(31-05-2013 10:02 AM)shiraz schreef: [ -> ]Table d’Amis / Kortrijk / Walle 184 / 8500 Kortrijk

Table d’Amis is een gezellig restaurant in Kortrijk, in de buurt van de E17 autosnelweg.
Ik heb Chef Matthieu Beudaert voor het eerst ontmoet tijdens de finale van hobbykok in 2004, die hij trouwens won en waar ondergetekende 3de werd, maar dit terzijde.
In een vorig leven was Matthieu kunsthistoricus maar na zijn overwinning bezocht hij restaurants in heel Europa om inspiratie op te doen. Hij is eerst gestart als thuiskok en traiteur , maar zijn grote droom was toch een eigen restaurant. Het restaurant opende zijn deuren in 2009 in de voormalige herberg Sint-Huybrechts van de gelijknamige brouwerij.
Reeds van in het begin kreeg hij lovende kritieken met steeds hogere punten in de GaultMillau en de Weekend Knack restaurantgids .Vorig jaar kreeg hij dan ook een welverdiende 1 ste Michelin ster.
Table D’Amis brengt een moderne versie van de klassieke keuken, geïnspireerd door een culinair verleden. Voor chef Beudaert en zijn team wordt de waarde van een product niet bepaald door zijn status of marktprijs, maar enkel door de smaak en toepassingen. Zijn gerechten zitten vol smaak en hij weet in elk bord een zekere spanning te leggen en zo voor een aangename verrassende smaakervaring te zorgen.
De zaal staat onder leiding van gastvrouw en sommelière Sofie Delbeke. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld met wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld met enkele regionale ontdekkingen.
Ik ben reeds een paar keer geweest en steeds weer weet hij mij te verassen. Zeker een aanrader.
Om in de puntenschaal van ons forum te blijven: 95-99 Zei ik al dat ik gepassioneerd ben? Wel, dit restaurant is één van de redenen.

Zeer verleidelijke introductie...
(Die finale van hobbykok, zijn daar beelden van...? ;-) )
Hobbykok was voor het op tv kwam in handen van weekend knack. De eerste keer dat ik de finale zat was in 2004 en dat ging door in de hotelschool ter duinen in Koksijde en de tweede keer dat ik finale behaalde was 2 jaar later, dan was ik 2de, en dat ging door in Kokerello, een reeds ter ziele gegane voedingsbeurs in Gent. Daar zijn bij mijn weten geen beelden van.
http://www.smulweb.nl/artikelen/130579/H...4-update-4
allez jong, en dan krijg je wijn van Gallo... Het kon er blijkbaar niet van af.
Je doet mee voor de eer he Wink
Ik was eigenlijk gegaan voor de riedel glazen
Hey Shiraz, bijzonder uitnodigende recensie. Wil ook al een tijdje eens bij Matthieu Beudaert gaan eten. Wat vind je van de prijszetting? Lijkt me niet goedkoop.
Het is inderdaad niet goedkoop, maar liever 1 x heel lekker eten, dan 2x middelmatig. Plus hij heeft nu een ster en als je het vergelijkt met andere restaurants met één ster dan is hij zeker niet te duur.
Als je aangepaste wijnen neemt, krijg je dan 1glas per gang?
Prijzen zijn vergelijkbaar met mijn favoriet restaurant en ik ben ook vh principe beter 1keer lekker gaan eten dan 2 keer ne voze pasta met buchtwijn want dat kost evenveel :-)
Bij iedere gang krijgt u een aangepaste wijn
Ah oké maar ik geloof dat status (1 ster) en prijzen nu gelijklopen. Wat voorheen niet helemaal het geval was. Enfin, prijzig dus. En hoe zijn de porties?
Interessant! Heb ook gelezen dat café Hoochie Coochie in Kortrijk stopt en dat de huidige chef van De Vitrine (Gent) er een nieuw restaurant zal openen.
De porties zijn voor mij voldoende maar u overeten zal je daar niet doen, dan toch maar liever het bord pasta Wink
Koppelingen