wijnliefhebbers

Volledige versie: weingut Geil
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
gisteren een fles Spätburgunder opengetrokken. Geuren van bosaardbeitjes, kersen en een lichte 'putjesgeur' (maar absoluut niet storend), een fijne afdronk kortom een "bourgogne" met klasse.
Ook de rieslings van het domein zijn voortreffelijk.

Alex

vorig jaar weingut geil tegengekomen op een beurs. Ik moest eerst lachen om de naam. Maar heeft nog cava wijnen
Onlangs de wijnen van Geil tegen gekomen in de delhaize...
Geil in Delhaize? Slecht nieuws voor Gerd dan... Sad (welke cuvée, welke prijs?)

ps: die cava van Geil daar ben ik,echt benieuwd naar... Big Grin
In verband hiermee kreeg ik een mailtje van Gerd van Vinikus (die als enige in België de wijnen van Geil verdeelt). Dit is oa wat ie me schreef:

Geil in Delhaize. Daar kan ik gelukkig heel formeel over zijn: totaal onmogelijk. Johannes Geil niet alleen m’n beste wijnmaat, voor België heb ik van hem carte blanche wat ik de wijnen van Geil doe. En naar Delhaize.. echt niet Smile

Dank voor de geruststelling Gerd! Wink
Strange... Ben je zeker dat ze exclusief bij Vinikus zitten? Ben aan het twijfelen of ik ze dan nergens anders gezien heb. Huh Zal misschien eens een drankpauze moeten inlassen Rolleyes
Neenee, Gerd zei me dat er verschillende soorten Geils zijn in Duitsland. Geile jongens, die Germanen Wink
Vrijdagavond in restaurant Trente in Leuven-centrum (top resto trouwens) als aperitief de schuimwijn van Geil gedronken: echt de moeite (100 % Riesling), heel verfrissend en toch voldoende body. Mooie wijn.

(84/100)
indeed, er zijn er wel wat...geil, geiler, geilst...Wink
Ik heb de Riesling Trocken van Geil toch al in de Spar zie staan. Zowel versie 2007 als 2008.
Ah, ok, dan plak ik hier even een ander deeltje van de mail van Gerd Wink :

Wat wel het geval is: we doen een try out bij Spar om de instapriesling van Geil aan te bieden. Dit is nu de 3de oogstjaar en de reacties zijn leuk. De aankoper (Patrick Andriessen) van Spar is een echte wijnliefhebber (dus niet alleen puur ‘aankoper’) en door de kleinere schaal waarop zij werken kunnen ze ook kleinere domeinen eens aanbieden (ik denk bv aan de leuke Albarino die ze ook hebben). Wat er achterzit is de mensen die nu in de supermarkt wijn aankopen ook kennis te laten maken met de betere Duitse wijn. Qua prijs is het dezelfde prijs als op het domein en als bij ons. Dit zal niet worden uitgebreid naar andere wijnen van hem, dat willen we niet en die hoeveelheid is er ook totaal niet.
Het was geen aanval van mijnentwege, hoor. Dat was me gewoon opgevallen en daarom meld ik het hier maar even Smile
Tuurlijk niet, Carl, was zeer relevante opmerking zelfs (want ik vermoed dat Kris uiteindelijk ook de Spar met Delhaize verwarde.. ;-)
Een klein beetje off-topic, maar toch moet het me van het hart.

Ik heb vandaag toevallig in de catalogus van Gerd (Vinikus) gezien dat de Sekt van Geil (hé, een schuimwijn van Geil wordt bijna geile seks als je dat omdraait: ein Geiles'SektBlush ) 10,65 € particulierenprijs kost. Horeca-prijs is allicht -20 % dus 8,52 €.

Dan is het toch eigenlijk wel degoutant dat een restaurant (het steengoede Trente weliswaar) voor één glas ... 8 € durft te vragen....

Had ik het geweten toen ik er zat, ik had ze het schaamrood op de wangen gebracht (allé, toch geprobeerd).

Spijtig dat de overheid daar geen paal en perk kan aan stellen vind ik.
Het begint echt overdreven te worden...

Zou Gerd dat eigenlijk weten, vraag ik me dan af.
Ergerlijk, inderdaad. Maar t is per glas, dus misschien hebben ze daar wel het risico dat de fles niet altijd leeg is op één dag...?

Geilles sekt, nice thinking Wink
Roeland, met marktrock gaan eten bij Kwinten? IK zat toen in GHB... :-(
Kris : Se sjerpen duvel

Alex

(19-08-2010 03:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ergerlijk, inderdaad. Maar t is per glas, dus misschien hebben ze daar wel het risico dat de fles niet altijd leeg is op één dag...?

Geilles sekt, nice thinking Wink

wat wij regelmatig zien bij restaurants is dat ze de prijs van het glas gelijk stellen aan hun aankoopprijs, zodat ze geen verlies draaien bij het openen van een fles. Voor wijnen heb ik er niet zoveel begrip voor. Voor cava... misschien... je kan het namelijk niet zo lang meer bewaren. Then again... als je weet dat je er niet veel van zult verkopen. Verkoopt dan niet per glas
Wat is dat weer Venne "GHB" ? dat zegt me iets .
Ook een resto in Leuven?

Jaja, t was lekker bij de Kwinten. We hebben lang aan tafel over de wijnen zitten praten.
was plezant
GHB = Groot Hospitaal Bevallingen
(19-08-2010 11:18 PM)Venne schreef: [ -> ]Roeland, met marktrock gaan eten bij Kwinten? IK zat toen in GHB... :-(


Alwaar het eten in de cafetaria ook niet te versmaden is :-)
Gast huiwes baarg
(20-08-2010 06:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Gast huiwes baarg

You C ? Wink
Now , ze sees
man man man
Spatbutgunder 2008 barrique

Niet slecht maar dat is ook alles. Nogal dunnetjes en reliëfloos. Liever een Bourgogne toch, zelfs in die prijsklasse...
Ik heb de witte van Geil ook liever dan zijn rode.
Elke keer dat ik ze bij ze bij Gerd probeer, vind ik ze door de mand vallen.

Ach, het is al een kunst als je als wijnmaker één kleur helemaal beheerst !
(04-01-2012 12:21 AM)Roeland V schreef: [ -> ]Ik heb de witte van Geil ook liever dan zijn rode.
Elke keer dat ik ze bij ze bij Gerd probeer, vind ik ze door de mand vallen.

Ach, het is al een kunst als je als wijnmaker één kleur helemaal beheerst !

Best dat hij geen schilder is geworden! Wink
Ik dronk van deze cuvee enkel nog maar de 2009 maar ik vond dit toch niet echt een magere PN. Misschien heeft de jaargang ook meegespeeld in deze. Meer zon in 2009 => rijpere druiven, vollere smaak en diepte.
thank you for info, dan ga ik hier de 2008 ook eens opendoen....
Vandaag de Cabernet Dorza 2007 van dit domein opengetrokken en 2,5 uur karaf gegeven.
Cabernet Dorza is een kruising van Cabernet Sauvignon (structuur) en Dornfelder (fruit) ontstaan in 1971 in een wijnistituut te Weinsberg (Wurttemberg). Slechts sinds de oogst van 2003 toegestaan in Duitsland om Duitsland om op commerciële basis rode wijn van te maken en in heel Duitsland staan minder dan 250 Ha aangeplant. Deze wijn wordt algemeen beschouwd als zeer geschikt voor opvoeding in barriques.

Kleur : scharlakenrood met een tuillé rand
Neus : sigarenkistje, vlierbessen, kruidigheid, olijven, cassis, een aardse toets met een scherp randje.
Smaak : Een ronde droge aanzet, een kleine scherpte retronasaal met een korte afdronk van een 4-tal seconden.

Al met al een wijn die in de neus merkelijk mooier is dan in de mond. Je merkt wel dat de ronde, vriendelijke stijl die we van dit domein gewend zijn ook in deze wijn doorgetrokken wordt. 88
Staat cabernet dorsa ook niet in ons eigen belgenland aangeplant ?

Er staat me zo iets voor, van toen ik me eens verdiept heb in de Belgische wijnen.
Pagina's: 1 2
Koppelingen