wijnliefhebbers

Volledige versie: Tempier
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Happy b-day Zita applaus
Felicitaties aan de rest van de family! cheers
nog een klein glazeke class 05 dag 2: bizar genoeg minder lekker en fruitig als gisteren. Kan ook met de emoties te maken hebben:-) wel veel langer in de mond maar tannines komen boven.. te warm gedronken waarschijnlijk.. maar top zonne!
Yep Venne, dikke proficiat met je 2de spruit! Op naar de derde zeker ?
How how how:-) dan moet ik daar ook weer wijn voor kopen en de kelder zit al overvol:-)
Dank voor de felicitaties!
Zonneke... wat warmer en iets goed op de teloor

dan komt er Rosé Tempier, deze keer de 09, op tafel.
Man dit is mooi geworden, moet ge dus echt vanaf kunnen blijven.
Nog steeds dat iode , perzik en aarbei maar ook stevige acid en spanning.
Bitter , zwoel , fraicheur, breed, subtiel en machtig... GROOTS
thank you daniel
Tempier Migoua 2001

Meer dan een week na datum (Venne laat t wat afweten): topper bij de Zitaproeverij in Lovenjoel.
Niet echt als Bandol herkenbaar (slechts 50% mourvedre) maar pure en klassevolle wijn.
Was echt lekker ja, heb bijna geen notities genomen, enkel lijstje van de gedronken flessen :-(
En de echte Zitadegustatie moet nog komen! :-)
(01-08-2012 02:06 PM)Venne schreef: [ -> ]Was echt lekker ja, heb bijna geen notities genomen, enkel lijstje van de gedronken flessen :-(
En de echte Zitadegustatie moet nog komen! :-)

Hewel, ge gingt (sic) da lijstje er toch op gooien?
doe ik , maar nu wat dagen ertussenuit.. boekske ligt thuis..
De 2006, mijne 2de Migoua op een week tijd Slurp. Een half uur karaf gezien en dan het flesje over 2h gedronken. Schitterende wijn, zacht, complex, romig met veel diepgang en lange afdronk. Alles zit erin en in de juiste mate. Beetje stoffig in neus, maar toch komt hij jong over door het mooie fruit. Zooo lekker...
ola mate, den 06 Migoua , in dat jaar kwam hij het minst snel op dronk tov andere cuvées maar nu is hij zeker drinkbaar!!
Romig is mss wel typisch voor migoua.
Stoffig? Filterke? Ben dat ook al tegengekomen. Volgende week nog eens wat resaerch rond doen:-)
Battle of rosé 10 en 11
Dit is moeilijk man, zo een piepjonge en een oudere vergelijken!
De 10 is vineuser en op zijn plooi gekomen, heeft eten nodig
Den 11 is fruitiger, mooie agrum en perzik en drinkt vlot weg
Maar wat zal dit over een jaartje geven?
11 is gewoon beter, 10 zal het langer uithouden.....
Om de rode goed te krijgen heeft hij 18 maanden tijd...... De rosé wordt gemaakt en beslist op een tijdspanne van een 2tal uren.... Sterk
Muziek: Darko Corazzo
Boek: Mannentaal en vrouwentaal...... Man man man
(13-08-2012 10:36 PM)Venne schreef: [ -> ]Boek: Mannentaal en vrouwentaal...... Man man man

Is dat dan in Vrouwentaal .... Vrouw vrouw vrouw ?
Nee, zeg het eens in een zin of 5:-)
Twas oa voor de 2de verjaardag van ons Nounou, wat gaat de tijd snel!
Lekker!
Zaterdagavond de 2009 Tempier naast de 2009 Migoua gedronken. Beide wijnen heerlijk, maart de Migoua werd door de proevers als de betere herkend. De gewone cuvée mag er nochtans ook zijn, zowat zelfde aroma's als de Migoua, het verschil wordt gemaakt in de mond (Migoua complexer, voller).
Geschonken bij varkensnootjes met pruimen en gebakken krielaardappeltjes, een pérfecte match.
(21-10-2012 08:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zaterdagavond de 2009 Tempier naast de 2009 Migoua gedronken. Beide wijnen heerlijk, maart de Migoua werd door de proevers als de betere herkend. De gewone cuvée mag er nochtans ook zijn, zowat zelfde aroma's als de Migoua, het verschil wordt gemaakt in de mond (Migoua complexer, voller).
Geschonken bij varkensnootjes met pruimen en gebakken krielaardappeltjes, een pérfecte match.

Kan ik volledig beamen; twee zeer mooie wijnen waarbij ik vond dat de Migoua ook meer finesse en elegantie had.
En wat betreft "een perfecte match"; wat kan je meer verwachten als je zo'n keukenprinses hebt.
thank you
(21-10-2012 08:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-10-2012 08:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zaterdagavond de 2009 Tempier naast de 2009 Migoua gedronken. Beide wijnen heerlijk, maart de Migoua werd door de proevers als de betere herkend. De gewone cuvée mag er nochtans ook zijn, zowat zelfde aroma's als de Migoua, het verschil wordt gemaakt in de mond (Migoua complexer, voller).
Geschonken bij varkensnootjes met pruimen en gebakken krielaardappeltjes, een pérfecte match.

Kan ik volledig beamen; twee zeer mooie wijnen waarbij ik vond dat de Migoua ook meer finesse en elegantie had.
En wat betreft "een perfecte match"; wat kan je meer verwachten als je zo'n keukenprinses hebt.thank you

HeartBlush
Jullie zouden het experiment binnen een 10tal jaar nog eens moeten over doen. De Migoa gaat dan z'n capaciteit majestueus ontwikkeld hebben.
De Domaine is jong al heel lekker en toegankelijk. Heb nog ergens een flesje Cabassaou 09, ga die toch nog enkele jaren laten liggen. Dit zou de meest "provencaalse" cuvée moeten zijn volgens wat ik las.
Domein om elk jaar een paar flesjes te kopen.
Snuffelen in de kelder en op een flesje stuiten zoals Tempier 07 (Domaine) kan een "woeha-erlebnis" opleveren, zeker als je niet eens wist dat je er nog ééntje had.
Getwijfeld maar toch open getrokken. De Cuvée Domaine is een topperke wb P/Q hier nogmaals bewezen. Moet echt niet zoveel onder doen qua genotswaarde voor de Migoa ...Framboosjes, kersenlikeur, garrigue, viooltjes, wat frangipane, caliche, zwarte olijfjes. Mooi precies gedefinieerde mondvulling met spanning en friste. Lekker om drinken nu, maar kan nog jaren vergeten worden. 't Is goed om af en toe een Domaine te kopen want de hogere cuvées vergen toch behoorlijk wat tijd.
Schoon! Je zou er goesting van krijgen. Spijtig dat ik in eigen kelder zelden zo'n "woeha-erlebnis" meemaak. banghead
(29-11-2012 11:41 PM)Matten schreef: [ -> ]Schoon! Je zou er goesting van krijgen. Spijtig dat ik in eigen kelder zelden zo'n "woeha-erlebnis" meemaak. banghead

Ik zal 's komen zien of dat klopt Wink
Hoe lang de standaard "Tempier" van 2010 bijhouden?
Kreeg deze week daar een aantal fleskes van binnen. Heb deze jaargang nog niet gedronken.
(30-11-2012 07:05 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Hoe lang de standaard "Tempier" van 2010 bijhouden?
Kreeg deze week daar een aantal fleskes van binnen. Heb deze jaargang nog niet gedronken.

Ik dronk ooit 's een Domaine van 8 jaar oud, millésime ontsnapt me, die was nog vrij jong als wijn toen. Dus makkelijk 10 jaar en er over...
Je kan die idd gemakkelijk 10 a 15 jaar bewaren maar 2010 is jong ook al toegankelijk.
Wat uurtjes caraf en lekker stukske vlees en zal wel smaken!
Deze week op csp de Classique en Tourtine 2007 op de tafel gekregen.
De classique was zo lekker en puur, juist op dronk maar kan er nog heel wat jaartjes tegen...
Tourtine: dit is echt wel top: leder, zwart fruit, kruidig, mineralig en een uitzonderlijke fraicheur voor bandol. Nog jong maar zeker leuk om eens jong te proeven!
Wat een afdronk........
Classique 2005
schone neus maar wat gesloten...de aanval komt goed maar de afwerking trekt op niks.... ?
Te jong, slecht jaar , murffles,... NOT gOOD
Morgen nog een restje.... op beterschap ne peira! :-)
Ik had onlangs hetzelfde aan de hand met Gros'Noré 2005. Pottoe, zelfs na 1/2dag karaf. Weinig neus, hij kwam goed binnen maar vanaf dan was het wachten op iets dat (nog) niet kwam....
Nog effe afblijven, komt wel goed vermoed ik...

(06-01-2013 02:57 AM)Venne schreef: [ -> ]Classique 2005
schone neus maar wat gesloten...de aanval komt goed maar de afwerking trekt op niks.... ?
Te jong, slecht jaar , murffles,... NOT gOOD
Morgen nog een restje.... op beterschap ne peira! :-)
(06-01-2013 09:11 AM)Kris schreef: [ -> ]Ik had onlangs hetzelfde aan de hand met Gros'Noré 2005. Pottoe, zelfs na 1/2dag karaf. Weinig neus, hij kwam goed binnen maar vanaf dan was het wachten op iets dat (nog) niet kwam....
Nog effe afblijven, komt wel goed vermoed ik...

(06-01-2013 02:57 AM)Venne schreef: [ -> ]Classique 2005
schone neus maar wat gesloten...de aanval komt goed maar de afwerking trekt op niks.... ?
Te jong, slecht jaar , murffles,... NOT gOOD
Morgen nog een restje.... op beterschap ne peira! :-)

Jaja, herkenbaar, heb hetzelfde gehad met de 2001, denk een jaar of vier geleden dus klopt wel ongeveer ;-)
(06-01-2013 11:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-01-2013 09:11 AM)Kris schreef: [ -> ]Ik had onlangs hetzelfde aan de hand met Gros'Noré 2005. Pottoe, zelfs na 1/2dag karaf. Weinig neus, hij kwam goed binnen maar vanaf dan was het wachten op iets dat (nog) niet kwam....
Nog effe afblijven, komt wel goed vermoed ik...

(06-01-2013 02:57 AM)Venne schreef: [ -> ]Classique 2005
schone neus maar wat gesloten...de aanval komt goed maar de afwerking trekt op niks.... ?
Te jong, slecht jaar , murffles,... NOT gOOD
Morgen nog een restje.... op beterschap ne peira! :-)

Jaja, herkenbaar, heb hetzelfde gehad met de 2001, denk een jaar of vier geleden dus klopt wel ongeveer ;-)

Ik heb hier nog Migoa 2005, hopelijk geen tegenvaller ?
(06-01-2013 11:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-01-2013 09:11 AM)Kris schreef: [ -> ]Ik had onlangs hetzelfde aan de hand met Gros'Noré 2005. Pottoe, zelfs na 1/2dag karaf. Weinig neus, hij kwam goed binnen maar vanaf dan was het wachten op iets dat (nog) niet kwam....
Nog effe afblijven, komt wel goed vermoed ik...

(06-01-2013 02:57 AM)Venne schreef: [ -> ]Classique 2005
schone neus maar wat gesloten...de aanval komt goed maar de afwerking trekt op niks.... ?
Te jong, slecht jaar , murffles,... NOT gOOD
Morgen nog een restje.... op beterschap ne peira! :-)

Jaja, herkenbaar, heb hetzelfde gehad met de 2001, denk een jaar of vier geleden dus klopt wel ongeveer ;-)

had het op de Gros Noré 2001 voor alle duidelijkheid
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Koppelingen