wijnliefhebbers

Volledige versie: Waltzing Tannine
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Voor het eerst een WT in de namiddag...we worden oud Rolleyes

Ideaal voor een echtstreeks verslag! Smile

We beginnen met een Spaans aperitiefje

Gotin del Risc Godello 2017
Wulpse fruitigheid, bloemig, wit en exotisch fruit, in de mond redelijk vettig, blijvend fris, knabbelwijn volgens Canard, mooie balans, botertje naar t einde toe. Men dacht aan Chardonnay of Rhone. Volgens Gerten zou dit ideaal zijn bij een stukje gegrilde vis.
Enthousiaste comments over deze bescheiden Espanjool.
Kleur is grenadine, wat kunstmatig blijkbaar.
Aardbei, framboosjes, kersen snoepjes.
Doet wat aan kriek denken in de mond, met dezelfde zuurtjes. Na een tijdje wordt hij zachter en evenwichtiger. Verfrissend en toch wel lekker, ondanks het snoeperige aspect.

Reyngaard 2017 Regent, Watou
Duo 1

Hm, ruikt naar oude Bordeaux
Beetje cabernet franc?
Wat is dat selderijzuur?
Wijn 1 beetje Bojo gevoel? Bouland?
Oeps nu komt het fruit erdoor!
Die tweede is echt mijn smaak, ondanks wat voelbare tannines
Zijn dit nu jonge of oude wijnen?
(15-06-2019 04:58 PM)vinejo schreef: [ -> ]Duo 1

Hm, ruikt naar oude Bordeaux
Beetje cabernet franc?
Wat is dat selderijzuur?
Wijn 1 beetje Bojo gevoel? Bouland?
Oeps nu komt het fruit erdoor!
Die tweede is echt mijn smaak, ondanks wat voelbare tannines
Zijn dit nu jonge of oude wijnen?

Jong!
De frank van mijn tafelgenoten begint te vallen...
Ah, we zitten in Bourgogne...
Of toch 2 x pinot noir
Twee heeft wat putje
Eerste lijkt wel Duitse Spatburgunder, of Elzas... geen zoetje nochtans..
Heeft meer rood fruit ook dan twee, twee is echt Bourggondisch, ondanks de wat droge tannines..

1/David Renaud Irancy Le Paradis 2013
2/ Michel Briday Mercurey 1 r cru Clos Marcilly

Persoonlijk voorkeur voor de Renaud, zachter en zuiverder.
Duo 2

Ik heb lelietjes van dalen in de neus.
Efkens goed snuiten!
Groot verschil in kleur, eerste wijn naast bloemen ook animaal.
Tweede heeft een leerke
Om op te klimmen
Neenee een Bandol leerke. En blauwe bes.
Die kan ik niet spuwen..., wat een fraicheur
Heel mooi mondgevoel bij 1, evenwicht en elegantie.
Man, die tweede is schitterend.
Jamaar die eerste ook hoor!
Appelen en peren vergelijken
Cider dus?

JM Vincent Santenay Beaurepaire 2010
Chateau Paloumey Ht Medoc 2010
Duo 3 (in noteer telkens wat ik hoor waaien bij de proevers)

Eerste is groeniger dan twee, minder open
Twee heeft toast en leder, wat animaliteit, munt.
Eerste is keilekker, mss wel lichter
Is dit 2008?
Twee keer linkeroever, tweede overstijgt eerste (heeft een moeilijker tannineke)
Kanta nen eersten en nen tweede wijn zijn?
Yep!

La reserve du SM 2011
Sociando Mallet 2011
Duo 4

Wijn 1 heeft minder kracht dan twee, is een beetje fleew (Westvlaams dialect) volgens Franklin (weinig nuance).
Wijn twee heeft meer karakter.
De eerste is een aangelengde versie van de tweede. Heel lekker nochtans. De tweede is jonger in alle opzichten, ook van kleur (veel intenser ook).

Deze comments zijn gegeven vóor de onthulling van de wijnen. Zeer duidlijk dus, het verschil tussen een slecht jaar en een topjaar kan immens zijn.

Chateau Poujeaux 2013
Chateau Poujeaux 2009
(15-06-2019 05:09 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(15-06-2019 04:58 PM)vinejo schreef: [ -> ]Duo 1

Hm, ruikt naar oude Bordeaux
Beetje cabernet franc?
Wat is dat selderijzuur?
Wijn 1 beetje Bojo gevoel? Bouland?
Oeps nu komt het fruit erdoor!
Die tweede is echt mijn smaak, ondanks wat voelbare tannines
Zijn dit nu jonge of oude wijnen?

Jong!

In vergelijking met ons zéker! Wink
(15-06-2019 07:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Duo 4

Wijn 1 heeft minder kracht dan twee, is een beetje fleew (Westvlaams dialect) volgens Franklin (weinig nuance).
Wijn twee heeft meer karakter.
De eerste is een aangelengde versie van de tweede. Heel lekker nochtans. De tweede is jonger in alle opzichten, ook van kleur (veel intenser ook).

Deze comments zijn gegeven vóor de onthulling van de wijnen. Zeer duidlijk dus, het verschil tussen een slecht jaar en een topjaar kan immens zijn.

Chateau Poujeaux 2013
Chateau Poujeaux 2009
interessant duo
Duo 5

Op kleur is dit hetzelfde jaartal (volgens Luc)
Beide wijnen hebben een schitterende neus. Heerlijke blauwe bes in een kruidig bedje.
Wijn éen meer op fruit, twee heeft ook olijfjes.
Wijn twee heeft een ongelooflijke fraicheur.
Allebei wel heel licht droogtrekkend maar zeker niet storend.
Twee is schitterend, éen een ongelooflijke overachiever.

Chateau Puygeraud 2004
Chateau Chasse Spleen 2004
(15-06-2019 08:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Duo 5

Op kleur is dit hetzelfde jaartal (volgens Luc)
Beide wijnen hebben een schitterende neus. Heerlijke blauwe bes in een kruidig bedje.
Wijn éen meer op fruit, twee heeft ook olijfjes.
Wijn twee heeft een ongelooflijke fraicheur.
Allebei wel heel licht droogtrekkend maar zeker niet storend.
Twee is schitterend, éen een ongelooflijke overachiever.

Chateau Puygeraud 2004
Chateau Chasse Spleen 2004

Verrassende prestatie vd puygueraud! Altijd al fan geweest, en altijd beseft dat deze wel wat jaren nodig heeft, maar 15 jaar had ik zelf niet gedurfd!
(15-06-2019 08:26 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(15-06-2019 08:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Duo 5

Op kleur is dit hetzelfde jaartal (volgens Luc)
Beide wijnen hebben een schitterende neus. Heerlijke blauwe bes in een kruidig bedje.
Wijn éen meer op fruit, twee heeft ook olijfjes.
Wijn twee heeft een ongelooflijke fraicheur.
Allebei wel heel licht droogtrekkend maar zeker niet storend.
Twee is schitterend, éen een ongelooflijke overachiever.

Chateau Puygeraud 2004
Chateau Chasse Spleen 2004

Verrassende prestatie vd puygueraud! Altijd al fan geweest, en altijd beseft dat deze wel wat jaren nodig heeft, maar 15 jaar had ik zelf niet gedurfd!

Inderdaad, en dat niet eens in een topjaar...!
Laatste wijn

Iedereen denkt Bordeaux...
Wijn met zeer enthousiaste aanhang.
Mijn tip was
Je n’ ai rien a vendre

En de frank viel als eerste bij St Canard

In 2017 kregen we een schitterende degustatie met bijhorende uitleg bij deze wijnbouwer. Toen we razend enthousiast wouden bestellen was het antwoord...
Je n ai rien a vendre...

Guillaume Gilles Cornas 2010
(15-06-2019 09:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]Laatste wijn

Iedereen denkt Bordeaux...
Wijn met zeer enthousiaste aanhang.
Mijn tip was
Je n’ ai rien a vendre

En de frank viel als eerste bij St Canard

In 2017 kregen we een schitterende degustatie met bijhorende uitleg bij deze wijnbouwer. Toen we razend enthousiast wouden bestellen was het antwoord...
Je n ai rien a vendre...

Guillaume Gilles Cornas 2010
Was die al op dronk?
(15-06-2019 09:45 PM)Fre schreef: [ -> ]
(15-06-2019 09:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]Laatste wijn

Iedereen denkt Bordeaux...
Wijn met zeer enthousiaste aanhang.
Mijn tip was
Je n’ ai rien a vendre

En de frank viel als eerste bij St Canard

In 2017 kregen we een schitterende degustatie met bijhorende uitleg bij deze wijnbouwer. Toen we razend enthousiast wouden bestellen was het antwoord...
Je n ai rien a vendre...

Guillaume Gilles Cornas 2010
Was die al op dronk?

Ewel, hoewel de tafelgenoten dit in Bordeaux plaatsten leek het voor mij meer een CH9. Krachtiger en alcoholischer dan ik me herinner van zijn jeugd. Had zeker niet het gevoel dat dit nog moet liggen, integendeel, na openen rook ik zelfs al dode bladeren..

BTW, na de chemin de fer nog een VDP Des Tours 2013 opengetrokken, alweer tot ieders jolijt..
En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het het glas zelfs voor gemaakt.
(16-06-2019 10:49 AM)wvd schreef: [ -> ]En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het HtH glas zelfs voor gemaakt.

Die Renaud werd hier besproken Werner
http://www.vinejo.freebb.be/thread-545-p...l#pid89797
T Was een rechtstreeks verslag dus je moet beginnen op vorige pagina.. ;-)

Sedert ik mijn Bourgogne glazen heb drink ik er gewoon alle wijnen uit, omdat ik het gevoel heb dat ze dan het beste smaken. Mijn Bordeaux riedls haal ik soms wel nog eens uit maar herinner me niet dat ik dan het gevoel heb dat Bordeaux er beter uit smaakt. Welke verklaring zou er kunnen zijn dat men voor Bordeaux dat klassiekere smalle glas maakt en voor Bourgogne dat ronde? Of is het eerder traditie?
Besluit
Topper van de avond Cornas G Gilles 2010
Elegant en fijn: Renaud Paradis 2013
Meer putje: M briday Mercurey 2013
Beetje saai: Reserve de SM en SM zelf van 2011
Licht en lekker voor 13 euro in afslag: Poujeaux 2013
Bewijs dat 2009 wel top is: Poujeaux 2009
Perfect op dronk en heel mooi’ Puygueraud 2004
Ook mooi op dronk maar nog reserve en meer fraicheur: Chasse Spleen 2004
Ronduit schitterende PQ en bewijs dat we “kleinere” Chateaux moeten kopen in topjaren: Paloumey 2010

Die laatste was voor mij zo n aangename verrassing dat ik het Chateaux aanschreef. En dan blijkt weer dat een klein complimentje mensen zó gelukkig kan maken..
(16-06-2019 11:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-06-2019 10:49 AM)wvd schreef: [ -> ]En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het HtH glas zelfs voor gemaakt.

Die Renaud werd hier besproken Werner
http://www.vinejo.freebb.be/thread-545-p...l#pid89797
T Was een rechtstreeks verslag dus je moet beginnen op vorige pagina.. ;-)

Sedert ik mijn Bourgogne glazen heb drink ik er gewoon alle wijnen uit, omdat ik het gevoel heb dat ze dan het beste smaken. Mijn Bordeaux riedls haal ik soms wel nog eens uit maar herinner me niet dat ik dan het gevoel heb dat Bordeaux er beter uit smaakt. Welke verklaring zou er kunnen zijn dat men voor Bordeaux dat klassiekere smalle glas maakt en voor Bourgogne dat ronde? Of is het eerder traditie?

Het gaat bij mij vooral om het boeket. Bij Bordeaux en andere wijnen van dat type heb ik eerder de indruk dat meer "compacte" aroma's een mooier resultaat geven. In een breder, Bourgogne glas valt dat dan soms eerder wat uit elkaar, alsof het boeket het glas niet helemaal kan vullen, als je bergrijppt wat ik bedoel. Ik moet toegeven dat ik al in geen jaren meer geprobeerd heb een Bx uit een Bg glas te drinken, misschien toch eens terug proberen. wat volgens mij wel vast staat is dat wijn van meer aromatische druiven als Pinot Noir, Nerello, Nebbiolo en ook wel Grenache bijna altijd baat hebben bij dit type glas. Ik giet er trouwens ook mijn Chardonnay's enz. in, maar bvb geen Riesling en ik vraag me dan onmiddellijk af waarom niet...?
(18-06-2019 12:18 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-06-2019 11:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-06-2019 10:49 AM)wvd schreef: [ -> ]En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het HtH glas zelfs voor gemaakt.

Die Renaud werd hier besproken Werner
http://www.vinejo.freebb.be/thread-545-p...l#pid89797
T Was een rechtstreeks verslag dus je moet beginnen op vorige pagina.. ;-)

Sedert ik mijn Bourgogne glazen heb drink ik er gewoon alle wijnen uit, omdat ik het gevoel heb dat ze dan het beste smaken. Mijn Bordeaux riedls haal ik soms wel nog eens uit maar herinner me niet dat ik dan het gevoel heb dat Bordeaux er beter uit smaakt. Welke verklaring zou er kunnen zijn dat men voor Bordeaux dat klassiekere smalle glas maakt en voor Bourgogne dat ronde? Of is het eerder traditie?

Het gaat bij mij vooral om het boeket. Bij Bordeaux en andere wijnen van dat type heb ik eerder de indruk dat meer "compacte" aroma's een mooier resultaat geven. In een breder, Bourgogne glas valt dat dan soms eerder wat uit elkaar, alsof het boeket het glas niet helemaal kan vullen, als je bergrijppt wat ik bedoel. Ik moet toegeven dat ik al in geen jaren meer geprobeerd heb een Bx uit een Bg glas te drinken, misschien toch eens terug proberen. wat volgens mij wel vast staat is dat wijn van meer aromatische druiven als Pinot Noir, Nerello, Nebbiolo en ook wel Grenache bijna altijd baat hebben bij dit type glas. Ik giet er trouwens ook mijn Chardonnay's enz. in, maar bvb geen Riesling en ik vraag me dan onmiddellijk af waarom niet...?

Yep, ik begrijp zeker wat je bedoelt. Ga binnenkort toch eens de proef op de som nemen!
(18-06-2019 12:18 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-06-2019 11:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-06-2019 10:49 AM)wvd schreef: [ -> ]En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het HtH glas zelfs voor gemaakt.

Die Renaud werd hier besproken Werner
http://www.vinejo.freebb.be/thread-545-p...l#pid89797
T Was een rechtstreeks verslag dus je moet beginnen op vorige pagina.. ;-)

Sedert ik mijn Bourgogne glazen heb drink ik er gewoon alle wijnen uit, omdat ik het gevoel heb dat ze dan het beste smaken. Mijn Bordeaux riedls haal ik soms wel nog eens uit maar herinner me niet dat ik dan het gevoel heb dat Bordeaux er beter uit smaakt. Welke verklaring zou er kunnen zijn dat men voor Bordeaux dat klassiekere smalle glas maakt en voor Bourgogne dat ronde? Of is het eerder traditie?

Het gaat bij mij vooral om het boeket. Bij Bordeaux en andere wijnen van dat type heb ik eerder de indruk dat meer "compacte" aroma's een mooier resultaat geven. In een breder, Bourgogne glas valt dat dan soms eerder wat uit elkaar, alsof het boeket het glas niet helemaal kan vullen, als je bergrijppt wat ik bedoel. Ik moet toegeven dat ik al in geen jaren meer geprobeerd heb een Bx uit een Bg glas te drinken, misschien toch eens terug proberen. wat volgens mij wel vast staat is dat wijn van meer aromatische druiven als Pinot Noir, Nerello, Nebbiolo en ook wel Grenache bijna altijd baat hebben bij dit type glas. Ik giet er trouwens ook mijn Chardonnay's enz. in, maar bvb geen Riesling en ik vraag me dan onmiddellijk af waarom niet...?
Ik begrijp je volledig. Sinds in mijn wijnen enkel nog uit een Zalto Bourgogne
drink, komt Bordeaux minder goed voor de dag. Dat van die compacte aroma's is er boenk op.
(18-06-2019 12:54 PM)Fre schreef: [ -> ]
(18-06-2019 12:18 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-06-2019 11:36 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-06-2019 10:49 AM)wvd schreef: [ -> ]En zie ik daar nog een "zwarte" Renaud op tafel staan?

Heb jij goede ervaringen met Bordeaux uit een groot Bourgogne glas? Ik gebruik daar eigenlijk liever het klassieke smallere hogere glas voor, meestal Zwiesel Vina of Taste en soms Spiegelau Authentis. Zelfde glas voor CC, Brunello durf ik daarentegen wel uit een Riedel Heart to Heart (of Sommelier...) nuttigen en in die laatste giet ik ook Nebbiolo. Daar lijkt het HtH glas zelfs voor gemaakt.

Die Renaud werd hier besproken Werner
http://www.vinejo.freebb.be/thread-545-p...l#pid89797
T Was een rechtstreeks verslag dus je moet beginnen op vorige pagina.. ;-)

Sedert ik mijn Bourgogne glazen heb drink ik er gewoon alle wijnen uit, omdat ik het gevoel heb dat ze dan het beste smaken. Mijn Bordeaux riedls haal ik soms wel nog eens uit maar herinner me niet dat ik dan het gevoel heb dat Bordeaux er beter uit smaakt. Welke verklaring zou er kunnen zijn dat men voor Bordeaux dat klassiekere smalle glas maakt en voor Bourgogne dat ronde? Of is het eerder traditie?

Het gaat bij mij vooral om het boeket. Bij Bordeaux en andere wijnen van dat type heb ik eerder de indruk dat meer "compacte" aroma's een mooier resultaat geven. In een breder, Bourgogne glas valt dat dan soms eerder wat uit elkaar, alsof het boeket het glas niet helemaal kan vullen, als je bergrijppt wat ik bedoel. Ik moet toegeven dat ik al in geen jaren meer geprobeerd heb een Bx uit een Bg glas te drinken, misschien toch eens terug proberen. wat volgens mij wel vast staat is dat wijn van meer aromatische druiven als Pinot Noir, Nerello, Nebbiolo en ook wel Grenache bijna altijd baat hebben bij dit type glas. Ik giet er trouwens ook mijn Chardonnay's enz. in, maar bvb geen Riesling en ik vraag me dan onmiddellijk af waarom niet...?
Ik begrijp je volledig. Sinds in mijn wijnen enkel nog uit een Zalto Bourgogne
drink, komt Bordeaux minder goed voor de dag. Dat van die compacte aroma's is er boenk op.

Best de Bx terug in het smallere glas dan hé...Wink
Ik heb ook de Spiegelau Authentis Bx, de grote bedoel ik en soms vind ik Bx toch beter uit de veel kleinere Zwiesel Vina. Voor CC werkt die Authentis wel perfect. Bizar toch.
Toen het ging over de politiek correcte meute die een schrijnend gebrek aan zelfrelativering vertoont hadden we het plots over de ongelooflijke nietigheid van het bestaan, over hoe er ooit een dag komt-als het begrip dag en nacht dan nog bestaat- dat dít moment, deze schitterende zondag 15 juni 2019, duizend jaar zal geleden zijn en dat er niks, geen glimp, geen restje zal overblijven van onze vluchtige passage op deze aardbol, van onze wensen en verlangens, onze verwezenlijkingen en relaties, onze bezittingen en ideeën en dat mensen vluchten in hun werk of in hun hobby s, in oppervlakkigheid of fundamentalisme, gewoon om deze gedachte totaal uit hun hersenpan te weren, deze verpletterende wetenschap die de enige oorzaak is van het het succes van religies en uiteindelijk ook van het succes van…onze lievelingsdrank.
Deed me denken aan dit grapje Wink

[attachment=4064]
(19-06-2019 07:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Deed me denken aan dit grapje Wink

Ha, schitterend applaus
WT bij de goede Sint Canard.

We beginnen buiten en krijgen een roseetje in het glas. Het smaakte ons allemaal dus dat moest wel Bandol zijn.
Domaine Barthes rosé 2017, lekker.

Er volgen twee gekoelde roodjes, de ene al verleidelijker dan de andere. Nogal snel wordt duidelijk dat we twee topBeaujolais in het glas hebben, de tweede wordt zelfs herkend als Bouland.

Capreoles Chamodere 2016: Zeer purper kleur, krieken, kers, specerijen, veel materie, een zekere smeuïgheid, blijft wel koel nochtans. 90
Bouland Morgon Shistes 2016: Lichter van kleur, (meer Bourgondisch), kruidig, rottend hout, iets vegetaal, edel in de mond en incachable.
Zeg over terroir wat je wil maar deze Morgon leek enorm op de Chiroubles van dezelfde wijnbouwer. 92

En dan een witte...jawel, ná de rode, onze Canard neemt de plaatselijke gewoonte over.

Botertje, mineraal, gedroogde ananas, licht gebrand, mooie lengte en balans, zachte citroencuurtjes en een toefje caramel in de afdronk.
Marcel Couturier Macon Loche Longues Terres 2015
Alweer een voltreffer voor Marcel. 91

En dan een nieuwe witte.
Wadisdadier.... ik permiteer mij even een jeugdige slip of the tongue: OMG watte
Brede, aristocratische neus met vanille , gebrande toetsen, limoen en honing. Ook in de mond is dit vloeibare honing, maar dan droog en fris. Heel aromatisch, geparfumeerd, en werkelijk ellenlang. De afdronk is zo mogelijk nog langer. Een dure wijn, maar je hebt dus wel degelijk méer waar voor je geld.
Iemand zei dat de vorige wijn, hoe goed ook, nu plots een gefilterde versie van deze leek...
Rapet, Corton Charlemagne 2009
Grote wijn, 95

Een rood duo
Wijn 1 Belegen neus, chocolade, kaas (gerijpt op gebruikte wijnvaten volgens iemand), peper. De mond is redelijk vol, wat hout nog, beetje groen naar de afdronk toe. Old fashioned. Een ok wijn maar St Canard koopt nu toch geen Pommard meer in grootwarenhuizen.
Rene Monnier Pommard Les vignots 2001
87

Wijn 2
Zeer jong van kleur nog, nieuw leder en zwart fruit.
In de mond beetje vergelijkbaar met vorige maar frisser, evenwichtiger.
Nog wat droogtrekking op t einde, toch ietwat onrijpe tannines dus.
Villa Antinori Chianti 1999
88

Tenslotte (althans als we de obligate Sauternes als afsluiter even vergeten)
kregen we een triootje in het glas.
Wijn1 heeft een (achteraf) verbazend jonge kleur.
Groentensoep(selder), witte peper, tabak, krieken.
Zacht in de mond, met milde tannines en een warmtegevoel in de finale.
Santa Rita Cabernet Sauvignon Reserva 1999
Alweer verrassend kwalitatief voor een wijn van deze prijscategorie.
90

Wijn 2 is koeler, mineraal, zoethout, blauwe bes, fijne specerijen.
Heel mondstrelend en evenwichtig, nog een klein tanninebeetje op t eind.
Chateau Citran 1999
91

De laatste wijn leek de vorige maar dan uitgebouwd, een geperfectioneerde versie.
Weinig commentaar want sprakeloos...
Chateau Pontet Canet 1999
93

En toen was er heerlijke kaastaart met Carmes de Rieussec.

Life kan een bitch zijn maar soms ook een heel lief en zacht bambietje met grote ogen.
Mooie degustatie met variatie tussen kleppers en challengers.
Voor Corton Charlemagnes heb ik toch altijd een zekere terughoudendheid om ze aan te schaffen. Rechtvaardigt de prijs de kwaliteit? Op LPDV lees je vaak het tegendeel. Maar hier zorgt de grootmeester bb toch voor een grote wijn.
Wel knap van Coutourier. Voor mij is het vaak dat caramelletje dat me stoort
Mooie degustatie al begrijp ik de combinatie "rottend hout, iets vegetaal, edel in de mond en incachable" (niet verstopbaar?) met de score van 92 niet heel goed.

Corton (Charlemagne) is m.i.
, indien van een goede wijnbouwer, veruit de beste koop in grote witte Bourgogne.
(02-09-2019 10:54 AM)wvd schreef: [ -> ]Mooie degustatie al begrijp ik de combinatie "rottend hout, iets vegetaal, edel in de mond en incachable" (niet verstopbaar?) met de score van 92 niet heel goed.

Corton (Charlemagne) is m.i.
, indien van een goede wijnbouwer, veruit de beste koop in grote witte Bourgogne.

Big Grin was incRachable uiteraard
Rottend hout en vegetaal zijn helemaal niet pejoratief bedoeld, die wijn kan met die aroma s best edel zijn in de mond (en was dat ook).
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Koppelingen