wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau La Providence ( Pomerol )
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
La Providence ( Pomerol ) 2009

Wijngaard sedert 2013 geïntegreerd in La Fleur-Petrus, domein bestaat dus niet meer.
Daarom altijd al eens willen proeven ... fles 1/2, eerder dit jaar aangekocht, 82 Euro.

Eigenlijk niet van plan om iets te proeven, maar zware week = heil zoeken in Pomerol !
Pop and pour. Ik heb 1/2 fles op vrijdag gedronken, de rest gespaard voor dag erna.

+ Kleur : nog steeds zeer jong, flink wat gekleurde tranen in het glas
+ Neus : intens, zeer kruidig, peperig, enorm veel fruit ( wel eerder donker ), aards, timide bij aanvang
+ Mond : zeer zacht, maar iets te licht voor mij, hopen rood fruit, zeer peperig, soepel, gaat vlot binnen
+ Afdronk : ook hier, veel peper, afdronk is het beste van allemaal, zeer lang, zeer complex, hors categorie

Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.
Merkte wel dat de wijn volop haar best deed om dat te verdoezelen, maar het bleef aanwezig.

Conclusie ... zoals steeds zeer blij om dit eindelijk eens te proeven, maar de verwachtingen lagen iets te hoog.
Ik had meer complexiteit en stevigheid verwacht, dit was voor een Pomerol iets te fijn voor mij persoonlijk.
Maar nog één flesje over en dat gaan we eens met MrCoone drinken ... hij was namelijk ook zeer benieuwd.

Mathijs
(15-02-2020 09:06 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]La Providence ( Pomerol ) 2009

Wijngaard sedert 2013 geïntegreerd in La Fleur-Petrus, domein bestaat dus niet meer.
Daarom altijd al eens willen proeven ... fles 1/2, eerder dit jaar aangekocht, 82 Euro.

Eigenlijk niet van plan om iets te proeven, maar zware week = heil zoeken in Pomerol !
Pop and pour. Ik heb 1/2 fles op vrijdag gedronken, de rest gespaard voor dag erna.

+ Kleur : nog steeds zeer jong, flink wat gekleurde tranen in het glas
+ Neus : intens, zeer kruidig, peperig, enorm veel fruit ( wel eerder donker ), aards, timide bij aanvang
+ Mond : zeer zacht, maar iets te licht voor mij, hopen rood fruit, zeer peperig, soepel, gaat vlot binnen
+ Afdronk : ook hier, veel peper, afdronk is het beste van allemaal, zeer lang, zeer complex, hors categorie

Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.
Merkte wel dat de wijn volop haar best deed om dat te verdoezelen, maar het bleef aanwezig.

Conclusie ... zoals steeds zeer blij om dit eindelijk eens te proeven, maar de verwachtingen lagen iets te hoog.
Ik had meer complexiteit en stevigheid verwacht, dit was voor een Pomerol iets te fijn voor mij persoonlijk.
Maar nog één flesje over en dat gaan we eens met MrCoone drinken ... hij was namelijk ook zeer benieuwd.

Mathijs

Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.
(16-02-2020 01:20 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.

Ik had gehoopt dat dit van mijn sokken zou blazen, maar eigenlijk niet. Misschien ben ik te streng of teveel verwend binnen het Bordelaise gamma.
In dat opzicht vind ik Nenin in 2009 stukken beter gelukt en veel meer van kunnen genieten. En dat kon ik kopen aan de helft van de prijs van deze fles.

Mathijs
(16-02-2020 04:57 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(16-02-2020 01:20 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.

Ik had gehoopt dat dit van mijn sokken zou blazen, maar eigenlijk niet. Misschien ben ik te streng of teveel verwend binnen het Bordelaise gamma.
In dat opzicht vind ik Nenin in 2009 stukken beter gelukt en veel meer van kunnen genieten. En dat kon ik kopen aan de helft van de prijs van deze fles.

Mathijs

Misschien begrijp ik niet wat je bedoelt met “te licht” in mijn beleving is te licht een wijn die materie mist. Te dun is. Te elegant dus. Dat is deze wijn totaal niet. Hij is stevig met veel extractie. Misschien bedoel jij met “te licht” dat ie niet voldoet aan jouw verwachting en dat ie dus te licht is in kwaliteit. In dat geval ben ik het helemaal met je eens. Deze wijn stelt teleur. Nenin 09 is veel beter. Sowieso erg in vorm vanaf 2008
(15-02-2020 09:06 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]La Providence ( Pomerol ) 2009
Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.

Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx!

Zegt de grote Sauternes liefhebber ...

Werner, niet toevallig som je druiven/regio's op die in je assortiment prominent aanwezig zijn, maar ik denk dat de wijnwereld toch wat uitgebreider is dan een 3-tal regio's/druiven. Het lijkt me nogal kort door de bocht om bijna enkel deze 3 "finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme" toe te dichten.
(21-02-2020 02:33 PM)Corto schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx!

Zegt de grote Sauternes liefhebber ...

Werner, niet toevallig som je druiven/regio's op die in je assortiment prominent aanwezig zijn, maar ik denk dat de wijnwereld toch wat uitgebreider is dan een 3-tal regio's/druiven. Het lijkt me nogal kort door de bocht om bijna enkel deze 3 "finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme" toe te dichten.

Tuurlijk niet! Ik volg die regio's omdat ik van de wijnen hou. Het heeft m.i. weinig zin om wijnen trachten te verkopen waar je niet kan achter staan.
Maar er zijn uiteraard nog vele regio's waarvan ik de wijnen soms erg kan appreciëren: Etna, Taurasi, Valpolicella enz., maar ook een aantal Spaanse wijnen, Rhône enz.
Alleen,ik kom altijd graag "thuis" bij bovengenoemden.
En behalve Sauternes hou ik ook wel van een zoete Riesling af en toe. Voor droge witte gaat mijn voorkeur toch dikwijls naar de betere Chardonnay, sorry daarvoor...Smile
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010
(23-02-2020 05:08 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Amaai, dikke degustatie met prachtige wijnen zo te zien, ook ik verschiet er niet van dat de 4 Barolos op de laatste plaats eindigden. Ook ik ben geen fan van Nebbiole of Pinot Noir. Ik snap volledig dat je die te saai en te dun vind, maar gelukkig zijn alle mensen en hun smaken verschillend. Wink
(23-02-2020 08:06 PM)Benz schreef: [ -> ]
(23-02-2020 05:08 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Amaai, dikke degustatie met prachtige wijnen zo te zien, ook ik verschiet er niet van dat de 4 Barolos op de laatste plaats eindigden. Ook ik ben geen fan van Nebbiole of Pinot Noir. Ik snap volledig dat je die te saai en te dun vind, maar gelukkig zijn alle mensen en hun smaken verschillend. Wink

Net wat ik ,dacht!! Uiteraard Masseto gevolgd door Sassicaia. Wellicht geen Sammarco of d'Alceo geproefd, zouden ook vooraan gestaan hebben.
In welke regio woon je, (West-) Vlaanderen? Ik ondervind namelijk dat voorkeuren qua wijn soms, eigenaardig genoeg, erg streekgebonden kan zijn. Ik zoek naar verklaring, vooralsnog niets gevonden.
(24-02-2020 11:22 AM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2020 08:06 PM)Benz schreef: [ -> ]
(23-02-2020 05:08 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Amaai, dikke degustatie met prachtige wijnen zo te zien, ook ik verschiet er niet van dat de 4 Barolos op de laatste plaats eindigden. Ook ik ben geen fan van Nebbiole of Pinot Noir. Ik snap volledig dat je die te saai en te dun vind, maar gelukkig zijn alle mensen en hun smaken verschillend. Wink

Net wat ik ,dacht!! Uiteraard Masseto gevolgd door Sassicaia. Wellicht geen Sammarco of d'Alceo geproefd, zouden ook vooraan gestaan hebben.
In welke regio woon je, (West-) Vlaanderen? Ik ondervind namelijk dat voorkeuren qua wijn soms, eigenaardig genoeg, erg streekgebonden kan zijn. Ik zoek naar verklaring, vooralsnog niets gevonden.

Ik woon in NL net over de grens bij Putte Kappellen. Woongebied heeft er niets mee te maken. 14 ervaren proevers afkomstig uit heel NL en 5 uit Belgie. Zo goed als unaniem de Barolo’s op de laatste plaatsen. Beter werden ze door deze groep personen niet gevonden. Sammarco of Alceo zijn geen icoonwijnen dus stonden ze niet in de line-up.
(24-02-2020 08:11 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Ik woon in NL net over de grens bij Putte Kappellen. Woongebied heeft er niets mee te maken. 14 ervaren proevers afkomstig uit heel NL en 5 uit Belgie.

Daar gaat mijn theorie dan...Confused
Laatst kreeg ik een fles Providence 2009 voorgeschoteld. Vond dit toch wel een goed glas wijn, hoewel ik niet meteen in pomerol uitkwam toen ik moest raden. Maar ik was ook niet erg verbaasd dat het uiteindelijk wel zo was.

Gaan aantekeningen gemaakt, want onverwachts. Dit is wat ik nog herinner.

Diep donker van kleur. Nog paars, tegen zwart aan. Geur van donker merlot fruit, cacao. De geur deed toch wel denken aan de terroir van pomerol omgeving.

Smaak erg krachtig, veel donker fruit, met zachte rijpe tannine. Dat deed denken aan een warm jaar. Ik dacht eerder aan een wat jongere wijn uit een warmer gebied, maar kwam er dan niet uit welk.

Lange warme afdronk. De fles ging niet zo snel leeg, zo vol en krachtig.

Geen klassiek glas wijn. Wel goed, modern gemaakt en ik denk met nog een jaartje of 5 extra rijping dat dit echt heel mooi wordt. Nu was het een beetje too much. Maar er was ook geen mooi gerecht bij ofzo, dan is een wijn van dit kaliber in z’n jonge fase toch altijd wel wat heftig. Jaargang zal ook meegespeeld hebben.
Citaat:Geen klassiek glas wijn. Wel goed, modern gemaakt en ik denk met nog een jaartje of 5 extra rijping dat dit echt heel mooi wordt. Nu was het een beetje too much. Maar er was ook geen mooi gerecht bij ofzo, dan is een wijn van dit kaliber in z’n jonge fase toch altijd wel wat heftig. Jaargang zal ook meegespeeld hebben.

Jamie Goode liet onlangs een bommetje vallen door te stellen dat hij 2009 niet het grote jaar vindt dat sommigen ervan gemaakt hebben, en dat het zeker geen groots bewaarjaar is. Te warm en te rijp.

Voor wat het waard is natuurlijk...
(30-12-2020 03:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Geen klassiek glas wijn. Wel goed, modern gemaakt en ik denk met nog een jaartje of 5 extra rijping dat dit echt heel mooi wordt. Nu was het een beetje too much. Maar er was ook geen mooi gerecht bij ofzo, dan is een wijn van dit kaliber in z’n jonge fase toch altijd wel wat heftig. Jaargang zal ook meegespeeld hebben.

Jamie Goode liet onlangs een bommetje vallen door te stellen dat hij 2009 niet het grote jaar vindt dat sommigen ervan gemaakt hebben, en dat het zeker geen groots bewaarjaar is. Te warm en te rijp.

Voor wat het waard is natuurlijk...

In warme jaren zijn er altijd wijnen die de frisheid missen. Deze zou dat inderdaad kunnen hebben. Misschien gaat het ten koste van de hele lange bewaring, maar ik had niet het idee dat deze 2009 enigszins bij zijn top in de buurt was. Misschien ook wel, ik heb nog 4 flessen liggen dus we kunnen hem volgen de komende jaren ; ) Ik denk zelf dat als een en ander nog wat meer tot rust komt het best een mooi geheel word

Te kort ervaring met jaargang 2009 om een algemeen oordeel te vellen. Wat ik er van gehad heb is me goed bevallen. 2010 nog beter. En toch heb je dan met sommige producenten dat 09 weer beter bevalt dan 10.

Ik heb nog geen ander jaar gehad van deze wijn. Persoonlijk heb ik liever wat meer zuren en straffere tannine in de wijn, maar dat is voorkeur. Ik kan me best voorstellen dat veel mensen dit geweldig vinden, zeker met het juiste eten. Er ligt nog wat 2011 ook. Dit was een puur frisser jaar, als mijn 'eigen' pomerol typerend is voor de jaargangen tenminste. Minder vol, meer zuren, hardere tannine, boerser.

De fles ging dezelfde avond leeg dus ik heb helaas geen ervaring met een dagje langer open.
Providence 2009

Gister deze nog eens in het glas. Toch wel erg rijp.

De kleur is nog erg donker rood, geen bruin randje te bekennen.

In de neus eerst veel cederhout, potloodslijpsel en sigarenrook. Later kwam het rijpe fruit er doorheen. Nog later wat kruiden zoals kruidnagel maar ook wat groene hinten die ik niet had verwacht. Toch domineerde uiteindelijk het rijpe fruit. Mijn maat dacht zelfs aan een Amarone watte Ja, rijp fruit. Zo gek is dat niet.

De smaak is nog steeds een bom. Heel krachtig met weer het rijpe fruit in het middenpallet en de afdronk komt er peper naar boven en zachte tannine. De afdronk is zeer zeer lang. Toch wel erg smaakvol wat je van een betere pomerol mag verwachten. Ik mis een beetje fraicheur om dit compleet te maken en het echt als topper te bestempelen.

Deze wijn zal nog jaren mee kunnen maar wordt niet beter of lekkerder in mijn ogen omdat hij al rijp genoeg is. Misschien dat het nog een iets harmonieuzer geheel wordt, wat zachter. Verder een goed glas dus, maar mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar een ander type Pomerol. Ik moet wel zeggen dat ik in tijden geen wijn gehad heb met zo'n lange afdronk, en die was wel heel aangenaam. Evengoed van genoten.

Nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar de jaargang 2011. Dat duurt niet lang voor die open gaat denk ik ; )
(23-01-2021 01:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Providence 2009
Mijn maat dacht zelfs aan een Amarone watte Ja, rijp fruit. Zo gek is dat niet.

Daarmee blijkt toch dat Pomerol een lichtjes overprijsde AOP is, niet? Als je weet wat een wijnbouwer al niet moet doen om een mooie Amarone te maken en dat je dan 2 flessen heel goede Amarone kan kopen voor de prijs van 1 fles Pomerol... het geeft te denken vind ik.
(24-01-2021 12:49 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-01-2021 01:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Providence 2009
Mijn maat dacht zelfs aan een Amarone watte Ja, rijp fruit. Zo gek is dat niet.

Daarmee blijkt toch dat Pomerol een lichtjes overprijsde AOP is, niet? Als je weet wat een wijnbouwer al niet moet doen om een mooie Amarone te maken en dat je dan 2 flessen heel goede Amarone kan kopen voor de prijs van 1 fles Pomerol... het geeft te denken vind ik.

t Is nu niet omdat iemand bij éen huis in Pomerol uit het hete 2009 even denkt aan een Amarone dat je Pomerol met Amarone kan vergelijken he. En dan heb ik het niet eens over kwaliteit.
Zelf gelukkig nog geen enkele Pomerol gedronken die me aan een Amarone deed denken Wink (edit of t zou eens bij een overrijpe Nenin moeten geweest zijn)
(24-01-2021 01:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-01-2021 12:49 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-01-2021 01:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Providence 2009
Mijn maat dacht zelfs aan een Amarone watte Ja, rijp fruit. Zo gek is dat niet.

Daarmee blijkt toch dat Pomerol een lichtjes overprijsde AOP is, niet? Als je weet wat een wijnbouwer al niet moet doen om een mooie Amarone te maken en dat je dan 2 flessen heel goede Amarone kan kopen voor de prijs van 1 fles Pomerol... het geeft te denken vind ik.

t Is nu niet omdat iemand bij éen huis in Pomerol uit het hete 2009 even denkt aan een Amarone dat je Pomerol met Amarone kan vergelijken he. En dan heb ik het niet eens over kwaliteit.
Zelf gelukkig nog geen enkele Pomerol gedronken die me aan een Amarone deed denken Wink (edit of t zou eens bij een overrijpe Nenin moeten geweest zijn)

Ik greep dit graag aan om de Bordelezen nog eens te wijzen op hun prijspolitiek. Big Grin
En ik geef toe, misschien zou ik elke week wel een Pomerol verdragen, maar bij Amarone beperkt zich dat wel tot de koudste wintermaanden of het moest een wat "lichter" type zijn.
Dat is inderdaad wel wat kort door de bocht, het bleef trouwens ook bij die ene opmerking dus de vergelijking liep daarna waarschijnlijk mank.

Ik moet zeggen, rond de 30 - 35 euro heb je enkele goede Pomerols en goede Amarones die kwalitatief weinig voor elkaar onderdoen, en qua smaakintensiteit ook. Uiteraard wel in hun eigen smaakspectrum. Daarna gaat de prijs echter behoorlijk hard omhoog in Pomerol, waar dat bij Amarone wat rustiger gaat. Of de kwaliteit dan net zo hard omhoog gaat... Daar kun je over discussiëren maar ik ben van mening dat de betere Pomerol toch wel een pak beter zijn. Helaas ook te duur dus vaak zal ik het niet drinken. Geef mij dan maar gewoon de 'instap' Pomerol, kan ik erg van genieten. En zeker ook van een Amarone op het juiste moment.
Pagina's: 1 2
Koppelingen