Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chateau La Providence ( Pomerol )
15-02-2020, 09:06 PM
Bericht: #1
Chateau La Providence ( Pomerol )
La Providence ( Pomerol ) 2009

Wijngaard sedert 2013 geïntegreerd in La Fleur-Petrus, domein bestaat dus niet meer.
Daarom altijd al eens willen proeven ... fles 1/2, eerder dit jaar aangekocht, 82 Euro.

Eigenlijk niet van plan om iets te proeven, maar zware week = heil zoeken in Pomerol !
Pop and pour. Ik heb 1/2 fles op vrijdag gedronken, de rest gespaard voor dag erna.

+ Kleur : nog steeds zeer jong, flink wat gekleurde tranen in het glas
+ Neus : intens, zeer kruidig, peperig, enorm veel fruit ( wel eerder donker ), aards, timide bij aanvang
+ Mond : zeer zacht, maar iets te licht voor mij, hopen rood fruit, zeer peperig, soepel, gaat vlot binnen
+ Afdronk : ook hier, veel peper, afdronk is het beste van allemaal, zeer lang, zeer complex, hors categorie

Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.
Merkte wel dat de wijn volop haar best deed om dat te verdoezelen, maar het bleef aanwezig.

Conclusie ... zoals steeds zeer blij om dit eindelijk eens te proeven, maar de verwachtingen lagen iets te hoog.
Ik had meer complexiteit en stevigheid verwacht, dit was voor een Pomerol iets te fijn voor mij persoonlijk.
Maar nog één flesje over en dat gaan we eens met MrCoone drinken ... hij was namelijk ook zeer benieuwd.

Mathijs


Bijlagen Afbeeldingen
   

When in doubt ... drink Pomerol !
16-02-2020, 01:20 AM
Bericht: #2
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(15-02-2020 09:06 PM)Mathijs81 schreef:  La Providence ( Pomerol ) 2009

Wijngaard sedert 2013 geïntegreerd in La Fleur-Petrus, domein bestaat dus niet meer.
Daarom altijd al eens willen proeven ... fles 1/2, eerder dit jaar aangekocht, 82 Euro.

Eigenlijk niet van plan om iets te proeven, maar zware week = heil zoeken in Pomerol !
Pop and pour. Ik heb 1/2 fles op vrijdag gedronken, de rest gespaard voor dag erna.

+ Kleur : nog steeds zeer jong, flink wat gekleurde tranen in het glas
+ Neus : intens, zeer kruidig, peperig, enorm veel fruit ( wel eerder donker ), aards, timide bij aanvang
+ Mond : zeer zacht, maar iets te licht voor mij, hopen rood fruit, zeer peperig, soepel, gaat vlot binnen
+ Afdronk : ook hier, veel peper, afdronk is het beste van allemaal, zeer lang, zeer complex, hors categorie

Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.
Merkte wel dat de wijn volop haar best deed om dat te verdoezelen, maar het bleef aanwezig.

Conclusie ... zoals steeds zeer blij om dit eindelijk eens te proeven, maar de verwachtingen lagen iets te hoog.
Ik had meer complexiteit en stevigheid verwacht, dit was voor een Pomerol iets te fijn voor mij persoonlijk.
Maar nog één flesje over en dat gaan we eens met MrCoone drinken ... hij was namelijk ook zeer benieuwd.

Mathijs

Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
16-02-2020, 04:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-02-2020 om 04:58 PM door Mathijs81.)
Bericht: #3
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(16-02-2020 01:20 AM)Vinoco schreef:  Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.

Ik had gehoopt dat dit van mijn sokken zou blazen, maar eigenlijk niet. Misschien ben ik te streng of teveel verwend binnen het Bordelaise gamma.
In dat opzicht vind ik Nenin in 2009 stukken beter gelukt en veel meer van kunnen genieten. En dat kon ik kopen aan de helft van de prijs van deze fles.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
16-02-2020, 09:44 PM
Bericht: #4
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(16-02-2020 04:57 PM)Mathijs81 schreef:  
(16-02-2020 01:20 AM)Vinoco schreef:  Verbaasd me enorm dat je dit te licht vind. Ik vind dit een monster. Typisch moderne stijl. Veel van alles en ook wat te alcoholisch. Lijkt wel nieuwe wereld en staat voor mij ver weg van de klassieke pomerol. Zo zie je maar weer.

Ik had gehoopt dat dit van mijn sokken zou blazen, maar eigenlijk niet. Misschien ben ik te streng of teveel verwend binnen het Bordelaise gamma.
In dat opzicht vind ik Nenin in 2009 stukken beter gelukt en veel meer van kunnen genieten. En dat kon ik kopen aan de helft van de prijs van deze fles.

Mathijs

Misschien begrijp ik niet wat je bedoelt met “te licht” in mijn beleving is te licht een wijn die materie mist. Te dun is. Te elegant dus. Dat is deze wijn totaal niet. Hij is stevig met veel extractie. Misschien bedoel jij met “te licht” dat ie niet voldoet aan jouw verwachting en dat ie dus te licht is in kwaliteit. In dat geval ben ik het helemaal met je eens. Deze wijn stelt teleur. Nenin 09 is veel beter. Sowieso erg in vorm vanaf 2008

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-02-2020, 01:41 PM
Bericht: #5
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(15-02-2020 09:06 PM)Mathijs81 schreef:  La Providence ( Pomerol ) 2009
Jammer genoeg - en ondanks vacuüm getrokken - toch wat oxidatie op dag twee, zeer spijtig.

Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-02-2020, 02:51 PM
Bericht: #6
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.
19-02-2020, 04:19 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-02-2020 om 04:20 PM door wvd.)
Bericht: #7
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-02-2020, 01:38 AM
Bericht: #8
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
20-02-2020, 11:43 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-02-2020 om 11:43 AM door wvd.)
Bericht: #9
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-02-2020, 07:12 PM
Bericht: #10
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
21-02-2020, 01:14 PM
Bericht: #11
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-02-2020, 02:33 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-02-2020 om 02:33 PM door Corto.)
Bericht: #12
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx!

Zegt de grote Sauternes liefhebber ...

Werner, niet toevallig som je druiven/regio's op die in je assortiment prominent aanwezig zijn, maar ik denk dat de wijnwereld toch wat uitgebreider is dan een 3-tal regio's/druiven. Het lijkt me nogal kort door de bocht om bijna enkel deze 3 "finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme" toe te dichten.
21-02-2020, 05:41 PM
Bericht: #13
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(21-02-2020 02:33 PM)Corto schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx!

Zegt de grote Sauternes liefhebber ...

Werner, niet toevallig som je druiven/regio's op die in je assortiment prominent aanwezig zijn, maar ik denk dat de wijnwereld toch wat uitgebreider is dan een 3-tal regio's/druiven. Het lijkt me nogal kort door de bocht om bijna enkel deze 3 "finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme" toe te dichten.

Tuurlijk niet! Ik volg die regio's omdat ik van de wijnen hou. Het heeft m.i. weinig zin om wijnen trachten te verkopen waar je niet kan achter staan.
Maar er zijn uiteraard nog vele regio's waarvan ik de wijnen soms erg kan appreciëren: Etna, Taurasi, Valpolicella enz., maar ook een aantal Spaanse wijnen, Rhône enz.
Alleen,ik kom altijd graag "thuis" bij bovengenoemden.
En behalve Sauternes hou ik ook wel van een zoete Riesling af en toe. Voor droge witte gaat mijn voorkeur toch dikwijls naar de betere Chardonnay, sorry daarvoor...Smile

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-02-2020, 10:43 PM
Bericht: #14
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
22-02-2020, 01:24 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-02-2020 om 01:24 PM door wvd.)
Bericht: #15
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
23-02-2020, 10:32 AM
Bericht: #16
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef:  
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
23-02-2020, 01:48 PM
Bericht: #17
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef:  
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef:  
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
23-02-2020, 05:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-02-2020 om 05:15 PM door Vinoco.)
Bericht: #18
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef:  
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef:  
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef:  
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
23-02-2020, 08:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-02-2020 om 08:17 PM door Benz.)
Bericht: #19
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(23-02-2020 05:08 PM)Vinoco schreef:  
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef:  
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef:  
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef:  
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Amaai, dikke degustatie met prachtige wijnen zo te zien, ook ik verschiet er niet van dat de 4 Barolos op de laatste plaats eindigden. Ook ik ben geen fan van Nebbiole of Pinot Noir. Ik snap volledig dat je die te saai en te dun vind, maar gelukkig zijn alle mensen en hun smaken verschillend. Wink

Save water drink wine!
24-02-2020, 11:22 AM
Bericht: #20
RE: Chateau La Providence ( Pomerol )
(23-02-2020 08:06 PM)Benz schreef:  
(23-02-2020 05:08 PM)Vinoco schreef:  
(23-02-2020 01:48 PM)wvd schreef:  
(23-02-2020 10:32 AM)Vinoco schreef:  
(22-02-2020 01:24 PM)wvd schreef:  
(21-02-2020 10:43 PM)Vinoco schreef:  
(21-02-2020 01:14 PM)wvd schreef:  
(20-02-2020 07:12 PM)Vinoco schreef:  
(20-02-2020 11:43 AM)wvd schreef:  
(20-02-2020 01:38 AM)Vinoco schreef:  
(19-02-2020 04:19 PM)wvd schreef:  
(19-02-2020 02:51 PM)bowmore schreef:  
(17-02-2020 01:41 PM)wvd schreef:  Dat vind ik misschien wel het grootste probleem met Bordeaux. Enkel zeer jonge wijnen kan je een dag bewaren en dan nog, oxidatie ligt altijd op de loer. Als we al eens een bordeaux drinken, zorgen we er altijd voor dat er genoeg volk is om de fles leeg te krijgen... Cool
Dat vind ik dus ook. Daarom begin ik nu toe te leggen op Italiaanse wijnen. Die hebben daar heel wat minder last van. En altijd een fles opdrinken alleen zie ik niet meer zitten.

Bourgogne, Beaujolais en zelfs Rhône is ook resistenter meestal. Maar Nebbiolo en Sangiovese zijn idd de kampioenen!
En zeer verstandig, een halve fles/man/dag is wel voldoende.Cool

Met rode bourgogne, Nebbiolo of gamay maak je mij niet blij, maar goed, ik heb dan ook niet de last die jullie hebben met Bordeaux.

Wij hebben duidelijk een diametraal tegenovergestelde smaak! Wij zoeken vooral finesse, complexiteit, een intrigerend toetsje en uiteraard puur hedonisme. huhuh

Exact....dat zoek ik

en dat vind ik dan bijna alleen in Bourgogne, Sangiovese en Nebbiolo maar bijzonder, bijzonder zelden in Bx! Die zijn (behalve véél te duur) ook meestal hard en saai. Hoewel ik moet zeggen dat wat dat harde betreft, er de laatste jaren, sinds 2014 / 2015, een serieuze verbetering is in de aanpak van de tannines en ze weten het zeer goed!

Pinot noir en Nebbiolo zijn voor mij saai en te dun. Deze druiven kunnen wat mij betreft niet verder afstaan van Hedonisme dan welke druif dan ook. Hedonisme is voor mij luxe hout, vulling, zwoelheid, extractie etc etc. Alles wat Pinot Noir en Nebbiolo niet hebben.
Bij het drinken van en praten over topwijnen is de prijs van een wijn van geen belang. Prijs staat los van kwaliteit. Hoogstens of je het waard vind of niet, maar dat is voor een ieder anders.

Nebbiolo te dun? Weinig wijnen halen de densiteit en mondvolume van een beetje Barolo. Dat je niet houdt van de aroma's, de stijl, het gebrek aan hout, dat kan ik begrijpen, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, maar Barolo te dun, dat snap ik niet.banghead

Ja te dun. Kan er niet aan doen, dat is mijn mening en ervaring. Deden onlangs nog een icoontasting Italië met alle grote kanonnen uit heel Italië aan de start. Zoals altijd alles blind. 14 ervaren proevers. 28 wijnen. De laatste 4 plaatsen waren voor de 4 Barolos in het veld. Brunate Rinaldi 1999, Monfortino 1990, bartolo mascarello 2001 en Pie Franco Cappellano 2010. Ieder zijn ding natuurlijk. Het is zoals je het zegt, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren.

Blijkbaar wel, je noemt daar zomaar eventjes 4 iconische wijnen! Wat had dan je voorkeuren? Ik vermoed Bolgheri?

Het waren 28 Icoonwijnen. Winnaar was Masseto 1998 (met 11 x 100/100), nummer 2 was Sassicaia 1985, nummer 3 Soldera 2006, nummer 4 Alzero 1998, nummer 5 Casanova di Neri Cerretalto 2010

Amaai, dikke degustatie met prachtige wijnen zo te zien, ook ik verschiet er niet van dat de 4 Barolos op de laatste plaats eindigden. Ook ik ben geen fan van Nebbiole of Pinot Noir. Ik snap volledig dat je die te saai en te dun vind, maar gelukkig zijn alle mensen en hun smaken verschillend. Wink

Net wat ik ,dacht!! Uiteraard Masseto gevolgd door Sassicaia. Wellicht geen Sammarco of d'Alceo geproefd, zouden ook vooraan gestaan hebben.
In welke regio woon je, (West-) Vlaanderen? Ik ondervind namelijk dat voorkeuren qua wijn soms, eigenaardig genoeg, erg streekgebonden kan zijn. Ik zoek naar verklaring, vooralsnog niets gevonden.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: