wijnliefhebbers

Volledige versie: Sancerre Domaine Boulay
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8
Doc ... aankoopwaardig dus?
Doc bevestigt.
(19-02-2012 03:07 AM)Matten schreef: [ -> ]Doc bevestigt.

bevestigd ! Cool
Nog ne 2005, veel rijp en exotische fruit (een beetje te) ... en net niet genoeg frisheid. Slecht gekozen, ging totaal niet bij de asperge en zalm risotto.
Hier ook nog ne 2005, eerste dag ok maar nog niet ok, zoals ervoor dus pas tweede dag mooi open. Lekker!!
Vandaag ook nog eens een 2005 gekraakt en deze fles was er terug boenk op. Mooie fraicheur, licht exotisch mondgevoel met zelfs iets van sauternes (rijpe peer). 91+
(24-04-2012 09:25 PM)carl schreef: [ -> ]Vandaag ook nog eens een 2005 gekraakt en deze fles was er terug boenk op. Mooie fraicheur, licht exotisch mondgevoel met zelfs iets van sauternes (rijpe peer). 91+

heb ook nog zoeentje liggen . bedankt voor de tnTongue
Matten trakteerde ons nog eens op deze TOP-Sancerre.
Andermaal was ik hopeloos op zoek naar de juiste appellation.

Aanvankelijk zeer fris, pompelmoes. Evoluerend naar een vrij vettige, complexe wijn.

Opnieuw zeér van genoten.

Ik moet me hernemen:
Die kortingen zijn zeldzaam te geloven.
(08-07-2012 10:45 PM)Tienne schreef: [ -> ]Matten trakteerde ons nog eens op deze TOP-Sancerre.
Andermaal was ik hopeloos op zoek naar de juiste appellation.

Aanvankelijk zeer fris, pompelmoes. Evoluerend naar een vrij vettige, complexe wijn.

Opnieuw zeér van genoten.

Ik moet me hernemen:
Die kortingen zijn zeldzaam te geloven.

Deed ie je niet wat denken aan de witte Malartic...? ;-)
(08-07-2012 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-07-2012 10:45 PM)Tienne schreef: [ -> ]Matten trakteerde ons nog eens op deze TOP-Sancerre.
Andermaal was ik hopeloos op zoek naar de juiste appellation.

Aanvankelijk zeer fris, pompelmoes. Evoluerend naar een vrij vettige, complexe wijn.

Opnieuw zeér van genoten.

Ik moet me hernemen:
Die kortingen zijn zeldzaam te geloven.

Deed ie je niet wat denken aan de witte Malartic...? ;-)

Niet zo onmiddellijk. De witte Malartic stond hier onlangs opnieuw op de proeftafel en presteerde opnieuw op een zeer hoog niveau. Deze is vooral zeer jeugdig expressief.
Maar ik zal in mijn zoektocht wel in Bordeaux gepasseerd zijn....
Vandaag m'n laatste fles hiervan geopend en toch al wat "belegen", mist frisheid. Van m'n 6 flessen waren er een aantal echt super, maar ook een aantal duidelijk minder.
Deze middag mijn voorlaatste flesje Clos de Beaujeu '05 opgediept. Eigenlijk is het de bedoeling om deze wijn te schenken bij de vol-au-vent van parelhoen deze avond, maar ik geloof dat wat simpele aperitiefhapjes beter passen bij de complexiteit van deze wijn. (eigenlijk gewoon een stukje donkerbruin brood met verse gezouten boerenboter)

Pfff amai dit is genieten. (Ik heb de hele topic nog eens gelezen: zeer amusant!) Geen karaf nodig, zo uit de fles en licht gekoeld. Neus van gepocheerde ("zoete") peren en flarden botrytis, (ga akkoord met Carl hierboven) lychee, mineraal en met oxidatieve toetsen (fles is nu een uurtje open en de oxidatieve toetsen komen wat opzetten). Een neus die ook bij elke stap verandert. Zeer complex en rijp. Wat mij betreft zeer evenwichtig, zonder twijfel aan de rijpe kant, maar met een mooie zuurstructuur in de achtergrond.

Bij Delhaize verkopen ze de '07 voor 19.9 euro. Doen?
(24-11-2012 02:01 PM)Matten schreef: [ -> ]Deze middag mijn voorlaatste flesje Clos de Beaujeu '05 opgediept. Eigenlijk is het de bedoeling om deze wijn te schenken bij de vol-au-vent van parelhoen deze avond, maar ik geloof dat wat simpele aperitiefhapjes beter passen bij de complexiteit van deze wijn. (eigenlijk gewoon een stukje donkerbruin brood met verse gezouten boerenboter)

Pfff amai dit is genieten. (Ik heb de hele topic nog eens gelezen: zeer amusant!) Geen karaf nodig, zo uit de fles en licht gekoeld. Neus van gepocheerde ("zoete") peren en flarden botrytis, (ga akkoord met Carl hierboven) lychee, mineraal en met oxidatieve toetsen (fles is nu een uurtje open en de oxidatieve toetsen komen wat opzetten). Een neus die ook bij elke stap verandert. Zeer complex en rijp. Wat mij betreft zeer evenwichtig, zonder twijfel aan de rijpe kant, maar met een mooie zuurstructuur in de achtergrond.

Bij Delhaize verkopen ze de '07 voor 19.9 euro. Doen?

2007 is voor Centre een mooi millésime, doen dus. Ik wil gerust participeren mocht je er enkel per 6 kunnen kopen...mooie TN, krijg ik goesting van
thank you! Hadden wij niet een gekurkt of toch een problematisch exemplaar een tijdje terug? Is per 6, maar ik wil er gerust drie nemen... .
Matten, ik denk dat uw fles de avond niet gaat halen....
Momenteel ook boodschappenlijstje aan het maken voor deze avond, wijnen moeten nog gekozen worden.
Ik denk dat ik nog eentje van 2005 liggen heb en ga dat in 2015 opendoen, 10 jaar sancerre:-)
Doc, welk jaargang hebben wij een tijdje geleden gekocht?
Laat eens weten wat het geworden is (wijn + gerecht): cheers!
(24-11-2012 02:52 PM)Venne schreef: [ -> ]Matten, ik denk dat uw fles de avond niet gaat halen....
Momenteel ook boodschappenlijstje aan het maken voor deze avond, wijnen moeten nog gekozen worden.
Ik denk dat ik nog eentje van 2005 liggen heb en ga dat in 2015 opendoen, 10 jaar sancerre:-)
Doc, welk jaargang hebben wij een tijdje geleden gekocht?

Venne, ik krijg een schraal vermoeden dat dat ook de 07 was Blush
Oh ja, zeer goede combinatie met de vol-au-vent van parelhoen. 't Is van lekt me liptje.
(24-11-2012 09:04 PM)Matten schreef: [ -> ]Oh ja, zeer goede combinatie met de vol-au-vent van parelhoen. 't Is van lekt me liptje.

Volgende keer wat kalfsthymus bij doen ! Hartig zu !
Kalfsthymus?
(25-11-2012 05:13 PM)Matten schreef: [ -> ]Kalfsthymus?

Zwezerik Wink
Absoluut, en vers gepelde garnalen en een lepel mousseline!
Heeft niet veel meer met Boulay te maken maar toch...
Voorgerecht was gestoomde kabeljauw met reductie van mosselsoep met bijhorende groentjes en room, Hoofdgerecht varkensgebraadje met blackwelsaus , kroket en gestoomde bloemkool.
Wijnen waren vindsel van Cora wijnfestival : Chardonnay Cellier des Chartreux Origine 2010 en Aureto Maestrale 2009 blend van Syrah Grenache en Carignan. Mooie goed gemaakte wijnen.. wel wat veel marketing
Boulay Beaujeu 2007
Zoals altijd bij Boulay weinig neus bij openen, heeft minstens 1u nodig om wat vrij te geven :-)
Minder expressief als de 05 maar toch knappe wijn.... zeker in combi met de diefstal van de wind en chicons en pommes duchesse :-)
Ik hoop dat een overschotje salamander en evt maandag haalt ......
(17-02-2013 09:10 PM)Venne schreef: [ -> ]Boulay Beaujeu 2007
Zoals altijd bij Boulay weinig neus bij openen, heeft minstens 1u nodig om wat vrij te geven :-)
Minder expressief als de 05 maar toch knappe wijn.... zeker in combi met de diefstal van de wind en chicons en pommes duchesse :-)
Ik hoop dat een overschotje salamander en evt maandag haalt ......

Venne ,
Ik heb van die jaargang Boulay Beaujeu 2007 ook nog 't een en 't ander liggen.
Heb een beetje de indruk dat dit een zeer fragiele wijn is.
Ik trek daarom zijn bewaar potentieel een beetje in twijfel.
Klopt don, die van mij gaan dit jaar opengaan.
Fles was dus wel vlug leeg, had graag eens gezien hoe hij er maandag ging voorkomen want dat kan wel eens een verrassing zijn bij Boulay :-)
(24-11-2012 02:01 PM)Mt schreef: [ -> ]Pfff amai dit is genieten. (Ik heb de hele topic nog eens gelezen: zeer amusant!) Geen karaf nodig, zo uit de fles en licht gekoeld. Neus van gepocheerde ("zoete") peren en flarden botrytis, (ga akkoord met Carl hierboven) lychee, mineraal en met oxidatieve toetsen (fles is nu een uurtje open en de oxidatieve toetsen komen wat opzetten). Een neus die ook bij elke stap verandert. Zeer complex en rijp. Wat mij betreft zeer evenwichtig, zonder twijfel aan de rijpe kant, maar met een mooie zuurstructuur in de achtergrond.

Bij Delhaize verkopen ze de '07 voor 19.9 euro. Doen?

Mijn voorlaatste flesje 2005 zat er weer boenk op, rechtstreeks uit de kelder ....... heerlijk, rijp met voldoende fraicheur, complexiteit, mineraal ... je laat je glas gewoon niet meer los. Waarschuwing: Als je dit opent moet de fles gewoon leeg Big Grin
Ha, ik heb ook nog eentje liggen Smile. Santé, Koen!
@Koen, dat is meestal bij elke fles zo :-)

Ook nog 1tje liggen
2007 Beaujeu
Cava, wel een bizarre karton en vleesneuswatte?
T schone is ter toch vanaf denk ik, dringend laatste fles leegmaken:-)
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8
Koppelingen