wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Cos Labory St Estephe
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
2001
Even checken of Parker gelijk heeft (78/100), Wine Spectator (87/100), of Neal Martin (88-89/100).

Het begin was alvast niet zo fameus:
niveau helemaal beneden in de nek, een besmeurde kurk bovenaan
en bij het ontkurken een kurk die nat binnenin is en openbrokkelt...

Licht geparfumeerd en tertiaire aroma's in de neus, tannine: 0, hoge zuren.
Valt nét niet vollédig weg.
Als ik dit blind zou proeven denk ik meteen aan een 30-jarige Bordeaux
waarvan ik zeg: die is erover.
Maar euh... deze GCC is 8j oud!! Huh

Heb deze fles enkele jaren geleden gekocht maar weet langs geen kanten meer waar...
En hoeveel punten ik nu geef?
Pfff... een gezonken schip wordt toch ook nooit meer vaarklaar?
Bert,

heel vreemd, ik heb exact dezelfde wijn (dus ook de 2001) gedronken op restaurant, ongeveer een maandje geleden.
Wijn was perfect, mooi, rond en krachtig.
Geen absolute topper, maar wel heel mooi.

Was tijdens een zakenlunch en heb hem toen gekozen voor zijn vrij aantrekkelijke prijs (rond de 50 Eur op restaurant, als ik mij niet vergis).

Ik vermoed dus dat uw fles niet goed bewaard is (voor jij hem kocht) of dat de kurk niet van goede makelij was ofzo... heel spijtig !
Heb je nog flessen ? Dan kan je nog eens "proberen"
Tja Jan,
kan enkel aan de bewaring bij de vorige eigenaar of een slechte kurk liggen idd, want een 8-jarige GCC die smaakt als een 30-jarige is niet meteen normaal...
Heb geen 01 meer liggen voor double-check. Enkel nog 03 en 06, maar die laat ik nog even rusten.

Shit happens
Heb enkele 90's liggen en die zijn perfect op dronk. Lijkt me straf van een 2001, al beginnen die wel goed te drinken.
Ik heb een jaar of anderhalf jaar gelden deze wijn ook gedronken en ik vond hem toen ook niet echt fameus. Kocht hem in een afslagbak in de plaatselijke Carrefour aan een kleine 20 euro en nu weet ik ook wel waarom die in afslag stond :-)))
Toen kon ik er evenwel minder mee lachen, maar ja. De proefnota van Bert is redelijk gelijklopend aan de mijne van toen : Muf, hoge zuren, ... Compleet versleten eigenlijk.
Om nooit meer te drinken. Deze fles dan toch :-)))
Afslagbak Carrefour: daar moet ge idd geluk in hebben. Hangt er een beetje vanaf hoe de wijn stond in het magazijn. De kisten die onderaan en midden in de pallet staan geraken er meestal zonder problemen door , ook als het al eens een lange warme zomer geweest is. Maar flessen die nen hele tijd in het schap hebben gestaan , dan naar magazijn en dan weer nen tijd de winkel in... daar kan het serieus mis mee lopen.
In sommige carrefours houden ze rekening met deze factoren maar ik heb al eens een pallet bijna buiten zien staan in de hete zon...
Vrijdag Cos Labory 06 ontkurkt.
Jezus, wat een tegenvallende wijn.
In de neus bij het openen: synthetische verf,
later rood fruit en cassis.
Een oppervlakkige, strakke wijn waar de zuren té prominent aanwezig zijn. Een tip brak zelf, een pompelmoesgevoel. Valt zeer snel plat.
Een simpel, licht, houtig en stekelig sap, meer niet.
79/100
1234
Definitely my last Cos Labory-purchase...
Bij nader inzien is die 79 zelf nog een te hoge score voor wat dit druivesap (zonder fruitsmaak, weliswaar) biedt.
Aha, heb ook een fleske of twee van die wijn. Ik zal deze eens ontkurken als er toevallig enkele Bordeauxbashers bij mij passeren... Cool
Cos Labory 2003, ooit nog eens voor een 18-tal € gekocht in Auchan.
2003 heeft me nu nog nooit terleurgesteld, ewel deze keer ook niet.
Typisch overrijpe 2003, zwart fruit, geen tanines, alles mooi in balans mist enkel wat body. p/qthumb score 88-89
Had ik er meer (jammer genoeg niet) dan zou ik ze geen 10 jaar meer laten rusten.
(15-05-2010 09:22 PM)Bert schreef: [ -> ]Vrijdag Cos Labory 06 ontkurkt.
Jezus, wat een tegenvallende wijn.
In de neus bij het openen: synthetische verf,
later rood fruit en cassis.
Een oppervlakkige, strakke wijn waar de zuren té prominent aanwezig zijn. Een tip brak zelf, een pompelmoesgevoel. Valt zeer snel plat.
Een simpel, licht, houtig en stekelig sap, meer niet.
79/100
1234
Definitely my last Cos Labory-purchase...
Bij nader inzien is die 79 zelf nog een te hoge score voor wat dit druivesap (zonder fruitsmaak, weliswaar) biedt.

@Bert : toch nie gekocht na de bdx-2006 tasting hoop ik? kwam er daar toch als minsten uit, staat ook op mijn zwarte lijst Wink
(13-02-2011 05:56 PM)Kris G schreef: [ -> ]@Bert : toch nie gekocht na de bdx-2006 tasting hoop ik? kwam er daar toch als minsten uit, staat ook op mijn zwarte lijst Wink

Gek?
Heb ooit van de 2002 eens een flesje gekocht en geproefd natuurlijk. Was geen slechte wijn maar eigenlijk is er voor dat geld toch wel beter spul te koop.
(13-02-2011 05:53 PM)jr02 schreef: [ -> ]Cos Labory 2003, ooit nog eens voor een 18-tal € gekocht in Auchan.
2003 heeft me nu nog nooit terleurgesteld, ewel deze keer ook niet.
Typisch overrijpe 2003, zwart fruit, geen tanines, alles mooi in balans mist enkel wat body. p/qthumb score 88-89
Had ik er meer (jammer genoeg niet) dan zou ik ze geen 10 jaar meer laten rusten.

Idd.
Bij de 2003 is het prijs. Nice!
Zwart fruit en boter in de neus en ik waardeer ook een streep sinaas. Loopt zacht strelend binnen, en ik kan JR enkel bijtreden: alles mooi in balans, mist enkel wat body.
89/100
Nu drinken!!
Later op de avond ook bosaroma's en koffie
én een aangepaste score naar 90+

(en de West-Vleteren die erop volgde was sooooo good) applaus
Een fles 2008 voor mijn vader gekocht voor zijn verjaardag. Maar als ik dit lees, heb ik nu al spijt....
In de wijnwinkel kreeg ik het advies om juist niet zo lang te wachten met het drinken van deze wijn?
Gisterenavond de 2004 in het glas. Geen notities genomen maar ik herinner me een klassieke Bordeaux met een beperkte hoeveelheid fruit, wel cacao, tabak en grafiet. Een ernstige wijn. Toch was er algemene tevredenheid over de kwaliteit van deze fles, ze vertoonde een mooi evenwicht en behoorlijke lengte.
88
(10-11-2013 12:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond de 2004 in het glas. Geen notities genomen maar ik herinner me een klassieke Bordeaux met een beperkte hoeveelheid fruit, wel cacao, tabak en grafiet. Een ernstige wijn. Toch was er algemene tevredenheid over de kwaliteit van deze fles, ze vertoonde een mooi evenwicht en behoorlijke lengte.
88
Vinejo,

Was deze wijn nog zeer jong? Ik heb altijd gehoord dat een St-Estephe lang moet 'liggen' om op dronk te komen.

Ik heb deze wijn trouwens in Frankrijk nog gekocht op het wijnfestival van Atac (de kleine Auhan) aan 15 € de fles.
(12-11-2013 01:52 PM)Jean schreef: [ -> ]
(10-11-2013 12:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond de 2004 in het glas. Geen notities genomen maar ik herinner me een klassieke Bordeaux met een beperkte hoeveelheid fruit, wel cacao, tabak en grafiet. Een ernstige wijn. Toch was er algemene tevredenheid over de kwaliteit van deze fles, ze vertoonde een mooi evenwicht en behoorlijke lengte.
88
Vinejo,

Was deze wijn nog zeer jong? Ik heb altijd gehoord dat een St-Estephe lang moet 'liggen' om op dronk te komen.

Ik heb deze wijn trouwens in Frankrijk nog gekocht op het wijnfestival van Atac (de kleine Auhan) aan 15 € de fles.

Dag Jean, deze wijn was inderdaad nog jong, werd trouwens voor 2008 aanzien door blindproevers.
Sowieso lijkt Cos Labory voor mij een pure bewaarwijn, nooit exuberant in zijn jeugd maar soms zeer mooi na ouderen.
(12-11-2013 03:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-11-2013 01:52 PM)Jean schreef: [ -> ]
(10-11-2013 12:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisterenavond de 2004 in het glas. Geen notities genomen maar ik herinner me een klassieke Bordeaux met een beperkte hoeveelheid fruit, wel cacao, tabak en grafiet. Een ernstige wijn. Toch was er algemene tevredenheid over de kwaliteit van deze fles, ze vertoonde een mooi evenwicht en behoorlijke lengte.
88
Vinejo,

Was deze wijn nog zeer jong? Ik heb altijd gehoord dat een St-Estephe lang moet 'liggen' om op dronk te komen.

Ik heb deze wijn trouwens in Frankrijk nog gekocht op het wijnfestival van Atac (de kleine Auhan) aan 15 € de fles.

Dag Jean, deze wijn was inderdaad nog jong, werd trouwens voor 2008 aanzien door blindproevers.
Sowieso lijkt Cos Labory voor mij een pure bewaarwijn, nooit exuberant in zijn jeugd maar soms zeer mooi na ouderen.
thank you for the update!
Cos Labory 2000

Donker kersenrood met bruine schijn.
Tertiaire aroma' s, truffel, munt, laurier, calisse, wat geconfijt fruit en peperkoek.
Ultiem zacht in de mond, heel mooi in balans, perfect op dronk.
Beste Cos Labory ooit gedronken.
90
zucht een net gekochte fles 2007 is eigenlijk alleen nog maar goed voor de gootsteen. Zou de bewaring er iets mee te maken hebben? Hij kwam uit de wijnfrigo in de carrefour maar dat is natuurlijk geen enkele garantie.

deze wijn lijkt minstens 3dubbel zo oud, geen fruit of tannines herkenbaar en veel tertiaire aromas met een eerder muffe nasmaak. geen body, frisheid of kracht te bespeuren. zeer teleurstellend zelfs voor een 2007!
(15-03-2014 12:45 AM)lien schreef: [ -> ]zucht een net gekochte fles 2007 is eigenlijk alleen nog maar goed voor de gootsteen. Zou de bewaring er iets mee te maken hebben? Hij kwam uit de wijnfrigo in de carrefour maar dat is natuurlijk geen enkele garantie.

deze wijn lijkt minstens 3dubbel zo oud, geen fruit of tannines herkenbaar en veel tertiaire aromas met een eerder muffe nasmaak. geen body, frisheid of kracht te bespeuren. zeer teleurstellend zelfs voor een 2007!

Terugbrengen en geld terugvragen.
Vele van hun onverkochte wijn wordt ( maanden ) opgeslagen in de ruimte naast de winkel. In de zomer is daar geen acclimatisatie met alle gevolgen van dien.
ga ik proberen. wel straf dat ze die erna dan doodleuk in een (dure) wijnfrigo leggen...
1978

Man deze was nog schoon! Nog vrij veel mooi fruit erin en nog schoon in balans. Gisteren de pre party van men vrouwtje haar bday en eens laten proeven aan een paar wijndinkers. Iedereen was er lyrisch over. Kurk en niveau perfect, schoon rood kleurtje nog. Dacht dat deze eigenlijk versleten ging zijn maar dit was alles behalve het geval! Ik koop mij nog eentje hiervan, ook al is deze pokkeduur geworden...
(10-05-2014 07:35 AM)Tom T schreef: [ -> ]1978

Man deze was nog schoon! Nog vrij veel mooi fruit erin en nog schoon in balans. Gisteren de pre party van men vrouwtje haar bday en eens laten proeven aan een paar wijndinkers. Iedereen was er lyrisch over. Kurk en niveau perfect, schoon rood kleurtje nog. Dacht dat deze eigenlijk versleten ging zijn maar dit was alles behalve het geval! Ik koop mij nog eentje hiervan, ook al is deze pokkeduur geworden...

Bordeaux kan toch machtig mooi ouderen hé...! Ik heb hiervan een 1979 liggen, hoop dat die ook zo goed is.
Ga je hetzelfde jaar nog bijkopen, of een recenter jaar?
(10-05-2014 09:19 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-05-2014 07:35 AM)Tom T schreef: [ -> ]1978

Man deze was nog schoon! Nog vrij veel mooi fruit erin en nog schoon in balans. Gisteren de pre party van men vrouwtje haar bday en eens laten proeven aan een paar wijndinkers. Iedereen was er lyrisch over. Kurk en niveau perfect, schoon rood kleurtje nog. Dacht dat deze eigenlijk versleten ging zijn maar dit was alles behalve het geval! Ik koop mij nog eentje hiervan, ook al is deze pokkeduur geworden...

Bordeaux kan toch machtig mooi ouderen hé...! Ik heb hiervan een 1979 liggen, hoop dat die ook zo goed is.
Ga je hetzelfde jaar nog bijkopen, of een recenter jaar?

Idd niks gaat boven een lekkere oude Bordeaux! Als deze goed bewaard worden kunnen ze perfect 30 jaar of langer mee thumbsup cheers
(10-05-2014 07:35 AM)Tom T schreef: [ -> ]1978

Man deze was nog schoon! Nog vrij veel mooi fruit erin en nog schoon in balans. Gisteren de pre party van men vrouwtje haar bday en eens laten proeven aan een paar wijndinkers. Iedereen was er lyrisch over. Kurk en niveau perfect, schoon rood kleurtje nog. Dacht dat deze eigenlijk versleten ging zijn maar dit was alles behalve het geval! Ik koop mij nog eentje hiervan, ook al is deze pokkeduur geworden...

Tom, wens uw vrouwke een gelukkige bday... ge maakt me wel benieuwd naar de partywijn, zullen er nog een paar goeie ouwe de revue passerenSlurp? Het blijft toch steeds een heerlijke ervaring om een 'lekkere' ouwe bordeaux in het glas te hebben. Ik behoor tot de club van die ouwe liefhebbersTongue
@ Jo, het zal een recenter jaar worden ze. Proberen om te laten liggen :-)

@Jr, idem! De partywijn zal afhangen van wat ze gaan schenken op resto straks... Voor het vrouwke moet ik geenen oude wijn opentrekken, ze heeft het liever wat jonger :-) Maar das niet erg, meer voor mij!
(10-05-2014 10:00 AM)Tom T schreef: [ -> ]@ Jo, het zal een recenter jaar worden ze. Proberen om te laten liggen :-)

@Jr, idem! De partywijn zal afhangen van wat ze gaan schenken op resto straks... Voor het vrouwke moet ik geenen oude wijn opentrekken, ze heeft het liever wat jonger :-) Maar das niet erg, meer voor mij!

Enjoy!!!!!cheers
Huh "ze heeft het liever wat jonger" banghead
(10-05-2014 11:20 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(10-05-2014 10:00 AM)Tom T schreef: [ -> ]@ Jo, het zal een recenter jaar worden ze. Proberen om te laten liggen :-)

@Jr, idem! De partywijn zal afhangen van wat ze gaan schenken op resto straks... Voor het vrouwke moet ik geenen oude wijn opentrekken, ze heeft het liever wat jonger :-) Maar das niet erg, meer voor mij!

Enjoy!!!!!cheers
Huh "ze heeft het liever wat jonger" banghead

Weet uit goede bron dat Tom van 1983 is Big Grin
Pagina's: 1 2
Koppelingen